Halong Bay
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
11 April 2008 | Vietnam, Hanoi
Ik ben net terug uit Halong Bay en dat was zo gaaf, dat ik meteen een bericht ga schrijven! Zondag, na het ontbijt en computeren, ben ik Hanoi gaan ontdekken. Beetje rondgelopen door het centrum, gelunchd, nog meer rondgelopen en 's avonds uit eten geweest met die twee NLse meisjes, was heel gezellig. Zij gingen dinsdag al meteen naar Halong Bay en ik bedacht dat ik ook eens info moest gaan verzamelen.
Dinsdag eerst op pad gegaan voor m'n scriptie; op naar het Ministerie van Cultuur en Toerisme. Na ruim 45 minuten lopen (in de hitte) vond ik het gebouw, bleek dat de afdeling toerisme aan de andere kant van het centrum is. Daar naartoe gelopen, moest ik nog even 2 uur wachten dus ben toen gaan lunchen en uiteindelijk kon iemand me te woord staan. Ze gaan proberen me te helpen dmv rapporten te zoeken, maar ze denken dat alle info in het Vietnamees is. Ik wil dus ook liever een interview, maar daar waren ze niet happig op. Ik ga nog verder actie ondernemen uiteraard, want kheb tot op de dag van vandaag nog niks ontvangen.
's Middags ben ik naar de markt gegaan die zo leuk was in Saigon en helaas hier zo suf is, dat ik meteen door ben gelopen. Toen op Halong-Bay-tour-info-zoektocht gegaan en uiteindelijk een 2-daagse trip geboekt van dinsdag tot woensdag en een trip naar Sapa geboekt van vrijdagavond tot maandagochtend. 's Avonds weer uit eten geweest en mijn tas ingepakt, want de volgende dag begon het avontuur!
Netjes om 8 uur 's ochtends werd ik opgehaald met een minibusje waar we met 16 personen inzaten. Na 4 uur rijden waren we in Halong Bay, echt een toeristische plek zeg! Tientallen boten, honderden toeristen, maar wat een uitzicht. We gingen de boot op en toen begon het avontuur. We hadden een hele leuk groep, 2 NLers, een Israelisch meisje, een Deens meisje, een Colombiaanse jongen, een Duits stel (die waren t leukst) en een familie uit Singapore. Lunch aan boord was heerlijk en daarna gingen we een grot bekijken, de Amazing cave. Wat hebben we gelachen zeg, al die gekleurde lampen daarbinnen, het zag er niet uit! Daarna gingen we kayakken, wat ik errug leuk vond. Lekker langs die eilandjes peddelen, schitterend weer, wat wil je nog meer! En toen een fantastische zonsondergang!
Alleen jammer dat de baai waar we bleven liggen voor de nacht vol lag met al die andere boten, waardoor we het idee hadden dat we in een haven lagen ipv tussen de eilanden. 's Avonds weer heerlijk aan boord gegeten en op het dek boven gekletst. Ik kon het vooral erg goed vinden met het Duitse stel van begin 40, zulke leuke mensen en helemaal reis-freaks, dus hele gave verhalen. En omdat het zo gezellig was en zulk mooi weer (en die Duitsers me zo goed over konden halen) heb ik er nog een dagje bijgeboekt en bleef ik dus 3 dagen!
De volgende dag weer ontbijt aan boord en daarna gingen we kayakken naar Monkey Island, waar geen apen waren alleen de naam was zo... Erg apart, we konden er wel weer om lachen. Daarna gingen we naar Cat Ba varen en de route was schitterend. Daar aangekomen gingen we lunchen in een hotel en vervolgens gingen we hiken door Cat Ba national park. Heel mooi uitzicht hadden we daar! En we hadden vandaag weer perfect mooi weer, zo'n mazzel!
's Avonds was het eten weer inbegrepen bij het hotel en daarna ben ik met het Deense meisje, Israelische meisje en het Duitse stel op het balkon gaan hangen en van het uitzicht genoten.
Gister, de laatste dag, werden we na het ontbijt op een veel kleiner bootje gezet om terug te varen. Gelukkig mochten we na een uur overstappen op een 'normalere' boot. Rond 12 uur waren we in de haven van Halong Bay en toen gingen we ergens lunchen in het dorp. Na de lunch reden we terug naar Hanoi en kwamen we weer langs de haven; je kon niks meer zien! Niet te geloven, een en al mist, en wij hadden 2 dagen en die ochtend perfect weer gehad! Waren wij even blij!
