Tafeltje dekje - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Tafeltje dekje - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Tafeltje dekje

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

30 Maart 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hallo allemaal!

De afgelopen twee weken heb ik heel veel gewerkt en vooral tafels moeten dekken, haha! Nadat ik dinsdag 16 maart m’n weblog had geschreven (2x…), heb ik echt alleen maar dubbele diensten gedraaid en geprobeerd zoveel mogelijk slaap te krijgen. Woensdag 17 maart tot en met zaterdag 20 maart heb ik dubbele diensten gedraaid; overdag in het AMI stadium de VIP boxen klaargezet voor de Rugby wedstrijd (buffetten klaarzetten, tafels dekken..) en elke avond in de Flying Burrito Brothers (FBB) gewerkt. Ik was helemaal gesloopt! Maar ik dacht steeds aan m’n salarisstrook en ging weer door.

Zaterdag 20 maart, heb ik overdag in de Westpac Arena gewerkt. Daar waren allemaal vrouwen boven de 65 aan het marcheren (schijnt een sport te zijn hier), en ik heb daar aan de kassa gestaan om koffie te verkopen. Dat vond ik echt de STOMSTE baan tot nu toe; veel te druk en ik voelde me weer 17 met m’n eerste baantje. Maargoed, dat hoort erbij als je geld wilt verdienen als backpacker… Die zaterdagavond ben ik na m’n werk bij FBB met wat collega’s nog wat weze drinken wat erg leuk was. Ik ga nu standaard met Leighanne uit op zaterdag na het werk, omdat we anders amper een sociaal leven hebben naast werk en die zaterdag gingen Craig en Brian ook mee. Die hadden 2 meiden leren kennen die avond die bij ons hadden gegeten, dus die gingen nog wel even mee wat drinken, haha! We gingen Ulla Riikka opzoeken in de Vespa bar, in Poplar Lane en wat bleek; het hele nationale Rugby team stond daar bier te drinken! En ik had geen idee wie het waren! We hebben helemaal in een deuk gelegen, maar het was nogal druk in die bar, dus we gingen naar Sol Square. En daar vonden we Craig en Brian met de 2 meiden en we hebben met z’n allen gedanst en gekletst in de Fat Eddies bar. Daar is altijd live muziek, beetje reggae-jazzie achtig.

Aangezien ik om half 5 pas in m’n bed lag, na zo’n enorme week, heb ik zondag helemaal niks gedaan. Nouja, boodschappen gehaald, was gedaan, opgeruimd en verder thuis gebleven.

Maandag 22 maart begon er weer een nieuwe week. En ik heb weer de hele week in het AMI stadium gewerkt. Dit keer heb ik drie dagen lang tafels klaargezet voor diners. Maandag was het een diner van 300 man! We hebben 30 tafels helemaal aan moeten kleden, moeten dekken en we moesten ALLES poetsen; bestek EN glaswerk. Maar het zag er wel gaaf uit toen we klaar waren om 5 uur.. Dat dus 3 dagen gedaan en dinsdag en woensdag avond weer bij FBB gewerkt. En donderdag 25 maart mocht ik eindelijk ook een keer serveren. We hadden woensdag 20 tafels klaargezet en donderdag mochten we serveren. Het was een lady-lunch, dus allemaal dames die 50 euro hadden betaald voor een lunch met drank inbegrepen, samen met het hele Crusaders Rugby team (het team van Christchurch, en de meeste van dat team spelen ook in het Nationale team the All Blacks!). Het team moest helpen serveren met ons en daarna ging er aan elke tafel een rugby speler lunchen en konden de dames kletsen. Er werd nog een quiz met de jongens gedaan en uiteindelijk was het om half 4/4 uur ’s middags afgelopen. Was erg leuk om te doen en daarna kon ik weer doorrennen naar FBB.

