Vietnam, here I come!
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
24 Februari 2008 | Vietnam, Hanoi
Na lennyinamerika, lennyinletland en lennyintanzania.waarbenjij.nu heb ik maar eens besloten om een algemene site te maken, want ik blijf nieuwe weblogs openen, haha.
Morgen is het zover, dan vlieg ik van Amsterdam naar Hong Kong en na een korte overstap vlieg ik dan door naar Saigon (Ho Chi Minh, Vietnam). Ik vlieg met Cathay Pacific, want nadat British Airways de vorige keer op de heen- en op de terugreis mijn bagage kwijt wist te maken, ben ik even klaar met ze. Gelukkig is mijn tas wel weer terecht!
In Vietnam ga ik onderzoek doen voor mijn scriptie die ik aan het schrijven ben, zodat ik straks in juni/juli af kan studeren. Ik doe onderzoek in het Mekong Delta gebied wat ten zuiden ligt van Saigon. Het Wereld Natuur Fonds is een heel groot project gestart rondom de hele Mekong rivier, die stroomt door China, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. De rivier is zwaar vervuild en in samenwerking met alle overheden van die landen en nog wat andere bedrijven en organisaties zoals de Asian Development Bank zijn ze bezig om in 12 jaar (ongeveer) het water te zuiveren en een van de kleinere plannen is toerisme. Het is de bedoeling dat over een aantal jaren er toeristen naar het gebied gaan komen, en ze willen daarvoor duurzaam toerisme ontwikkelen. Ze willen de mensen duidelijk gaan maken hoe ze aan toeristen geld kunnen verdienen en wat toeristen aantrekkelijk vinden. De rivier op zich is natuurlijk al een mooi iets om te bekijken, maar toeristen hebben wel meer dingen nodig, zoals restaurantjes, souvernirwinkeltjes en bezienswaardigheden zoals tempels of iets dergelijks. Duurzaam toerisme houdt in dat het geld wat de toeristen uitgeven zoveel mogelijk bij de lokalen mensen terecht komt, zodat ze hun levensstijlen kunnen verbeteren door bijvoorbeeld hun kinderen naar school te laten gaan of medische zorg te kunnen betalen.
Ik ga bekijken of het Mekong delta gebied in Vietnam potentie heeft voor duurzaam toerisme. Ik heb me al behoorlijk ingelezen, maar eerlijk gezegd heb ik nog niet echt een idee wat ik daar aan ga treffen. Er schijnt weinig infrastructuur te zijn en veel mensen schijnen te wonen op lege vaten waar ze wat plankjes op hebben geslagen. Daarom ben ik wel blij dat ik de kans heb om naar het gebied af te reizen, dan weet ik toch veel beter waar het over gaat. En daar kan ik ook mensen interviewen en zo achter informatie komen.
Een heel theoretisch verhaal, maar misschien is het zo een beetje duidelijk wat ik daar ga doen. Ik heb trouwens nog niks geboekt dus ik weet nog niet waar ik ga slapen, maar ik denk dat het een guesthouse wordt in Saigon. Ik zal daar wel gaan bijslapen van de jetlag (denk ik...) en ik hoop zo snel mogelijk weer op internet te kunnen om een berichtje te schrijven. Ik ben heel benieuwd wat ik aan ga treffen, want ik ben nog nooit eerder in Azie geweest, op een dagje Hong Kong na. Ik heb er best wel zin in, t´is ook wel een beetje spannend, maar dat is misschien juist wel het leuke ervan.
Tot snel en tot mails!
Liefs,
Lenny
24 Februari 2008 - 19:31
Kim:
Wat gaaf!! Heel veel plezier, voor mij nog geen nieuwe emigratie plannen... lekker hard aan het werk... -
24 Februari 2008 - 19:55
Amanda:
Hey Len,
Fijne reis morgen en geniet ervan. Niet te hard werken de eerste paar dagen he, we moeten je inhalen nu jij al h2 af hebt ;)
Kus -
24 Februari 2008 - 20:04
Lara:
Nou succes dan maar. In eerste instantie met de lange vlucht. En ten tweede met je onderzoek daar!
Knuffels laartje -
24 Februari 2008 - 20:47
Bas:
Ha Lennel!
Tocht weer eerder dan verwacht :) Maar heel veel plezier daar en succes met je onderzoek, klinkt interessant dus ik kom regelmatig ff je site checken!
Liefs, -
24 Februari 2008 - 21:25
Anne:
Wooeehooee super leuk! Neem het ervan! :) Ik ben nu ook bezig met m'n scriptie en het loopt helemaal op rolletjes, hopen dat dat voor jou ook zo zal gaan. Ben trouwens fan van cathay pacific dus ik ben ervan overtuigd dat ze je bagage niet kwijtraken.
Groetjes! -
24 Februari 2008 - 21:34
Vincent:
Oh jee, ik ben nu al nummer 6, en heb de mail pas net ontvangen.. dat gaat snel bij jou! Ja ik heb je net aan de telefoon al 2x al het goede toegwenst maar bij deze nogmaals: een heeeeeele goede reis en we houden elkaar van de scriptie op de hoogte! Schrijf snel als je er bent aangekomen!
Liefs Vinnie
En onthoud: als je het eten niet vertrouwt, dan zeg je gewoon dat je buddist bent, lekker vegetarisch! :) -
25 Februari 2008 - 10:58
Jurgen:
Wordt onderhand wel jaloers van al die mooie bestemmingen (zit nu 13 hoog op kantoor, ook leuk).
Veel plezier met de Vietcong,
Jurgen -
25 Februari 2008 - 15:22
Dicky:
Het was vanochtend erg relaxed vertrekken op Schiphol, dat hadden we zo nog niet eerder meegemaakt.
Maar nu is het erg stil!
Kijk naar je verhalen uit op deze site.
Veel plezier in Vietnam en tot horens!
dikke kus Dicky -
25 Februari 2008 - 20:06
Rosalie:
Hallo lenny, Het is nu al leuk om te lezen wat je daar gaat doen. Ik hoop dat je veel informatie krijgt voor je afstudeerproject. Ik zou zeggen succes en hopelijk ook plezier. Tot de volgende mail. Lieve groeten van Rosalie -
25 Februari 2008 - 22:27
Peet:
Heey Len!!
HEEL VEEL PLEZIER in Vietnam!!! Hoop dat je een leuke tijd hebt en natuurlijk ook genoeg info voor je scriptie te weten komt. Weer een heel nieuw avontuur!! Vind het supertof dat je er heen gaat...(denk dat je nu je dit leest er inmiddels al zit :p)
Ik kijk uit naar je verhalen en in de tijd dat jij weg bent zal ik ook maar eens aan mijn scriptie gaan beginnen ;) want we gaan met zijn allen afstuderen!!!! :)
Dikke Kus Peet