Strand, regen en bier; Boracay! - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Strand, regen en bier; Boracay! - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Strand, regen en bier; Boracay!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

13 September 2009 | Filipijnen, Manila

Hallo allemaal!

Toen ik vorige week zaterdag m'n weblog had geschreven liep ik naar buiten en stond ik letterlijk tot m'n enkels in het water! Het is hier regenseizoen en dat merk je elke dag. Ik wist het van te voren en ik moet zeggen dat het me nog meevalt. Af en toe stort het een uur en daarna droogt het weer op, enigszins. Alleen wat wel bizar was; die zaterdagavond om 12 uur hoorde ik een keiharde knal (het was nog steeds ontzettend aan het stormen, er was een typhoon..) en toen viel in heel Iloilo de stroom uit!

Afijn, vorige week zondag werd ik wakker, tas gepakt, taxi genomen en hup de bus weer in. Ik viel gelukkig in slaap tot we stopten voor rijst en om 3 uur waren we bij de bootterminal. Ik kende ondertussen de halve bus, want iedereen is hier zo aardig, dat ze allemaal willen kletsen, haha! De bootrit was maar 10 minuutjes, toen heb ik me met nog 5 locals en bagage in een tricycle gepropt en om half 5 stond ik het Frendz resort (de goedkoopste kamer op Boracay). Ben even het strand en 'dorp' gaan bekennen en leerde 's avonds Danielle kennen. Zij is Amerikaans en woont/werkt in Korea. Ik sliep samen met haar in de dormitory. 's Avonds zijn we samen gaan eten en hebben we nog een biertje gedronken in een tentje met live muziek; en die gast was echt goed!

Maandag tot en met vrijdag kan ik heeeeel makkelijk samenvatten, haha! In het hostel (of resort, hoe je het noemen wilt) leerden we Matt kennen en met hem spraken we maandagavond af om te gaan eten en daarna wat te gaan drinken. Tja, Boracay is nou eenmaal het party-eiland van de Filipijnen, dus daar moeten we dan maar even goed van genieten! En toen leerden we 's avonds allemaal leuke mensen kennen!

Dus, nadat ik dinsdag weer een beetje op het strand had gehangen, boekje lezen, proberen de regen te ontwijken en een beetje rond had gelopen, spraken we weer af om met z'n 3en te gaan eten. Daarna gingen we naar de Chill Out bar, met nog 3 mensen uit het hostel. Was erg leuk, er speelde een soort Filipino-Bob Marley en we zaten nog geen uur en de zee kwam letterlijk tot in de bar! We zaten een meter hoog, maar ze moesten de schermen naar beneden doen, want het werd een groot zwembad, hahaha! Na de Chill Out bar zijn we nog naar Summer Place gegaan, een tent die na 11 uur in een soort dans-tent verandert, dus daar konden we ons nog wel even vermaken :) .

Woensdag heb ik wederom op het strand gelegen en vrij weinig gedaan en 's avonds leerden we nadat we met z'n 3en (Danielle, Matt en ik nog steeds) waren weze eten en poolen, een groepje jongens kennen. Drie ervan kwamen uit Nieuw Zeeland en eentje uit Manila. Vervolgens hadden die ook nog een paar meiden erbij (eentje was heel geinig, een Filipijnse meid met een Londen's accent omdat ze daar gewoond heeft) en zo waren we ineens een mega-groep! En, we leerden ook nog Chris (USA) en zijn Japanse vriendin kennen. Met z'n alles zijn we naar een tent gegaan (in 3 tricycles) waar we de hele nacht hebben gedanst en gedronken. En wat was het bizarre; een van die Nieuw Zeeland-jongens had een hele goede baan (alle 3 trouwens wel) en die betaalde alles! Alles wat we bestelden ging op rekening en aan het eind rekende hij de hele rekening af; dit maak je toch niet mee?!

En omdat woensdag zo leuk was, werd de donderdag overdag weer redelijk saai, haha! Hangen, slapen, lezen, zwemmen en wederom de regen ontwijken. Elke dag komt het wel een paar uur met bakken uit de hemel vallen, maar we slaan ons er wel doorheen! Tis vooral ook erg grappig om te zien wie er nu weer verzopen is, haha! En tis gewoon 30 graden, dus niet koud. Donderdagavond gingen we met z'n 5en eten; Danielle, Matt, Chris, Japanse vriendin en ik en daarna gingen we de jongens ophalen. Het was geen grapje, ze sliepen alle 4 (die 3 Nieuw Zeelanders en de journalist uit Manila) in het duurste hotel op Boracay. Dus wij hun oppikken en nog even op hun kamer/balkon gehangen. Niet te geloven; super dure laptops, telefoons, kleding. Het leek wel of ik in een aflevering van MTV Cribs terecht was gekomen. En wat ik bijna niet kon geloven, het waren nog mega-aardige jongens ook! Echt doodnormaal, super sociaal (iedereen trouwens hier) en net als iedereen hier zijn ze gek op dansen en feesten.