Vrijdag 26 maart was ik de hele dag vrij (ik had bij FBB vrijgevraagd, voor het eerst)! Ik was erg blij, want ik was sinds dinsdag al behoorlijk verkouden en liep maar te snotteren met hoofdpijn. Vrijdag overdag rustig aan gedaan. Uitgeslapen en met Kristo gekletst, want hij is ook altijd thuis op vrijdag. Ik had m’n auto naar de garage in de buurt gebracht, want die ratelde en ik dacht, ik laat hem maken. Om 2 uur ging m’n telefoon, het was de garage. M’n auto kan niet meer gemaakt worden, want een van de cilinders is stuk! OHNEEEE! Ik was er stil van.. Ben om half 3 m’n auto gaan halen al huilend. Toen ik terug kwam was Kristo nog thuis en zat ik in tranen op de bank.. De man van de garage heeft een soort pin in de cilinder gestopt en m’n auto rijdt prima! Ik snap er niks van, hoe kan ie nou zo stuk zijn!?!?!? Toen m’n tranen op waren, zijn we boodschappen gaan doen, want die avond hadden we een Estonian party in ons appartmentje. Samen hebben we eten en bubbles gekocht en we zijn samen gaan koken. Kristo was Gordon Ramsey en ik was de snij-de-groenten-slaaf. Ondertussen dronken we de bubbel-wijn, leuke muziek aangezet en we hebben veel gelachen; kon ik wel gebruiken na zo’n slecht bericht! Rond 6 uur kwam Mark thuis, wij allemaal omstebeurt onder de douche gesprongen en om 7 uur kwamen 3 Estonians langs; gezellig! We hadden 2 zelfgemaakte pizza’s gemaakt met salade en het smaakte heerlijk! De hele avond hier in huis gezellig zitten kletsen, muziek aan, bier en cranberry vodka gedronken en onze buren Justin en Claire waren ook nog binnen gewandeld, dus het was een full house! Rond half 1 sprongen we met z’n 6-en in 2 taxis en gingen we naar Sol Square.

We waren met z’n zessen richting onze favoriete tent gelopen; Yellow Cross. Maar de uitsmijters wilden ons niet binnen laten. Nouja, ze wilden iedereen binnenlaten behalve Kristo?! Hoe vreemd!!! Nouja, wij naar Poplar lane, daar wat barren ingeweest en ons kapot gelachen en uiteindelijk zijn we in de Fat Eddies beland. De avond afgesloten in de KFC en om 5 uur lag ik eindelijk in bed. Was het toch nog een leuke dag geworden.

Zaterdag was ik overdag vrij en ’s avonds heb ik weer gewerkt bij FBB. Na het werk zijn Leighanne en ik weer wat weze drinken. Dit keer ging Heide (UK) ook mee, zij werkt ook bij ons. Leighanne en ik rijden altijd achter elkaar aan met onze auto’s, want we willen niet ’s avonds alleen te ver over straat. Echt zo lachen, in een optocht naar de bar, en daar kwamen we Ulla Riikka tegen met haar vriendin Jacky en later kwam nog een collega erbij, Henry, dus het was weer erg gezellig. Na Poplar Lane zijn we naar Yellow Cross gegaan waar ik nu wel inkwam en daar was het super druk, maar wel gezellig. Als laatste bar weer Fat Eddies aangedaan en om 3 uur was ik thuis.

Zondag heb ik heerlijk uitgeslapen tot 1 uur ’s middags. En toen ik opstond en Mark zag, dacht ik, nou, jij bent ook niet lang op, hahaha! Samen de was gedaan, bank gehangen en hij ging ’s middags sporten. Ik ben de hele dag thuis gebleven.

Gister heb ik veel op internet gezeten; ticket naar Australie uitgezocht, want ik wil Jasper gaan opzoeken in Melbourne en ik wil deze week m’n ticket boeken. Ben gaan kijken naar een nieuwe auto; heb trademe.co.nz weer afgestruind.. en ben boodschappen gaan doen en om 4 uur moest ik FBB bellen om te kijken of ze me nodig hadden, maar dat was niet zo. Gisteravond met de jongens thuis gebleven; maandag is de beste tv-avond, dus ik heb met Kristo onder een kleedje Desperate Housewives gekeken en Brothers and Sisters, terwijl Mark zat te computeren. Het is hier al 2 dagen KOUD in huis! En onze verwarming doet het niet!

