Zo is het heet en zo is het koel!
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
13 Oktober 2009 | Maleisië, Tanah Rata
Vervolg van vrijdag 9 oktober.
Na het internetten zijn we richting hotel gelopen en toen kwamen we tot de ontdekking dat er een avondmarkt werd opgezet. Terima Kasih!!!
's Avonds heerlijk (zoals altijd) gegeten en de avondmarkt was erg gezellig. Leuke kraampjes, veel eettentjes en een muziekpodium. Voor ons doen wat leuke dingetjes gekocht en de avond leuk afgesloten in Melaka. Op morgen naar het resort!!!!!!
Zaterdag 10 oktober. Ontbeten, ingepakt en uitgecheckt om half 12. Taxi genomen naar het "Everly Resort". Mijn hemel wat luxe!!! Koffer en tassen werden meteen uit onze handen geritst en op de 8e etage gedropt en daar hadden we een heel appartement tot onze beschikking met zeezicht!!! Huiskamer, keuken/bar, slaapkamer, badkamer en balkon. Vlug omgekleed en heerlijk aan en in het zwembad, dat eveneens aan de zee lag, gelegen.
Wat wel heel raar is hier, er was maar 1 ligstoel en ongeveer 20 stoelen. Maar ja, achteraf niet zo gek, wij waren de enigen die in de zon gingen liggen, dus een heel zwembad voor ons alleen! Op het moment dat wij het zwembad verlieten, zo na een uur of 4, dan kwamen pas al die andere mensen zwemmen! Hahaha!
's Avonds hadden we gekozen voor een voortreffelijk buffet en daarna hebben we op balkon gebivakkeerd, want er was een trouwparty aan de gang. Vanaf de 8e verdieping hadden wij daar een schitterend uitzicht op.
Zondag 11 oktober. Onze 2e dag in het resort. Heerlijk ontbeten en daarna op ons balkon van het uitzicht genoten. 's Middags aan het zwembad gelegen, nou ja, 2 minuten aan de kant en dan 10 minuten in het water! En dat 3 uur lang, hahaha!
Daarna nog even op de kamer (waarin een mega-grote-flat-screen-high-tech-tv stond) de finale van China Open gezien tussen Cilic en Djokovich!
's Avonds a la carte gegeten en onze laatste avond in het resort zat er weer op!
Maandag 12 oktober. Om 8 uur taxi genomen naar Melaka Sentral en daar de bus genomen naar Kuala Lumpur (2 uur). Gek joh, zit ik in de bus (Len slaapt, zoals gewoonlijk), stapt er een jongen (ik denk een Maleisier) in de bus, vraagt hij aan mij waar de bus heengaat! (Tenminste dat dacht ik). Ik zeg Kuala Lumpur. Hij kijkt me aan en vraagt nog iets. Ik zeg hallo Japio, zie ik eruit als een Maleisier?, moet je niet aan mij vragen, ik weet hier geen heg of steg! Hahaha! Zo raar hier, je ziet toch dat ik hier niet vandaan kom. Ik vraag thuis toch ook niet aan een Japanner de weg naar Groningen!! Hier wel blijkbaar.
Daarna overgestapt in Kuala Lumpur Sentral in de bus naar Tanah Rata, Cameron Highlands. Aangekomen om 6 uur en ingechecked in het Cameron Inn Hotel. Mijn God wat is het hier koud! Nouja, het is 20 graden, maar ik ben nu de 35 graden wel gewend, dus brrrrrr! 's Avonds even het plaatsje bekeken en gegeten bij de Indier.
Dinsdag 12 oktober. Voor vandaag hadden we een excursie geboekt. We werden opgehaald door een minivan en wij hadden de bus voor ons alleen. Dat was genieten en een prive-gids dus! Eerst hebben we de "rose" garden bezocht. Dat was lachen, want dat is denk ik hier bijzonder, maar voor ons echt niet! Daarna reden we naar de aardbeien-farm. Stelde niet zo veel voor, want hoe aardbeienplantjes groeien dat weten we al een paar jaar! Maar we hebben wel aardbeien met slagroom gegeten. Jammie!
Toen kwam het. We reden wat verder de bergen in en toen was het zoooo mooooooooi!!! Al die theeplantages! GEWELDIG! De naam van de thee is BOH en 80 jaar geleden zijn deze plantages aangelegd door een Engelsman. In het theecafe hebben we een lekkere thee uitgezocht en gedronken en de nodige fotoshots gemaakt van het schitterende uitzicht. Daarna naar een Vlindertuin (ook reptielen, bahhh) geweest en als laatste nog een Boedistische tempel bezocht.
's Middags een heerlijke roti canai en naan genomen en nu zitten we in het internetcafe.
Morgen gaan we weer verder. Met de minivan en boot naar de Perhentian Islands! Ben benieuwd!!
Onze laatste week van de vakantie!!! Chillen op een eiland!!! Yeeeeh!
En verder (van Lenny):
- zit mam nu volop in de stress over wat ik allemaal ga schrijven! Hahaha!
- was het zwemmen in het resort door de 'medebewoners' ook wel erg apart; zoals in heel Maleisie zwommen ze ook hier allemaal in hun kleren. En dat betekent dat de vrouwen dus met lange broek, lange mouwen EN hoofddoek in het water gaan... Wat een gedoe! Wij niet hoor, gewoon in bikini!
