Sumatra; Medan en Lake Toba - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Sumatra; Medan en Lake Toba - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Sumatra; Medan en Lake Toba

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

14 Juli 2009 | Indonesië, Batavia

Hallo allemaal!

I made it to Sumatra! Ik zal even bij het begin beginnen, hahaha!

Vorige week donderdag (2 juli) hebben we onze boeltje weer ingepakt en zaten we om 1 uur in de bus van Melaka naar Kuala Lumpur airport. Twee uur later werden we netjes bij het verkeerde gebouw afgezet. We stonden bij de internationale vluchten, maar blijkbaar als je met Air Asia naar Indonesie vliegt vanuit Maleisie, is dat domestic. Dus we mochten nog een keer in een bus en toen konden we inchecken. Het was even spannend, want we mochten maar 15 kilo inchecken. Ik had 16,3 kilo en dat mocht, dus ik was blij! Om 5 uur gingen we vliegen, we zaten een beetje a-la Ryan Air, maar dat was prima. De vlucht duurde 50 minuten en toen stonden we om 5 uur (door tijdsverschil) op Medan Airport, Sumatra. We moesten een visum kopen en toen we het gebouw inliepen werden we ontsmet!!! Niet te geloven he!? We moesten allemaal door een poortje lopen waar stoom uit kwam, zodat we ontsmet waren; nog nooit eerder meegemaakt! Afijn, visum was een eitje en daarna de backpack vinden ook, want de bagage band hield na 10 meter op, dus alle bagage lag als een berg op elkaar. Ik kwam niet meer bij van het lachen; leek Tanzania wel!

Buiten snel geld gepind en een taxi genomen op zoek naar accomodatie. Dat ging iets minder soepel dan verwacht, want we zaten bijna 2 uur in de taxi voordat we iets hadden gevonden. Maar om kwart over 7 hadden we dan een kamer, met de ergste bedden tot nu toe. We zijn gaan eten op de hoek van de straat, kheb weer een simcard gekocht en geprobeerd te internetten, maar ik kon maar 1 mailtje versturen in 50 minuten tijd, zo langzaam was de computer.

Toen we 's avonds wilden slapen, kwamen we er al gauw achter dat dat onmogelijk was. De bedden waren zo zacht dat we er letterlijk doorheen zakten, er liepen constant mensen op de gallerij en om kwart voor 5 ging de mega-moskee bij ons op de hoek af. Aangezien we geen ramen maar gaas hadden, was slapen praktisch onmogelijk.

's Ochtends zijn we gaan ontbijten en zaten we om 11 uur in een minibusje (lees auto met 2 achterbanken) op naar Lake Toba. Daar zaten Ben, Carl en Grant ook en wij zouden ze daar opzoeken. De rit was een grote verschrikking; ze rijden hier als gekken! Alles en iedereen moet hoe dan ook ingehaald worden, we hebben 4 uur lang gedacht dat we dood gingen... Om 3 uur stonden we met knikkende knieen in Parapat, waar we meteen de boot op konden naar Lake Toba. We gingen naar een plaatsje genaamd Tuk Tuk. De jongens zaten in het Carolina Hotel en daar werden wij ook netjes afgezet. We zagen ze al meteen en er was nog 1 kamer vrij, en nu komt het; we sliepen in een resort voor 1.50 euro per nacht! Dus voor 75 eurocent per persoon! Met badkamer, 2 bedden, handdoeken en meubels op de kamer! We konden het niet geloven!!!

's Avonds zijn we met z'n 5en uit eten geweest en naar de plaatselijke bar geweest waar we zo ongeveer de enigen waren, hahaha!

Zaterdag en zondag hebben we verdacht weinig gedaan. Het hotel/resort had een schitterend uitzicht op het meer en het restaurant was ook erg goed en goedkoop. We hebben zaterdag nog een film op de grote tv gekeken (het regende 's middags..) en 's avonds zijn we gaan eten bij een restaurantje waar live muziek was. Zondag hebben we weer uitgeslapen en ben ik 's middags bij Ben achterop een brommer een beetje rond gaan kijken op het eiland Tuk Tuk, want hij wilde pinnen. Pinnen is niet gelukt, maar we kwamen wel op een marktje terecht en we zijn nog bij een paar graven van sultan's weze kijken.

Maandag hebben we lake Toba ingeruild voor Pulau Nias. Was een hele ervaring en morgen ga ik er alles over vertellen, hahaha! Ben nu een beetje gaar, heb 28 uur gereisd en kmoet nog even een vlucht boeken; druk, druk, druk, hahaha!

En verder;
- is Sumatra ontzettend mooi, maar ook erg arm; mensen wonen echt in armoedige huizen (wel allemaal met tv-schotel), wasmachines hebben ze nergens en ook internetcafe's zijn bijna niet te vinden.
- had ik laatst even last van m'n maag (gister en vandaag), maar het gaat gelukkig alweer beter; heb ik al een tijd niet gehad hier!
- ben ik bang dat foto's op m'n site voorlopig niet gaat lukken.
- vind ik het erg leuk dat er nog steeds zoveel mensen me mailen en krabbelen!!!
- is het eten hier heerlijk; gado gado, nasi goreng, pisang goreng, heerlijke sate!
- is Sumatra het goedkoopste land tot nu toe!
- is hier wel malaria, dus is het maar goed dat we malariapillen slikken, want er zitten veel muggen hier.

Tot morgen (of overmorgen, mocht er geen verbinding zijn...).

Liefs,
Lenny

• 14 Juli 2009 - 13:54

Margreet:

Leuk om weer allemaal te lezen!!
    Veel plezier Doei x

• 14 Juli 2009 - 17:48

Dicky:

Hey Lenny,

Klinkt verdacht goedkoop daar in Sumatra!
    Vervelend al die "dodenritten" bah!!
    Khoop dat het goed met je maag gaat en tot snel (morgen?)

Vlekjes (?) Dicky

• 14 Juli 2009 - 18:44

Rosalie:

Het is en blijft spannend je verhalen te lezen. Ik zie het gewoon voor me zoals je alles beschrijft. Gelukkig lekker eten en slapen, dat heb je toch nodig na al die belevenissen.
    Veel reisplezier en heerlijk genieten. Liefs van Rosalie

• 14 Juli 2009 - 23:11

Amanda:

Heeey meid,

Leuk om weer je berichten te kunnen lezen! Lekker zo'n hotel voor een paar euro, maar je moet je wel als een backpacker gedragen en weer in hostels slapen ;)
    Veel plezier.

x