Het heerlijke leven op Ko Chang

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

17 Februari 2009 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

Wat leuk dat ik zoveel berichtjes heb gekregen! En nu weer eens een up-date van mijn kant:

Ik zit nog steeds op Ko Chang en ik heb het hier ontzettend naar m'n zin. Morgen neem ik de bus naar Cambodja, ik ga naar Siem Raep (vlakbij Angkor Wat) en ze zeggen dat het een rit van zo'n 12 uur is, maar volgens mij is het wel iets meer.. Ik word om 7 uur morgenochtend opgehaald dus dan zal ik het mee gaan maken.

Het leven hier is heerlijk. Ik heb aardig wat mensen leren kennen hier en het is net een klein dorpje. Ik zit in het zuiden van het eiland en het heet hier Lonely Beach; waar alle backpackers zitten en waar alle feestjes zijn. Ik ga hier veel om met 2 Duitse meiden, 3 Duitse jongens en 2 jongens uit Wales. En verder waren er nog 2 meiden uit Oostenrijk, een hele grappige Amerikaan die we overal tegenkomen en alle andere mensen die ik hier ontmoet op Ice Beach (mijn 'hostel') en op de feestjes.

Ik slaap hier in mijn eigen bungalow, voor 5 euro per nacht, zonder badkamer. Echt leuk om een beetje je eigen huisje te hebben. Overdag hang ik een beetje in m'n hangmat en ontmoet ik m'n Duitse vrienden weer op het strand; beetje zwemmen, lezen en slapen. En elke avond spreken we af om samen te eten en uit te gaan. Tussen het strand en het avondeten ga ik naar m'n bungalow, lekker even douchen, lezen/muziek luisteren in m'n hangmat en ik klets met de gezellige buren. Wat ook erg leuk is, is dat elke avond 'het feest' in een andere tent is, dus ondertussen ben ik al in heeeel veel tenten geweest (vooral als je de after-party's meetelt). We hebben ook een keer 's avonds kokosnoten gekocht en zelf cocktails gemaakt met vodka, ijs en ananassap. Hier in Lonely Beach zitten allerlei kleine restaurantjes en cafetjes en de Ting Tong bar is 24 uur per dag open, tis net een huiskamer, hahaha!

En behalve luieren ben ik ook nog een dagje meegeweest met Matt uit Wales. Hij had een scooter gehuurd en ik mocht mee achterop. Z'n vriend had er ook een, maar die was gevallen en bleef thuis. Er gebeuren hier trouwens bizar veel brommer-ongelukken! Ik ben gisteren met de 3 Duitse jongens en de 2 Duitse meiden naar een waterval geweest hier op het eiland en daar heerlijk gezwommen en geslapen. Wel grappig dat ik hier zo ongeveer overal slaap (strand, op de rotsen, in m'n hangmat) behalve in m'n bungalow, want daar lig ik altijd wakker van de hitte! Het is hier ook ontzettend warm, gisteren was het 38 graden!

Vanavond is m'n laatste avond hier, en we gaan straks nog even wat drinken met z'n allen. We hebben net gegeten en aangezien de Duitsers ook morgen vertrekken, is iedereen nu aan het inpakken enzo. Heel jammer dat dit voorbij is, maar ik heb heel veel zin in Cambodja!

En nog in het kort:
- Ik ben helemaal lek-gestoken door de muggen hier, niet normaal meer!
- Iedereen heeft hier wondjes aan z'n voeten van slippers, zwemmen in zee en dan per ongeluk een rots raken of van blaren en ze worden maar niet beter. Echt een gesprek van de dag, hahaha!
- De zee is zo warm, dat je er niet van af kan koelen, vandaar dat de waterval een goed idee was.
- Het eten is hier heerlijk; elke avond Pad Thai, noodles soup of rijst, ik lust alles hier!
- Helaas zijn hier op de feestjes en op het strand ook ontzettend veel prostituees te vinden en mensen die daar erg in geinteresseerd zijn; ben er nog steeds niet aan gewend...
- Ik kan er maar niet over uit; ik heb het zoooooo ontzettend naar m'n zin!!!

Liefs,
Lenny

ps. Peet, help me er aan herinneren dat als je straks in Bangkok bent we heeeeeeel veel foto's gaan maken van ons samen; jij donker haar en witte huid, ik wit haar en bruine huid! Hahahaha!

• 17 Februari 2009 - 14:47

Hoi hoi!!
    Wat een leventje heb jij zeg!!! Veel plezier in Cambodja! xx

• 17 Februari 2009 - 15:05

Henk:

Je hebt het wel weer getroffen, mooie omgeving, veel gezelligheid en perfect weer. Beter dan hier in het sombere NL. Hou het maar lekker lang vol en veel plezier in Cambodja

• 17 Februari 2009 - 15:29

Ralph:

Och jee.... ik kan maar 1 ding zeggen denk ik...... IK BEN JALOURSSSSS

Jeetje Len, ben echt heel erg blij dat je het zo naar je zin hebt! Succes in Cambodja :)

• 17 Februari 2009 - 15:47

Dicky:

Hoi Len !