- was het resort zo ontzettend mooi dat ik nu bijna heimwee ernaar heb..
- was mevrouw Tennis natuurlijk he-le-maal in haar nopjes met de China Open! We wisten niet eens dat het bestond!
- hebben we heeeeel chique onze was gedaan in het resort en op het balkon gehangen; net zoals alle anderen daar! Geen gezicht!
- hebben we zowaar de bus naar de Cameron Highlands genomen en NIET het vliegtuig!
- waren de twee bussen gister wel ontzettend luxe; we zaten gewoon busines class, want het was een V.I.P bus. Tja, geen vliegtuig he, dus dan moeten we toch wat! V.I.P betekend dat er ipv 4 stoelen maar 3 per rij staan, dus we zaten heerlijk breed! (Ook al sliep ik de hele rit..)
- liggen we hier ineens onder de dekens zonder airco of ventilator aan; is dat even gek!
- heb ik hier gister een banana leaf bij de Indier gegeten met allemaal lekkere gerechten erop; mam moest er maar weinig van hebben! Die blijft stug roti's en naan-brood eten, lekker 'simpel'!
- heeft mam gister bijna een uur zitten bedenken wat ze in hemelsnaam aan moest in bed, zo koud dat ze het had! Ik zei nog; trek gewoon je halve koffer aan! Kan jou het schelen, hahaha!
- vroeg mam zich al tijden af waarom mensen durian zo vies vinden... Nou, ze is er ook achter gekomen. We liepen gisteravond langs een durian-kraampje en wat zegt ze dan? Goh, wat stinkt het hier! Ja mam, dat is nou durian! Proeven!? Maar nee, dat werd teveel, de lucht vond ze al erg genoeg..!
- dacht mam vandaag dat ze in Oostenrijk/Frankrijk zat door de omgeving hier.
- hebben we tot nu toe heel erg geboft met het weer en hopen we nog een hele week zon te gaan zien op de Perhentian Islands; lekker zwemmen, zonnen en snorkelen! We komen eraan!
Liefs,
Dicky & Lenny
13 Oktober 2009 - 08:34
Vinnie:
hahahaha ik zie het al helemaal voor me hoe Dicky in het Haags zegt "hallo Japio, zie ik eruit als een Maleisier?" ik lig dubbel! En je moet echt Durian eten.. de smaak is zo anders dan de geur. Het stinkt inderdaad, maar ik vind de smaak zelf wel erg lekker (gewoon vingers op je neus en niet ademen hihi) -
13 Oktober 2009 - 08:43
Margreet:
Hoi!!!
Die Boh-plantages zijn echt zo mooi! En het is hele lekkere thee!
Die durian-kraam zit vlak naast het Holland-café toch? Oh, wat stonk dat daar. Heb het in KL geproefd en vond t maar een vreemde smaak...
Mmmm en banana leaf, lekker!!
Veel plezier op Perentian Besar! Tuna hè!? ;)
x -
13 Oktober 2009 - 08:43
Peet:
Hi Len en Dicky!
Ik sluit me bij Vin aan wat betreft de Durian, ik vond het lekker...maar Len herriner me jouw gezicht en uitdrukking nog goed hoor ;) haha
Dat resort klinkt geweldig, en relaxed dat jullie een heel appartement en zwembad hadden!!
Have fun op de Perhentian Islands, dat zal vast en zeker wel lukken, zeg maar hoi tegen de veranen daar van mij! :p
Dikke Kus -
13 Oktober 2009 - 08:44
Margreet:
Leuke foto's!!! -
13 Oktober 2009 - 14:06
Rosalie:
Een heerlijk verhaal en hele leuke foto's. Ik zie dat jullie genieten en zeker van dat resort. Doe maar duur! Ik had gisteren anderhalf uur vertraging vanwege het slechte weer in Italie. Ik mail de rest wel. Fijne week nog en liefs van Rosalie -
14 Oktober 2009 - 08:58
Anita:
Hallo Meiden,
Nou ik lees het alweer er is al veel beleefd in de 2 verhalen en aan de foto`s te zien, wat een mooie reis TJEEEEE HEEEE.
Het is ook echt Dicky zoals zij reageerd op situaties HA HA.Leuk om te zien hoeveel jij op je Moeder lijkt Len.
Ga nog veel meer genieten, dan doen wij ook mee. bedankt voor de mailtje`s.
Knuf.Gr.XX -
14 Oktober 2009 - 17:42
Marieke:
wat schitterend allemaal
Maar MAM denk jij nou echt dat je er als een Nederlander uit ziet.
Die jongen weet wel beter. -
14 Oktober 2009 - 22:27
Loeky:
Hi Dicky,
Leuk om je reisverslag te lezen. Moet een hele avontuurlijke ervaring voor je zijn. Wij hebben in ons kikkerlandje afgelopen weekend een gezellig uitje gehad. Onder andere in een treintje gezeten en een uur als een blinde , voorzien van een blinde geleidestok in een museum rondgelopen. Was een echte eye-opener. Verder hebben we natuurlijk veel aan bacchus geofferd. Iedereen heeft het erg naar de zin gehad. En, o ja, de toiletten in het clubhuis zijn helemaal gerenoveerd, dus we kunnen nu op ons gemak in een chique omgeving plassen en kakken.
Nog een paar prettige dagen met je dochter in het verre oosten en straks gezond weer thuis.
Liefs en groetjes van Loeky en Wim.