Dus dat hebben we donderdag avond dan ook maar gedaan. Eerst in de bar van hun hotel, the Regency. Daar speelde een live band (erg leuk!!! hippe muziek!) en we hadden de drankjes nog niet besteld of we gingen al dansen! Wat nou eerst 5 bier drinken en dan pas los, neehoor, hier gaan we allemaal om 10 uur al de dansvloer op. Was superleuk, en nadat diezelfde jongen (Aiden) weer de rekening had betaald, gingen we naar de Juice bar waar we de danszandbak onveilig gingen maken. Om vervolgens, nadat Aiden weer betaald had, naar de Summer Place bar te gaan om nog even het danspodium op te vullen. Wat een leuke avond! En nadat de laatste bar dicht ging (het was ook al 5 uur..) gingen we (ik en de Filipijnse meiden niet..) zwemmen! Echt zo grappig, iedereen dook ze de zee in! Ik en nog 3 meiden hadden zoiets van; de groeten. Maar het was wel erg geinig om te zien. En eer dat we thuis waren, was de zon allang weer op en lukte het amper om nog in slaap te vallen.

Waardoor de vrijdag weer een luier-dag werd, haha! En ook deze avond gingen we met z'n 6en uit eten (was nog een Amerikaanse jongen bijgeschoven) en nadat we in de Boom Boom Bar wat hadden gedronken kwamen we in de Juice bar de Nieuw Zeeland-gang weer tegen. Dit was onze laatste avond met z'n allen (iets van 15 mensen denk ik!?) en echt het dak ging eraf! Heb de heeeele nacht gedanst en gefeest en weer niks betaald nadat we Aiden tegenkwamen. Om ons te schamen, maar ok, zo erg vond ik het nou ook weer niet! We hebben de hele nacht in de Juice bar gedanst en toen die dicht ging (en alles dicht was) zijn we nog even met z'n allen naar hun hotel gegaan. Daar nog even de minibar leeggetrokken en om 5 uur ben ik afgehaakt, want ik ging zaterdag om 12 uur uitchecken. Afscheid nemen was erg balen, maar da's maar goed ook, dan hebben we het tenminste mega-goed naar ons zin gehad!

Zo gezegd, zo gedaan; zaterdag om 11 uur opgestaan, tas ingepakt, nog even rondgelopen in het 'dorp' en aan het strand. Nog even genoten van de zeelucht en toen ik terugliep om m'n backpack te halen om naar de boot te gaan, kwam ik 1 voor 1 iedereen tegen, dus kon ik mooi nog even e-mailadressen (Facebook!) uitwisselen. Zo makkelijk als je in een dorp woont, je komt overal iedereen tegen, haha! Om 4 uur zat ik op de boot en daarna kon ik zo een minibusje in. Ik ging naar Kalibo, want ik vloog vanochtend al om half 9, dus ik dacht, ik ga vast in Kalibo overnachten. Ik wil niet (net als 2 anderen van onze groep...) m'n vlucht missen! Om 6 uur was ik in Kalibo, toen ben ik gaan eten, heb ik even op Skype gezeten en daarna heb ik m'n tas vliegtuig-klaar gemaakt, een koude douche genomen zoals altijd en nog effies tv gekeken.

Vanochtend om half 7 opgestaan, tricycle naar het 'vliegveld' genomen en om half 9 zat ik in de lucht. Heb er weinig van meegekregen, want ik heb het hele uur vliegen geslapen; ik werd wakker toen iedereen al opstond! Ik heb een taxi genomen naar de Mall of Asia, waar ik nu zit. Manila heeft de grootste Mall van Zuid-Oost Azie, dus ik dacht, aangezien m'n bus vanavond om 10 uur pas vertrekt, dan kan ik me hier vast wel vermaken. Nou, inderdaad; honderden winkels, overal airco, er is een mega-bioscoop en zelfs een IJSBAAN!

Vanavond om 10 uur stap ik in de bus naar Banaue, het noorden van de Filipijnen. Daar schijnt het erg groen en koel te zijn, ik ben wederom benieuwd!!!

