Relaxen op Ko Chang
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
11 Februari 2009 | Thailand, Bangkok
Het duurde even, maar ik heb weer een internetcafe gevonden. Kheb afgelopen zaterdag inderdaad een bus naar Ko Samet genomen om er vervolgens op Ko Samet achter te komen dat het een Thaise vrije dag was wat betekende; ik kon geen accomodatie vinden. Uiteindelijk heb ik met 4 Zweden in een tentje op het strand geslapen en waren we 's ochtends bijna weggespoeld. Ko Samet was wel aardig, niet het allermooiste eiland dat ik ooit heb gezien en omdat het zoooo druk was met Thaise mensen, besloot ik zondag om meteen een boot terug te nemen en ben ik naar Ko Chang gegaan.
Ik had niet echt veel geslapen op het strand, dus in de bus kon ik dat mooi even inhalen. Ik leerde meteen wat mensen kennen in de bus, en toen we de boot hadden genomen namen we een taxi naar het zuiden van het eiland. Ik had in de Rough Guide gelezen dat Lonely Beach de goedkoopste accomodatie had, dus daar ging ik naartoe. Uiteindelijk gingen er nog een paar mee en na wat rondlopen kwamen we erachter dat ook hier alles vol was. Gelukkig mochten we in de hangmatten van een bar logeren (gratis!). Die avond zijn we met een aantal mensen uit geweest, want op Lonely Beach zijn blijkbaar genoeg feestjes te vinden.
De volgende dag vond ik gelukkig wel een hutje en ik ben nu helemaal blij; ik betaal 5 euro per nacht voor m'n eigen hutje (zonder badkamer, maar dat geeft niet..). Ik heb ondertussen ook een hangmat gekocht en ik ben nu volop aan het genieten. Elke dag naar het strand, beetje lezen, beetje muziek luisteren, beetje in de hangmat hangen en 's avonds is er altijd wel ergens een feestje met gratis eten of een gratis drankje. Ik heb ook al aardig wat leuke mensen hier ontmoet, dus ik heb het super naar m'n zin! Ik wist niet dat ik het in me had om zo weinig te doen, maar ik geloof dat ik het toch kan.
Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes, ik ga nog wat meer foto's maken en dan zal ik er een paar opzetten. Tot snel!
En nog in het kort;
- Ik heb de eerste olifanten gespot (dus Peet, ik denk dat ALLE olifanten van Thailand hier op het eiland zitten, dus we zullen ze niet meer tegenkomen helaas.. jammer he! Hahaha!)
- Thais eten is best pittig, ik probeer er een beetje aan te wennen.
- Het is hier elke dag minstens 30 graden; heerlijk!
- De zee is niet koud hier.
- Muggen zijn er helaas wel...
- M'n hangmat is echt geweldig!!!
Liefs,
Lenny
12 Februari 2009 - 06:50
Peet:
Ik denk nu alleen maar: Kan ik mijn ticket niet vervroegen??!!! Echt waar ik ben zo hard aan het aftellen!!
Vind het superleuk dat jij het zo naar je zin hebt en zoals gewoonlijk weer allemaal leuke mensen ontmoet! :)
En ik ben jaloers op je hangmat! hihi
Tot snel en maak niet teveel fotos he?! haha (remember het inplakdrama ;) )
Kus -
12 Februari 2009 - 07:54
Dicky:
Hey Lenny!
Wat een rot leven heb jij daar zeg!
Superleuk dat je een eigen hutje hebt.
En kom op nou met die beloofde foto's (haha)
liefs xxx
12 Februari 2009 - 08:43
Mark:
Hey Lenny,
Heb net even m'n hangmat opgehangen op m'n balkonnetje, het zonnetje schijnt nog wel, maar het is toch een beetje anders met 4 graden... :d
Kan je dat hutje niet kopen, dan kan je er elk jaar een maandje heen om te ontspannen, neem je vrienden mee die dan het ticket betalen, kost het jou niets.. ;)
Veel plezier, ben erg nieuwsgierig naar de foto's!
