Reunited in Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Reunited in Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Reunited in Bangkok!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

30 Maart 2009 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

Vorige week woensdagavond ben ik dus in de bus gestapt, de grensovergang ging prima, en na een gratis bord fried rice kregen we ook nog een film te zien in de bus. Helaas ben ik nooit in staat om een film in een bus te kijken; ik viel al na 10 minuten in slaap. En gelukkig heb ik de hele rit veel geslapen, dus voordat ik het wist stond ik donderdagochtend om 6 uur met m'n backpack op m'n rug op Kao San Road! Meteen m'n oude hostel gevonden, kamer genomen, 2 uurtjes geslapen en besloten om maar eens naar de malls in Bangkok te gaan.

Er is een vrouw in het hostel die ontzettend aardig is en mij vroeg wat ik donderdag ging doen; ik zei shoppen in Siam Square/MBK shopping mall. Ik meteen vragen hoe duur een tuktuk zou kosten, zei ze; ga lekker met de bus! Nou, ik heb het geweten. Ik stond ergens bij de Democracy monument bij groepje mensen en waarempel stopten daar ook bussen. Zo kwam ook bus 15 voorbij, nouja bus... Het leek een beetje op een reuze-daladala, hahaha! Ik ingestapt, gezegd waar ik naartoe wilde, 7 Baht betaald (= 15 cent) en na zo'n 20 minuten werd me verteld dat ik er was. En ja hoor, ik was in het shopping walhalla; ze hebben hier zoveel winkels, het lijkt wel Hong Kong!

De hele dag in airco gelopen, winkel in winkel uit, maar niet veel gekocht, want ik wil natuurlijk niet teveel geld uitgeven! Na 4 uur wandelen in airconditioning ben ik maar teruggegaan naar Kao San Road, weer met de bus, en 's avonds lekker op straat gegeten. Daarna ben ik nog een biertje gaan drinken in een bar met live-muziek (Roof-bar), daar nog gekletst met wat mensen en rond 12 uur lag ik op bed.

Maar slapen is er niet van gekomen... Rond 3 uur was ik wakker, panisch dat ik me zou verslapen en Peet zou missen op de airport! Uiteindelijk om 6 uur maar opgestaan, kwart over 7 zat ik in een minibusje naar de airport en om kwart voor 8 was ik er al; Peet moest toen nog 3 uur vliegen, hahaha! Helaas was mijn buik ontzettend van streek, dus voordat ik Peet had opgehaald was ik 5 keer naar de wc geweest (nu is het gelukkig over!)...

Peet had ook nog vertraging, maar rond 11 uur hadden we elkaar gevonden! Zo gek!!! Meteen de bus naar Kao San Road genomen, tas in de kamer gegooid, samen over straat gelopen en 's middags een tukkie gedaan, want ook Peet had bijna niet geslapen. 's Avonds over Kao San Road gelopen en lekker uit eten geweest en daarna nog een biertje gedronken om te vieren dat we nu samen in Thailand zijn!!!

Zaterdag zijn we na het ontbijt naar de JJ's Weekend Market geweest, met de bus. Echt een mega-markt waar ze werkelijk van alles verkopen en we hebben lekker rondgebanjerd, verse aarbeien-shake gedronken, noodles gegeten en nog wat kleine dingen gekocht (mijn zonnebril was 'kwijtgeraakt' bij het tuben, dus ik heb een nieuwe gescoord!). 's Avonds hebben we noodles gegeten op straat en daarna zijn we op Kao San Road bij een bucket-barretje bier gaan drinken; zo grappig, gewoon midden op straat op plastic krukjes zitten en dat noemen ze dan een bar. Dat moesten we natuurlijk ook meemaken! Daarna nog naar een andere tent geweest en daar kwam ik Adam tegen, die ik kende uit Vang Vieng. Hij was daar met Stefan, een Duitse jongen. En zondagavond gingen we weer met hun uit!

Gister (zondag) hebben we lekker in de buurt rondgehangen; beetje geshopt, lekker gewandeld in de hitte en maar weer noodles op straat gegeten. En; we hebben een busticket gekocht!!!

Vanavond om 9 uur vertrekken we naar Koh Pangan en we hebben er zin in! Gisteravond nog met Adam en Stefan uitgeweest en vanochtend de tassen ingepakt en nu zijn we in MBK. We zijn net naar de bioscoop geweest, echt hilarisch; het was daar zo koud, dat ze kleedjes uitdeelden en wij daaronder zaten en vervolgens het nog steeds koud hadden. Wat een ervaring; kou in Thailand! We zijn trouwens naar de film "New in Town" geweest, erg grappige film met veel sneeuw, hahaha! Straks gaan we weer met de bus naar Kao San Road, tassen pakken, noodles eten en dan de bus in van 9 uur vanavond tot morgenochtend. Als het goed is komen we rond 11 uur morgenochtend aan op Koh Pangan. We kunnen niet wachten!!!