Rond 4 uur was ik terug in Hanoi. Ik heb meteen mijn mail geopend en zag dat ik om 5 uur een afspraak had voor mijn scriptie met iemand van WWF (die had geantwoord dat gister 5 uur wel uitkwam). Ik als een gek ingechecked, omgekleed en achterop een motorbike gesprongen. Een half uur lang gedacht dat ik dood zou gaan en toen stond ik voor het WWF gebouw. Een ontzettend leuk interview gehad van ruim 2 uur en daarna weer een motorbike-taxi teruggenomen naar 't centrum, want ik ging met het Duitse stel uit eten. Was ontzettend leuk en daarna nog wat gedronken, dus echt een super-dag weer gehad.
Ik mag echt niet klagen hoor, het gaat erg goed hier. Kben ook zo blij met het interview en kheb op de mail ook nog wat ander info gekregen van een andere bron, terwijl mijn verwachtingen al onder de stoeptegels lagen. Valt dus gelukkig mee! Halong Bay was fantastisch, ik zal het nooit vergeten!
En nog erger; ik ga vanavond weer op trip! Ik ga met de nachttrein naar Sapa en daar ga ik 2 dagen hiken. Dan neem ik zondagavond weer de nachttrein terug en ben ik om 6 uur maandag-ochtend terug in Hanoi! Een heeeeel weekend weg, dan zijn alle ministeries en bedrijven toch dicht, dus waarom zou ik niet nog even extra genieten dacht ik. Ik zal dus maandag weer een bericht schrijven, want ik neem aan dat ik weer van alles ga beleven!
Liefs,
Lenny
11 April 2008 - 07:53
Vinnie:
EERST!!!!
haha.. maar wat een mooie zonsondergang zeg! En je blijft goed bezig, zelfs tijdens de reisjes vergaar je nog info.. goed bezig!!!!!!
x Vinnie -
11 April 2008 - 08:28
Peet:
TWEEDE!! (haha, Vin en ik hebben geen leven en zitten dus maar bij jouw verhalen weg te kwijnen lol)
Relaxed van dat interview!! gewoon lol hebben, leuke dingen doen en dan ook nog je nodige info kunnen verzamelen!! :)
en nog 1 week en dan ben je weer terug in NL!! vond die 8 weken toch wel snel gaan...en nu nog maar 6 voordat de deadline van de scriptie is :s ik ga nu dus ook weer snel verder want gisteren gesprek gehad en de moed zonk me ff heeeeeel diep in de schoenen, maar ik ga door! tot snel!
Kus Peet -
11 April 2008 - 11:22
Margreet:
Weer supergave foto's en avonturen zeg!
Ook fijn dat het vlot met je onderzoek!
Veel plezier deze laatste week!!!!
XXXXX -
11 April 2008 - 16:52
Amanda:
Heeeey,
goed om weer wat van je te kunnen lezen nu ik weer thuis ben en internet heb ;) ik had het er zo naar mn zin dat ik gelijk een extra week eraan vast heb geplakt. zo te lezen en zien heb jij het ook ruim naar je zin. geniet ervan want het is idd echt zo voorbij!
xx -
11 April 2008 - 20:12
Rosalie:
Spannend verhaal en prachtige foto's. Jij maakt wat mee met al dat reizen. Leuke mensen ontmoeten tussendoor even een paar gesprekken voeren en ook nog genieten. Het kan niet op! Geniet nog maar het is zo voorbij. Succes en lieve groeten van Rosalie -
12 April 2008 - 15:48
Irma En Henk:
wat een mooie fotos heb je gemaakt ook erg leuk je verhaal weer. geniet van je laatste week.
tot snel, liefs van ons
dikke kus -
14 April 2008 - 09:55
Dicky:
Hey Lenny,
Ik heb weer genoten van je verhaal over je belevenissen op de Halong-Bay-tour.
Kijk weer uit naar wat je het weekend in Sapa heb meegemaakt.
Tot gauw (nog minder dan een week)!
liefs Dicky xxx