X -
12 Februari 2009 - 10:02
Anne:
Hey len,
Ko chang, cool man, ben ik niet geweest. Hoorde dat dat het eiland van de verloren slippers is! Hihi, hmmm je hebt dus al kennis gemaakt met 1 van de buddahdagen van Thailand jeej...Wees gerust in de toeristische oorden houden ze zich daar iets minder strikt aan. Serieus in hangmatten slapen, lachen! Maar waar stond je backpack dan?! Ben benieuwd waar je daarna heen gaat...de helse tocht naar Cambodja?
Enjoy!
xxx -
12 Februari 2009 - 10:37
Anita De Jong:
Hallo Len,
Blij dat het nu toch na een week gaat lopen,
Ik vind dat je alweer een mooi verhaal gemaakt heb van jou belevenissen in deze korte tijd dat je er zit, kan je na gaan voor hoe lang er nog komen gaat, dit moet je gaan opslaan voor een reisboek voor backpackers
Gaat je vast ook veel geld opleveren.
Veel plezier met het ontmoeten van leuke mensen in het ontdekken van andere landen op jou
WERELDREIS Dikke Knuffel -
12 Februari 2009 - 10:52
Marj:
Heej Len!
Ik ben best jaloers! Dat koude weer word je namelijk snel zat... Maar aan de andere kant.. ik ga zondag snowboarden!!!:D
Geniet van je hangmat!!
xx -
12 Februari 2009 - 11:48
Amanda:
Heeeey len,
Dat kan echt niet he in een hangmat slapen! Moet gewoon in een hostel met min 18 man op een kamer ;) Heel veel plezier en laat je foto's snel zien.
x -
12 Februari 2009 - 16:25
Dick Verheije:
Hoop dat het je blijft bevallen daarzo. Alleen maar genieten, wat saai. Hoe lang hou je dit vol, denk je? -
12 Februari 2009 - 18:14
Vinnie:
wow Len,
hoe krijg je het toch voor elkaar om telkens er zo easy af te komen! ;)
En overal aanspraak, altijd handig hihi.
Ben best wel jaloers op je vakantie, zeker nu ik nog steeds elke dag over het grauwe Rotterdam uitkijk vanuit mijn kantoortje.
Heel veel plezier en geniet ervan met een lekker cocosnootje op t strand!
Liefs Vinnie -
12 Februari 2009 - 21:37
Rosalie:
Ik ben ook een beetje verbaasd, dat je lekker niets kunt doen. Dat had ik niet van je verwacht. Temeer dat je de laatste tijd zo druk bent geweest met opruimen etc. Misschien nu de reactie. Je hebt het verdient dus geniet maar lekker. Ik ben het afgelopen weekend met Dicky naar toneel geweest en zondag naar Fox,daar hebben een film gezien over China
Heel interessant. Misschien komt ze toch wel naar je toe. Je weet maar nooit. Liefs van Rosalie -
12 Februari 2009 - 22:03
Margreet:
Hoooooiii
Lekker zeg! Heerlijke temperaturen en relaxen!!
Bas zit ook al zo lekker op de Bahama's in het zonnetje!
Ik ben gister gewoon uitgegleden met mn fiets op een gladde asfaltweg en vandaag helemaal moe door de bouwbeurs....
Heb ook nog een hangmat staan. Misschien moet ik die eens ophangen in huis en de verwarming lekker aanzetten. Onee, het is morgen 'warme truiendag' én vrijdag de 13e.....
Veel plezier daar! xxx -
16 Februari 2009 - 19:42
Jurriaan:
Hee Len!
Als ik je verslag zo lees ben ik aardig jaloers. Het is hier nog steeds depri-weer en het ziet er niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Ik smacht nu echt naar de zomer! Iedergeval, heel veel plezier daar en geniet er van. Doe je wel voorzichtig? En ook een keer naar zo'n super deluxe resort gaan he?! Doeg !! -
16 Februari 2009 - 19:42
Jurriaan:
Hee Len!
19 Februari 2009 - 12:49
Sig:
Hey Len,
Goed om weer wat te horen van je, het klinkt daar wel relaxed allemaal! Ik heb ook al behoorlijk veel zin in wat meer zon hier, het is hier echt baggerweer nu!
Liefs Sig