En verder;
- is mijn buik weer helemaal in orde.
- ben ik erachter gekomen dat Peet geen fan is van kakkerlakken, hahaha!
- hebben we gister nep-Havaianas gekocht voor de strandfeesten, zodat ze onze nep-slippers kunnen jatten en niet onze goede, dus we zijn voorbereid op de half moon en full moon party!
- hebben we gister de grootste rat ever gezien, vlakbij de ingang van ons hostel; we dachten eerst dat het een kat was!
- heb ik zo ongelooflijk veel bulten van muggen of iets dergelijks, dat ik echt denk dat ik vlooien heb. Ik krijg er ook steeds meer, maar Peet heeft nog nergens last van, dus ik vind het niet eerlijk... Ik jeuk me rot hier!!!
- durven we allebei niet naar een Ping-Pong-show, dus ben bang dat we dat helaas nooit mee gaan maken...
- zijn we de Gullivers zaterdagavond ingeweest (An, we hadden je mailtje gelezen), dat is een uitgaanstent op Kao San Road, en we dachten dat dat leuk zou zijn, maar we waren binnen 5 minuten zo in shock van alle vieze mannen met Thaise vrouwen, dat we snel weer buiten stonden!
- zijn we daarna naar de Irish pub geweest waar een Thaise-rock-cover-band stond te spelen wat ontzettend leuk was. Nog grappiger; rond 1 uur 's nachts was de band klaar, en toen kwamen er twee negers op die gingen rappen op muziek van Mary Jay Blidge en nog meer van dat soort muziek; we hebben helemaal in een deuk gelegen, al die mensen in de pub (ook veel Aziaten) helemaal uit hun dak! (En gelukkig dansen Aziaten net zo slecht als wij backpackers, hahaha!)
- ga ik nu gauw nog foto's plaatsen en wil ik iedereen weer bedanken voor de leuke berichtjes!!!

Liefs,
Lenny

• 30 Maart 2009 - 09:53

Peet:

Ik ben de eerste (hehe eindelijk!)

En kijk eens naar rechts.....here I am!! hahaha

Zometeen we naar de hitte, gaan we die bios nog missen ;)

• 30 Maart 2009 - 10:27

Margreet:

Heel veel plezier samen!!!

• 30 Maart 2009 - 10:47

Henk:

Veel plezier op Koh Pangan samen.

• 30 Maart 2009 - 13:00

Marjolein:

Heel veel plezier op Koh Pangan! K zou alleen geen broodjes van de kraampjes nemen op de feesten.. Das mij namelijk niet zo goed bevallen;)

xx

• 30 Maart 2009 - 15:26

Dicky:

Haai Lenny,

Zo zo, lekker geshopt, begrijp ik.
    Ik kijk al helemaal uit naar de postpakketten die je op gaat sturen!! hahaha !!!!
    Nou, veel plezier met z'n tweeen en ga lekker genieten op Koh Pangan!!

liefs Dicky xxx

• 30 Maart 2009 - 19:09

Sellie:

Heel veel plezier samen en wat een leuke foto's. Geniet er lekker van meis.

Dikke kus

• 30 Maart 2009 - 22:29

Anne:

aaaahhh roze taxi's, ijskoude bioscopen, bucketbarretjes met plastic stoelen zelfs de thaise hoeren doen mij terug verlangen....

Je hebt heel goed mn mail gelezen. Jammer dat je niet naar de ping pong show durft en Gullivers te shockerend vond Whahahaha (duidelijk niet naar Pataya of Phucket gaan dan len).

Heel veel plezier op Koh phangan. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

xxx

• 31 Maart 2009 - 09:10

Anita:

Hallo Len en ook petra,

Len kan je niet vragen wat de mensen in de Landen zelf gebruiken om van de muggenbeten of vlooienbeten af te komen moet je maar eens kijken of ze zelf ook vol zitten met plekken,menthol poeder is erg koel daartegen en geen geurtjes gebruiken en knoflook en uien eten om door je huid uit te stralen en draag maar eens een teentje knoflook bij je om je nek en in je bed zal je zien, het stinkt een beetje maar PROBEER eerst voor de nacht wel elke dag VERS en stinken BAAT HET NIET SCHAAD HET NIET. maar dat weet je zelf ook wel.( peet krijgt erzelf ook wel last van HOOOR,AAAACH hoop dat jullie er van af komen)
    Zie en lees dat jullie het al helemaal weer gevonden hebben.Hoor alles wel weer van je moeder,Petra leuk om zo kennis met je te maken,
    Ga Samen enorm Genieten en wij Genieten weer mee.
    Len Knuf.Gr.

• 05 April 2009 - 08:15

Een Oud Collegaatje:

Je zou een dagboek bij moeten houden zodat je er ooit een boek van kan maken. Dan kan je alles nog eens een nalezen. Je hebt het erg naar je zin lees ik en nu dat je ook niet meer alleen bent is ook wel fijn denk ik. Wederom geniet en nu dan even met zijn tweetjes.

gr.

xxx

• 05 April 2009 - 09:22

Xxx:

hoy lenny en petra,
    Wel lekker met z'n 2 samen op pad. Geniet er maar goed van. Spreek jullie over een tijdje weer. groetjes

• 05 April 2009 - 09:49

Wendy De Vrede:

Waan me steeds weer even 5 minuten in Azië als ik je berichtjes lees. Wil je voor me onthouden wat de leukste plekjes om te doen zijn met een kleine uk erbij? Goede voortzetting!

• 08 April 2009 - 10:15

Ineke:

Have Fun!:)
    Ik heb dit weekend met kris gespeculeerd over hoe jouw bruiloft er uit gaat zien;) Ik weet ook niet waarom... opeeens was dat onderwerp er:P

Liefs Ien