Vandaag zou ik met Ulla Riikka op stap gaan en we zouden een auto gaan huren. Maar ze had me gebeld dat ze zich niet goed voelde en of we morgen konden gaan. Maarja, ik heb vandaag en morgen speciaal vrijgevraagd, dus ik ben niet al te flexibel. Dus wat heb ik bedacht; ik ga vandaag in m’n eentje op stap en dan gaan we morgenavond samen wat leuks doen. Ze vertrekt vrijdag en we wilden nog wat samen doen voordat ze weggaat. Nu ga ik dus vandaag, met de bus, naar Hanmer Springs in m’n eentje. Ik ben al bijna 3 maanden non-stop in Christchurch, dus ik wil wel weer een keertje wat anders zien. En het is niet zo heel ver, ik geloof 3 uur rijden, dus ik kan morgen weer terugkomen en dan kunnen we altijd ’s avonds nog wat doen. Donderdag moet ik om 6 uur weer werken, en dan begint ook het Paas-weekend (zag ik in m’n agenda!). M’n bus vertrekt om half 2, ik heb al ingepakt en ik heb er zin in! Kan mij het schelen dat ik in m’n eentje ga, ik ga gewoon genieten!

En verder;
- was ik helemaal gesloopt nadat ik 62 uur had gewerkt de week van 22-28 maart, maar toen m’n geld binnenkwam werd ik wel vrolijk!
- is al dat werken niet goed voor m’n voeten, want ik heb overal wondjes van m’n schoenen. Elke dag heb ik een hele EHBO-sessie om alles weer netjes af te plakken…
- is m’n verkoudheid gelukkig weer aan het verdwijnen.
- heb ik afgelopen vrijdag op ons huis-feestje helemaal in tranen van het lachen naast de bank gelegen om Mark; hij had een paar drankjes op en hij was zooo grappig! Hij had een heel melig verhaal over hoe je nooit moet vliegen naar Wellington (onthouden mam!), want daar waait het altijd zo hard, dat je vliegtuig ongelooflijk tekeer gaat. Hij is daar geboren en z’n familie woont daar, dus hij ging ons even in geuren en kleuren vertellen hoe die landingen daar gaan; hoe het halve vliegtuig zit over te geven en hoe je bijna onder de stoel van je buurman zit als het toestel eindelijk de grond raakt. Ik heb blauw gelegen van het lachen en ik onthou; ik ga NOOIT vliegen naar Wellington!
- ben ik twee dagen lang heel erg verdrietig geweest over m’n auto, maar gaat het nu weer beter. Ik baal wel, maar ik weet dat er ergere dingen zijn. Tis gewoon zo jammer, want het is de perfecte auto… Toch niet dus!
- was ik afgelopen donderdagavond bij FBB van de trap gestuiterd! Ik had in 4 dagen behoorlijk wat uren gewerkt en donderdagavond was ik ook best moe. Ik had 3 cola-raspberry (ze drinken hier cola en dan doen ze er framboos-limonade siroop in, zo vies!) op m’n dienblad en op het tweede deel van de trap ging ik door m’n enkel. Ik heb dit wel eerder gehad (weet je nog mam, in Java?), en het is dan net of m’n enkel er niet is. Ik voel niks in m’n enkel, maar ik ga er zo doorheen en ik viel dus met m’n been op de trap. De cola vloog alle kanten op, het leek wel een waterval. Henry liep achter me met cocktails, en hij kon nog net blijven staan. De ijsblokjes uit mijn cola’s waren op de tafels beneden te vinden. Tja, als je valt, doe het dan goed…..! OVERAL cola en raspberry op de trap! En een mega-blauwe plek op m’n been, maargoed, ik leef nog!
- is bij jullie de klok vooruit gegaan, maar hier nog niet, dus nu hebben we 11 uur tijdsverschil; het is 11 uur later bij mij dan bij jullie (behalve bij alle bofkonten die ook op reis zijn; Marjo, An…!).
- rij ik nu in een auto rond die er elk moment mee op kan houden. Kheb al met Mark afgesproken (die zich heel rot voelt, omdat hij mee was geweest toen ik de auto kocht) dat hij me kan slepen mocht ik aan de kant staan, maar echt lekker is het niet. Dus; fingers crossed dat ie het nog effies volhoudt! Ik ga vandaag in ieder geval met de bus naar Hanmer Springs!