En verder;
- gaat het gelukkig beter met m'n brandwond. Er zit een korst op en hij is volgens mij niet ontstoken! Jeeeej! (Maar PIJN dat het heeft gedaan, ik voelde steeds de huid straktrekken, gelukkig is dat nu over en doen bier en cocktails een hoop pijn vergeten, haha!)
- dacht ik gister ineens, wat heb ik nou boven op m'n voet zitten!? Niet te geloven, maar ik heb letterlijk blaren op m'n voeten van het dansen!
- ben ik door al dat dansen nu ECHT de koningin van op alle muziek ook al hebben we sommige nummers al 5 keer gehoord het laatste uur -dansen.
- heb ik in geen enkel land ooit zoveel lokale mensen leren kennen; zo leuk!
- hebben ze ook in de Filipijnen nerrrrrrgens toiletpapier, dus loop je altijd met zakdoekjes te slepen..
- is behalve basketbal en karaoke ook Bingo erg in; in elke mall kun je wel bingo-en!
- kun je hier een toetje eten dat heet halo halo (leuke naam! haha!) en dan krijg je letterlijk een soort ratjetoe; gedroogd fruit, gewoon fruit, schaaf ijs (zeg maar ijs van ijsblokjes), allemaal zoete troep in alle kleuren van de regenboog en ook nog cocos-achtige zachte snoep en mais (???) erin. Ohja, en een knal paars bolletje ijs erboven op. Ik heb het geproefd, het is te doen, maar daarna hoef je echt 3 dagen geen suiker meer!
- drink ik nu al meer dan 7 maanden alles (behalve bier) met een rietje. Ik weet niet eens meer hoe het zonder moet!
- is het eten hier niet spicy, maar heb ik net een spicy noodlessoup genomen en gelukkig, ik kan het nog helemaal hebben die pepers!
- waren er in Boracay vooral heel veel Koreaanse toeristen.
- zijn Aziaten echt zo geinig, ze schamen zich gewoon nergens voor. Uren poseren voor foto's op het strand, dansen, gillen, vals zingen in de karaoke bar, niet-bij-elkaar-passende kleding aantrekken, roggelen en hoesten; het maakt allemaal niet uit, alles is leuk hier en doodnormaal. Echt waar, tis zo gezellig in de Filipijnen! Iedereen maar lachen de hele dag!
- heb ik geen idee wat nu populaire muziek is in NL, maar dansten wij vooral heel veel op; I got a feeling... that tonight's gonna be a good night! Op; I know I want you, van Pitbull geloof ik en de grootste hit hier in Azie, the Wondergirls met Nobody (but you). En die is ook echt de topper, want iedereen (ik ook al bijna) kent HET dansje wat erbij hoort! YouTube heeft de videoclip!

Liefs,
Mam Lenny (want zo heet ik hier nog steeds, hahaha!)

• 13 September 2009 - 07:52

Amanda:

Hoi hoi,

zo te lezen heb je weer veel mensen leren kennen. Hoe doe je t toch :P
    Hoop dat je brandwond niet zoveel pijn meer doet.

x

• 13 September 2009 - 09:50

Henk:

Hoi mam Lenny,
    wel leuk feesten zo! Zo kom je het regenseizoen wel door. Leuk dat je zoveel leuke mensen tegen komt.
    Nog veel plezier.

• 13 September 2009 - 17:26

Vinnie:

Wow wat een water op dat basketbalveld!!!

• 13 September 2009 - 20:58

Rosalie:

Buiten alles wat je ziet aan bijzonderheden kom je ook allemaal leuke mensen tegen en dat dsan ook gelijk klikt. Heel bijzonder hoor! Geniet maar lekker, maar niet te veel feesten want dan ben je te moe als je moeder komt. Haha
    Liefs van Rosalie

• 13 September 2009 - 22:05

Dicky:

Hey Lenny,

Wat heb je je weer heerlijk vermaakt!
    Laat die regen nu maar vallen, hebben wij misschien straks wat minder.
    Jeetje wat gaat de tijd vlug, nog 10 nachten!!

Kus Dicky

• 14 September 2009 - 06:37

Marieke:

even weer de laatste mails gelezen ,erg leuk de filipyen, zo kunnen je moeder en ik lekker heel de dag over jou kletsen ,want we gaan vandaag samen naar de sauna Dus ze komt over ruim een week schoon aan

• 15 September 2009 - 15:09

Bas & Margreet :

Hoi!
    Ik ben ook weer bij met je verhalen. Vanochtend zijn we thuis gekomen. Was wel even een spannende vlucht van KL naar Hongkong, want we hadden daar last van n typhoon. De eerste voor de stewardess tegenover ons, ze kneep haar stoel bijna fijn! Het laatste half uur van de vlucht was een beetje als een achhtbaan met wat van die luchtzakken, haha!

Gelukkig is je wond weer beter, dat zal echt niet fijn zijn geweest!

Ik ga je z.s.m. mailen over de resorts waar we hebben gezeten of waar we betere verhalen over hebben gehoord!

Veel plezier in het noorden!
    Doei doei xxx

• 17 September 2009 - 08:39

Anita:

Hallo Lenny,

Ben er even uit geweest, dus moet alles nog een beetje bij lezen.
    In het kort zo vernomen heb je al weer veel meegemaakt en dan vooral met je been wat ook alweer aan het genezen is.
    Hang jij vanaf nu maar een beetje veel in de HANGMAT en schuivel maar een beetje rond, want als je MOEDER er is dan word het FEEEST,(Zij is hier ook al niet meer te houden ZOOO leuk HA HA HA het is echt aftellen geblazen met elk belletje die we plegen.)
    Ga lekker verder met de voorbereidingen voor jullie beiden en Geniet
    van het vooruitzicht dan genieten wij weer mee met de volgende verhalen.
    Dikke KNUFFEL XX