Merry Christmas! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Merry Christmas! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Merry Christmas!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

23 December 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallo allemaal!

Zaterdag stonden we om 5 uur met AL onze bagage in Wellington en geen idee waar we naartoe moesten; kregen we een lift aangeboden met een bus, heeeeel fijn! 's Avonds in het hostel gezeten, eten gehaald (want waarom koken op zaterdag, haha!), wijn gedronken en 's avonds met een groep mensen van het hostel het nachtleven van Wellington verkend. Was heel erg gezellig!

Het was zelfs zo gezellig dat Tove de heeeele zondag in bed heeft gelegen en ik heb rondgehangen in het hostel. Beetje lezen, slapen, tv kijken, boodschappen doen.. En 's avonds heel toepasselijk pizza gegeten!

Maandag was ik vroeg op en heb ik vanalles op de computer opgezocht, wat dingen geregeld in de stad (zoals m'n salaris innen bij de bank) en 's middags met Tove de stad in gegaan. Wellington is echt heel erg leuk. 's Avonds hebben we kebab gegeten en kopjes thee gedronken voor de tv in het hostel.

Dinsdag zaten we om 8 uur al in de bus naar Auckland. En het was een geweldige rit, want van de 12 uur hebben we er allebei 11 geslapen. Tove kan het nu net zo goed als ik, hahaha! Dus voor we het wisten was het 7 uur 's avonds en stonden we weer in Auckland. Naar het hostel gelopen, onder de douche gesprongen en om 9 uur gingen we met de mensen van het hostel naar 'Casette', een bar waar ze gratis bier & pizza hadden tot 11 uur. Hoe het kan weet ik niet, maar in Auckland kun je volgens mij elke avond wel ergens gratis drinken. Uiteindelijk hebben we daar allemaal mensen leren kennen en waren we om half 5 thuis.

Vandaag uitgeslapen, ik heb brood gehaald en daarna was het tijd om een camper te regelen. Itt tot mij is Tove meer van alles op het aller-laatste moment regelen. En hoe het ook kan, ik weet het niet, maar we hebben een camper gevonden! Vanaf morgen hebben we tot en met 5 januari een Wicked Campervan gehuurd met z'n drieen. Om 11 uur 's ochtends komt Kajsa (Tove's moeder) aan in Auckland en daarna kunnen we de van ophalen. We hebben er helemaal zin in!!! Heerlijk, zelf rondrijden en niet met de spullen sjouwen!

Het idee is om morgen naar Paihia te gaan, dat ligt in de Bay of Islands en daar kunnen we hopelijk kamperen. Het schijnt daar erg mooi te zijn, dus wij zijn heel erg benieuwd!

En verder;
- was het koud in Wellington en waait het er heel erg veel! Lekker warm nu in Auckland!
- wordt het hier om half 6 licht 's ochtends en 's avonds om 9 uur gaat de zon onder, dus itt NL hebben we lange dagen.
- hebben ze maar weinig kerstversiering in Nieuw Zeeland; wat ik vooral jammer vind is dat ze nergens lichtjes in de bomen hangen...
- maar draaien ze wel OVERAL kerstmuziek, terwijl wij in t-shirts en slippers rondlopen. Zo gek!
- blijven mensen het overal maar heel raar vinden dat Tove en ik Engels met elkaar praten. Waar we ook komen, winkels, bars, hostels.. het maakt niet uit, we krijgen overal dezelfde vragen.. Komen jullie dan niet uit hetzelfde land!? En de nieuwste trend is; zijn jullie geen zussen dan? Ik heb gezegd dat ik alleen zussen wil zijn, als Tove de oudste is, hahaha!
- heb ik heel veel zin in de komende twee weken, heerlijk met een camper rondtrekken. Ik hoop dat we mooi weer hebben, dat de van niet stuk gaat en dat het 2 geweldig gave weken gaan worden. Tove en ik hebben er in ieder geval veeeeel zin in!
- wil ik IEDEREEN alvast heeeele fijne kerstdagen toewensen. Wij gaan op een gaspitje koken morgen, dus ons kerstmaal wordt vast grandioos. Heb er al helemaal zin in!!! (Of had ik dat al geschreven???)

Liefs,
Lenny

• 23 December 2009 - 08:22

Margreet:

Leuke avonturen weer!
    Heel veel plezier met jullie 'van' en kerst zonder lichtjes maar óp slippers!!
    xx

• 23 December 2009 - 08:24

Henk:

Dat wordt dan een bijzondere kerst: rondreizen met een camper.
    Veel plezier en prettige kerstdagen.
    xxx

• 23 December 2009 - 08:56

Dicky:

Hey Lenny,

Gelukkig dat je nog op het allerlaatste moment een campervan heb kunnen huren!
    Is eens wat anders met de kerst.
    Jullie hebben mooi weer, dus het zal vast leuk worden.
    Fijne kerstdagen en heel veel plezier de komende weken met z'n drieen.

Groeten uit het koude Nederland en veel liefs

Dicky xxx

• 23 December 2009 - 09:51

Anne:

OOoh heb ik nog een zusje!!!

• 23 December 2009 - 19:27

Anita:

Hallo Lenny,

Wij wensen jou fijne FEEEEEST (beest)DAGEN en een GEWELDIG 2010 ook Tovè`.
    Leuk dat haar Moeder komt, weet er nog wel een die het helemaal ziet zitten Len. Zoals je weet is het hier KOUUUUD en sneeuw.
    Ik ga zo je Site lezen maar eerst even jou mailen.Ga vooral zo weer door, dan hebben wij ook weer wat te beleven van de andere kant van de wereld en zo dichtbij HEERLIJK Dikke Knuf. XX

• 23 December 2009 - 20:28

Vinnie:

Heeeele fijne kerstdagen down under! Bay of Islands is the gek, daar kun je in zee met wilde dolfijnen zwemmen..DOEN DUS!
    xx Vinnie

• 23 December 2009 - 20:29

Peet:

Hi Len!

Weer leuk verhaal, zoals altijd weer flink wat wijntjes gedronken lees ik ;) haha

Cool zo een campervan, maak maar veel fotos als je zo weer een camera hebt, ik ben benieuwd!

Fijne feestdagen!!!!!!!! :D

Kus

• 24 December 2009 - 10:53

Rosalie:

Dat is eens iets anders dan thuis. Hoewel je wel aan zal denken. Veel plezier en goede reis en maak veel foto's. Heerlijk dat het daar warm is. Zoals je weet is het hier koud en veel sneeuw en slechte wegen. Fijne Kerstdagen en voor 2010 alle goeds. Liefs van Rosalie

• 25 December 2009 - 10:42

Jo: