Perhentian Islands en Kota Bharu - Reisverslag uit Kota Bharu, Maleisië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Perhentian Islands en Kota Bharu - Reisverslag uit Kota Bharu, Maleisië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Perhentian Islands en Kota Bharu

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

04 Juni 2009 | Maleisië, Kota Bharu

Hallo iedereen!

Afgelopen zaterdag zijn we, na de rustdag die ik nodig had van de hike naar de Raflesia bloem, weer wat gaan ondernemen. We gingen op een country side tour in de omgeving van Tanah Rata, het dorpje waar we zaten in de Cameron Highlands. We waren in totaal met 5 mensen, dus plek zat in de minivan. We gingen weer naar de thee plantage die we al gezien hadden, we gingen naar een rose-garden waar we o.a. blauwe bloemen hebben gezien. Daarna naar een aardbeien plantage (de Cameron Highlands staan bekend om hun thee- en aardbeiplantages) waar we hebben ge-no-ten van heerlijke aardbeien met slagroom en we hebben ook nog een aardbeien-milkshake gedeeld. Daarna gingen we naar een butterfly farm, en behalve ontzettend mooie en grote vlinders, hadden ze er nog een paar 'leuke' insecten bijgedaan; enorme torren/kevers, schildpadden, slangen, leguanen, hagedissen en schorpioenen hebben we gezien! Ahhhhh! De 5e stop was bij een honey-bee-farm en daarna hebben we nog even over een markt geslenterd en foto's gemaakt bij een Chinese tempel. Rond 2 uur waren we weer in het hostel en hebben we tickets naar de Perhentian Islands geboekt. Ik ben toen even een uurtje gaan liggen, want ik had een hoofdpijn van hier tot Tokio, en gelukkig was die daarna stukken minder. 's Middags in het dorp nog een heerlijke roti met uit gegeten, om 5 uur hadden we de film "Taken" laten draaien in het hostel (kon je tegen betaling van 1 euro zelf een film kiezen, dus dat hebben we nog even gedaan!) en 's avonds hebben we in het hostel gehangen.

Zondag 31 mei ging om half 9 (al?) de wekker, want de backpacks moesten weer dichtgeritsts worden! Om half 11 zaten we in een minivan en achter ons zat een Nederlands meisje; Samera waar ik de hele rit mee heb gekletst. Rond half 1 moesten we allemaal zo nodig plassen (je snapt het al, de bestuurder was een man...) dat we vroegen of de sjoof even wilde stoppen zodat we heel fijn wild konden plassen. Het kon ons niet meer schelen dat we in een bos met insecten stonden, want ophouden ging bijna niet meer! Daarna weer doorgerede, onderweg nog gestopt voor lunch en toen gingen we een andere minivan in. Uiteraard hadden Peet en ik weer de aller-beste plekken; helemaal achterin, naast de bagage, hahaha! Peet zat helemaal opgevouwen, ik kon gelukkig nog m'n benen strekken... Om half 5 waren we bij de boot-jetty en om 5 uur zaten we op een speedboot naar de Perhentian Islands; we gingen naar Kecil island.

Na een boot-rit van zo'n 45 minuten stonden we ineens met onze backpacks op een strand.. Ok, en waar nu naartoe!? Gelukkig stonden er wat bordjes en al snel vonden we een hostel en konden we de tassen neergooien. 's Avonds hebben we op het strand gegeten en toen we nog ergens wat gingen drinken kwamen we 4 jongens tegen van de Koh Phi Phi snorkel-trip die we ook al in de jungle bij de grootste bloem van de wereld tegenkwamen. Nog even met hun gekletst en toen zijn we gaan slapen; reizen is soms nog best vermoeiend!

Maandag zijn we gaan ontbijten op het strand en daarna besloten we om eens op het 'andere' strand achter ons te kijken. We moesten alleen wel even een jungle-trek maken van zo'n 10 minuten en dan lijken 10 minuten ineens wel heeeeel lang! Buddha-zij-dank zijn we geen enge beesten tegen gekomen en ineens stonden we op een iets rustiger strand met nog minder hostels en restaurantjes. We zagen palmbomen, dus daar zijn we meteen onder gaan liggen, want de zon brandt hier wel heel erg! 's Middags zijn we nog heel sportief gaan frisbee-en totdat we ineens een vis (of zoiets?) zagen spring-zwemmen tussen ons in; ik zeg, Peet, dat was ik niet! Peet; ik ook niet!!! En we rennen allebei de zee uit! Ahhhhh! Einde frisbee-overgooien! We maakten daarna weer een jungletocht naar huis en thuis gingen we douchen. Ik was net klaar toen ik Peet iets hoorde roepen; ja hoor, een mega-leguaan voor onze deur! Gelukkig rende hij de andere kant op, want hij was mooi niet welkom bij ons! Om 7 uur hadden we met Samera uit de minivan afgesproken en haar reisgenootje, Eefje, was er ook bij. Eefje vertelde dat het eten aan 'de andere kant' veel lekkerder was, dus we gingen weer door de jungle... We aten bbq-king-fish op het strand en zaten gezellig te kletsen. Daarna, toen het ondertussen al pik-donker was, moesten we weer terug door de jungle!!! En met maar 3 zaklampen, want mijn zaklamp kun je echt alleen maar gebruiken voor een boek te lezen. Al zingend liepen we er doorheen in de hoop dat we geen beesten tegen zouden komen. Ik heb ook niet naast me gekeken, dus kheb geen idee of er wat zat! Daarna hebben we bij een soort lounge-tentje op de grond in het zand nog wat gedronken en rond 12 uur waren we thuis.