Liefs,
Lenny

• 30 Maart 2010 - 05:32

Ralph:

Hoi Len,

Leuk je berichten te blijven ontangen, ik reageer ff snel. Moet binnen 5 min naar de trein toe (Amsterdam nog steeds). Later meer! Doeggggggg
    Ralph

• 30 Maart 2010 - 08:26

Vinnie:

He wat rot van je auto zeg! Kan begrijpen dat je daar bepaald niet vrolijk van wordt. Nou probeer lekker te genieten en hopelijk heb je het reuze naar je zin in Hanmer Springs!
    Liefs Vincent

• 30 Maart 2010 - 12:19

Dicky:

Hey Len,

Wat dacht je Len, tafeltje dekje, ezeltje strekje!!!! Ik ga maar languit!!!! hahaha!
    Oké, gelukkig is het nog goed afgelopen.
    Ennuh, Wellington, daar ga ik dus niet heen vliegen!!
    Ik hoop dat je 2 leuke dagen heb in Hanmer Springs.
    Geniet ervan en leuk die foto's van je werk!

Liefs Dicky xxx

• 30 Maart 2010 - 19:32

Rosalie:

Leuk een indruk te krijgen waar je werkt en wat je precies doet. Hoe gaat het nu met je enkel? Nog pijn? Gelukkig goed afgelopen. Je moet nog langer mee.Kijk je uit naar je wintersportvakantie? Gezellige paasdagen en tot mails. Liefs van Rosalie

• 06 April 2010 - 09:25

Anita:

Hallo Lenny!!!

Het is even geleden,maarik
    lees toch je berichten nog wel even door HOOR.
    Gaat allemaal wel goed met jou HE??? Nou je kan nog Lachen dat is het grootste medicijn en uithuilen heb je ook geen moeite mee,dus kan jij zo ook weer Genieten van leuke uitstapjes lees ik. Na hard werken is het ook tijd om je vrienden-kring te onderhouden,leuke mensen om te zien en lezen.
    Gooi al je kleine en GROOTE (zorgen) maar op de MAIL en ook de (SCHUNNIGE)Schrijf gewoon alles OP, dan hebben wij weer wat om je OPTEMONTEREN in dat VERRRE LAND.
    MEID het gaat je goed ben trots op je dat je het toch maar weer doet, hier gaat het gewoon door zoals ( altijd. )Denk daar maar aan.
    Dikke Knuffelllllll XX

• 06 April 2010 - 09:25

Anita:

Hallo Lenny!!!

Het is even geleden,maarik
    lees toch je berichten nog wel even door HOOR.
    Dikke Knuffelllllll XX

• 07 April 2010 - 11:58

Anne:

Aaaah len,
    Je autootje :( Je was er zo trots op dat ik je er wel een paar keer over heb horen/ lezen praten.

Ben je nu into rugby?

Ik ben nu in jouw landje: Vietnam. Hanoi is echt een schetige hoofdstad. We durfden zelfs te fietsen tussen alle scooters! Over een half uur vertrekken we naar Sapa, op jouw aanraden! Tis wel koud en nat nu :(

Take care!

xxx

• 07 April 2010 - 15:12

Marjolein:

Len! Wat jammer van je autootje! Ik hoop dat je voor een redelijke prijs nog wat anders kan vinden..
    Hoop dat je het naar je zin hebt gehad in Hammer Spring, dat heb je wel verdiend! Pura Vida!

Heel veel liefs vanaf de andere kant van de wereld!
    xx