Nou, ik snap het wel dat jij het zo naar je zin hebt.
    Veel plezier morgen in de bus naar Cambodja en ik hoop snel weer wat van je te horen als je in Siem Raep aangekomen bent.

Tot snel !

liefs Dicky

• 17 Februari 2009 - 18:12

Wendy De Vrede:

Je leidt bijna het zelfde leven als ik :-) Not. Heerlijk om met je mee te reizen.

• 17 Februari 2009 - 18:21

Irma:

hoy, wat een super leuk leventje heb je toch.
    Geniet er maar lekker van.leuke reis morgen in de bus naar Combodja. groetjes

• 17 Februari 2009 - 20:36

Patrick Witkamp:

Sawasdee krap Khun Lenny,

wat leuk dat je op Koh Chang zit. Daar is mijn Thailand-verslaving begonnen in 2005 en ben er elk jaar zowat terug geweest. Ik weet dat je over de berg moet maar als je tijd hebt ga dan even naar VJ Plaza tegenover Coconut Resort en bezoek de nagelstudio van Katai. Kan je gelijk de vragen naar Gino Konings (vriend van mij) en hem de groeten doen van mij haha. Als je dan ook nog naar Andre & Khai vraagt, kan je nog een Hollandse senseo gaan doen ;-)

Mee sanook laeh chok dee krap!

• 18 Februari 2009 - 11:51

Rudy:

hey Lenny,

leuk om te lezen dat het reisvirus je weer te pakken heeft, al lijkt het er dit keer op dat het luiervirus je ook te pakken heeft gehad. Heel veel plezier nog en groetjes uit India,
    Rudy

• 18 Februari 2009 - 16:45

Rianne:

ohhhhh ik wil terug!!!!!!!

Ben blij dat je het zo leuk hebt schat, geniet ervan.

xxxxx

• 18 Februari 2009 - 19:18

Erik:

Hi Lenny, wat fantastisch en gezellig! Lekker feesten, mooie omgeving, heerlijk warm, zalige drankjes.. niet verkeerd. Kan duidelijk niet op tegen stairway, capucinno en de droppot hiero bij de Bd. Blijf schrijven, zal je site vaker checken!
    CU Erik

• 19 Februari 2009 - 06:12

Peet:

Hi Len!!

nog maar 5 weken en dan ben ik er! En uhm dat fotos van ons samen stellen we ff uit tot ik minstens rood ben (wees gerust dat duurt niet meer dan een paar uur ;) ) ...

Luek te lezen wat je allemaal meemaakt, en dat je zo lekker aan het relaxen en genieten bent!!
    Have fun in Cambodja!!

Dikke Kus

• 19 Februari 2009 - 07:16

Linda:

Hey Lenny,

Inderdaad een heerlijk leventje zo. Zullen we ruilen ?? Blijf genieten.

liefs lin

• 19 Februari 2009 - 12:59

Sig:

Goh wat een vervelende dingen maak jij allemaal mee daar zeg!!! Not!!!!
    Ben jaloers hoor, en iedereen die dit leest vast ook. Laat ons maar lekker werken hoor hier!!! Ik pak wel een zonnebankje!!!
    Zaterdag ga ik mn oma weer eens opzoeken samen met Jur, en zondag gaan we een high tea doen in R'dam, slurp!!!
    Liefs Sig

• 19 Februari 2009 - 17:04

Fanny:

Hoi Lenn, ik heb jouw verhaal gelezen. Ik vind dat je lef hebt. Lekker he dat je elke dag kan zwemmen en heeeeeerlijk eten! Ja over muggen gesproken, dat is bekend, he? Geniet er maar van, want het is hier nog steeds koud. Ik volg je blog.

• 19 Februari 2009 - 18:59

Marieke Uit Wad''vee:

Heerlijk om je verhalen weer te lezen en de electriciteitskabels in Bangkok weer te zien,toen ik daar was verbaasde het me dat het licht niet uitviel.

• 19 Februari 2009 - 19:52

Sellie:

Hi lieve Len,

Ziet er super uit en fijn dat je het zo naar je zin hebt. Hier is het koud en sneeuw. Morgen ben ik samen met Ralph bij de BD.

Heel veel liefs,
    Sellie
    P.s. heb je weblog ook aan Dick doorgeven

• 20 Februari 2009 - 12:39

Vinnie:

Hey Len!
    Coole foto's, maar ik ben niet jaloers hoor, want het is hier nu ook 4 boven 0 graden. En hier is t lekker bewolkt, niet de hele dag die hete zon ;)

Was t nog een lange zit in de bus naar Cambodja? Heel veel plezier daar alvast! Lees met plezier je verhaaltjes en vooral ook je korte puntjes op t einde steeds.
    xoxox vinnie