En dan denk je; zo, lekker slapen. Nou, mooi niet dus!!! We doen de deur open, licht aan en wat staart ons aan?! Een mega-kakkerlak met enorme voelsprieten! Ieuw! En hij liep ook nog naast MIJN kant van het bed! Gelukkig sliepen we onder een muskietennet en heb ik hem 's nachts niet gevoeld, haha!

Dinsdag zijn we nog een dagje gaan lezen en zwemmen aan de 'andere' kant van het eiland en mochten we weer door de jungle. Dit keer kwamen we een leguaan tegen! Echt een grote! Gelukkig schrok dat beest even hard van ons als wij van hem! Op het andere strand kwamen we ook Eefje en Samera weer tegen, dus dat was erg gezellig. We hebben tot half 6 in de zee gelegen en toen gingen we weer terug naar ons huisje. Om 8 uur hadden we weer met de meiden afgesproken en gingen we nogmaals door de jungle.. Dit keer schrok Samera een keer van iets dat tegen haar aan vloog! Ik was blij dat ik het niet was, haha! We aten weer op het strand en liepen daarna met z'n 4en terug, al zingend, naar 'ons' strand. We dronken nog wat bij het andere barretje (er zijn op dit eiland maar 2 barretjes..) en we rookten een waterpijp. Daarna zijn we weer naar huis gegaan, gelukkig werden we dit keer niet aangestaard toen we binnen kwamen!

Gisteren zijn we weer vertrokken van de paradijs-Perhentian-Islands. Om 10 uur hebben we voor de laatste keer ontbeten op het eiland (met een heeeeerlijke shake!) en om half 12 werden we door een klein motorbootje opgehaald, die ons bracht naar de speedboot. Die speedboot werd nog even Afrikaans-volgeladen met mensen en tassen en toen gingen we weer naar het vaste land. Daar namen we samen met nog een Engelse jongen een taxi (uit het jaar nul!) naar Kota Bharu. Doordat de taxi er niet uit zag, dachten we dat de bestuurder als een gek zou rijden, maar dat was gelukkig niet waar; hij reed heel rustig. Na een uur waren we er en werden we netjes bij het hostel dat we hadden opgezocht, afgezet. Het was inmiddels half 3. Het hostel had gelukkig plek, dus we konden meteen inchecken en Kota Bharu in!

Er is niet bijster veel te beleven, maar dat wisten we al. We zijn gister Indiaas gaan eten en daarna wat winkels ingeweest op zoek naar anti-muggen-spray. Rond 5 uur begon het ineens keihard te regenen en te onweren, dus moesten we schuilen, en om 7 uur waren we weer thuis. Ik wilde skypen met m'n moeder, dus ik snel douchen, maar helaas was de internetverbinding te slecht, dus kon ik niet eens m'n mail uitlezen. Uiteindelijk hebben we gelezen en zijn we niet al te laat gaan slapen.

Vandaag hebben we een beetje rondgekeken in Kota Bharu, een grote supermarkt ingeweest waar we werden aangestaard, bij een tentje nasi goreng ayam gegeten en morgen gaan we met de jungle train naar Jerantut. We gaan zo nog even wat lekkers voor in de trein kopen, inpakken en een taxi regelen voor morgen. We moeten de trein van 6.33 uur 's ochtends hebben, dus vroeg op!!! Vanaf Jerantut is het de bedoeling dat we naar de Taman Negara gaan, een van de meest bekende National Parken van Maleisie.

En verder;
- waren de Perhentian Islands echt pa-ra-dijs! De zee ongelooflijk blauw, witte stranden, mooie palmbomen... echt of ik in een plaatje zat!
- was het ineens wel errug heet op het eiland, want in de Cameron Highlands was het overdag misschien 25 graden, op Kecil was het minstens 32 graden!
- hadden we een muskietennet in onze bungalow die vol zat met gaten! Die heb ik dus mooi genaaid voordat we gingen slapen; ik wil niet NOG meer gestoken worden!
- is er stroom van 6 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends op het hele eiland, dus zodra de ventilator uitvalt, dan weet je precies hoe laat het (dan pas) is!
- was het 's avonds gelukkig wel ietsje koeler op de Perhentian islands, maar niet koel genoeg voor een trui hoor!
- had Peet een keer een kikker op haar backpack en de laatste dag zat er zelfs een dode kakkerlak in haar tas!
- stopte de speedboot ineens op de terug weg; we waren midden op zee en ineens riep de bestuurder dat hij onze tickets wilde zien. We dachten al; hier gaan we echt niet uitstappen hoor!!! We waren in middle of no where! Maar gelukkig voeren we daarna weer verder.
- was de taxi die ons naar Kota Bharu bracht een oude Mercedes in de kleuren geel met rood! Geen gezicht!
- gaan we morgen in een jungle train die volgens het kaartje meer dan 20 keer gaat stoppen onderweg; ik ben benieuwd!
- is Kota Bharu (en eigenlijk heel Maleisie) erg moslim, dus echt 9 van de 10 vrouwen lopen volledig gekleed en ook nog met een hoofddoek om. Nu we weer aan land zijn, lopen Peet en ik dus ook maar in t-shirts ipv in hempjes, want anders zijn wij wel erg bloot gekleed in verhouding met de mensen hier; en we worden zo al genoeg aangestaard!
- ben ik vannacht bijna over een kikker gestruikeld toen ik naar de wc ging, en dat was nog wel binnen in het hostel!
- hoop ik dat ik deze keer wel foto's erop kan zetten, maar ik ben bang dat het weer niet gaat lukken, want deze computers zijn behoorlijk sloom! Ik ga het nu proberen!

Liefs,
Lenny

ps. Voor meer spannende verhalen, zie ook: www.petraderijk.waarbenjij.nu

• 04 Juni 2009 - 10:06

Dani:

Hey Lenny,

Echt een superleuk verhaal. Ik heb een hekel aan allerlei ongedierte, dus dat zou voor mij niets zijn. De witte stranden en de blauwe zee had ik wel graag willen zien.

Ben benieuwd naar de foto's,

Geniet!!!

Dani

• 04 Juni 2009 - 10:53

Anne:

Wat onwijs leuk dat we er 2 perhentian-aanbidders bijhebben!! Woohoooee. Ik wil je foto's zien!

xxx

• 04 Juni 2009 - 18:38

Dick:

Ik ben jaloers, zou zo ook willen !!

Maar toch: veel plezier !

• 06 Juni 2009 - 20:33

Irma En Henk:

je bent inmiddels wel wat gewend met al dat ongedierte. Wij hebben alleen maar last van muggen en dat is al vervelend genoeg. Wij vinden het wel knap van jullie dat je de reis zo weet uit te zoeken. Zijn benieuwd waar hetvolgende verhaal vandaan komt.
    Vanuit een zonnige Cote d'Azur: groetjes en xxx

• 06 Juni 2009 - 20:54

Rosalie:

Hoi Lenny,
    Na een werkvakantie in Italie nu pas je mailtjes gelezen. Jullie hebben weer heel wat beleefd. Ongelooflijk van al dat ongedierte ik zou me dood schrikken iedere keer als je weer iets tegen kwam. Vandaag een ladysday gehad van de tennis. heerlijk weer en leuk gespeeld. helaas niet met je moeder. Tot de volgende mail. Lieve groeten van Rosalie

• 07 Juni 2009 - 08:57

Dicky:

Hey Lenny,

Weer een leuk programma gehad de afgelopen week.
    Was die leguaan echt zo groot als die op Lombok?
    Ik hoop het niet voor je.
    Taman Negara moet erg mooi zijn dus genietse en ik krijg steeds meer zin om ook die richting uit te komen! hahaha!
    Groetjes ook aan Petra!

Liefs Dicky xxx

• 08 Juni 2009 - 08:29

Anita:

Hallo Len!!!!

Jij gaat wel weer LEKKER, Al die enge beesten, ( weet je wat ik zie als ik gedronken heb alemaal BEESTJES O O O)Ken je dat liedje. Je zal meer van de waterpijp gebruik moeten maken dan zie jij ze niet meer HA HA HA maar zij jou WEL. Ik heb het gevoel zo met jullie mee te lopen en zingen (SCHRIKKEN HA HA.)Een levend verhaal weer, Ga zo door wij GENIETEN. Knuf. XX