Ik ben in Saigon! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Ik ben in Saigon! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Ik ben in Saigon!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

26 Februari 2008 | Vietnam, Hanoi

Hallo daar!

Het is me gelukt; ik ben in Saigon!

Zondag had mijn moeder me al thuis opgehaald en heb ik bij haar de laatste bitterballen gegeten en bij haar gelogeerd, zodat we maandag rustig aan naar Schiphol konden. En we waren lekker op tijd, het is nog nooit zo rustig verlopen rondom een vertrek van mij. Om kwart over 1 vloog ik de lucht in ('s middags) en ik heb blijkbaar een bepaald gen in mij waardoor ik oneindig veel kan slapen, maar van de 12 uur vliegen, heb ik ruim 8,5 uur geslapen! Ik was zo in Hong Kong; eitje!

De overstap ging ook ontzettend makkelijk en Hong Kong airport is nog net zo mooi als ik het me kon herinneren. Ik zou echt iedereen een keer aanraden om via Hong Kong te reizen, echt het mooiste vliegveld wat ik ooit gezien heb. De tweede vlucht duurde ruim 2 uur, maar ook die gingen zo voorbij. Ik was half 11 lokale tijd in Saigon en mijn bagage was al op de band voordat ik er was!

En toen begon het feest; niks geboekt, dus op naar een taxi en gauw dollars omwisselen. Binnen 10 minuten zat ik in een taxi en ik had nog ergens twee adresjes opgeschreven van hotel/guesthouse-achtige dingen, en na een half uurtje hadden we die gevonden. Ik heb nog even wat hotels afgestruind, maar uiteindelijk heb ik er eentje gevonden.

Na een snelle douche ben ik maar het centrum in gaan lopen, om te kijken waar ik nou eigenlijk ben. Het is echt niet te bevatten; wat een andere wereld is dit! Op straat rijden duizenden, echt duizenden scootertjes, en daar tussendoor wat auto's en bussen. Mensen lopen ook niet zo veel op straat, want blijkbaar heeft iedereen een scooter. Het is hier vandaag 33 graden geweest en ontzettend vochtig; het was net of ik een zwembad inliep, toen ik de airport uitkwam. Het is hier trouwens 6 uur later dan in Nederland. Verder heb ik nog niet echt gegeten hier, dat zal vanavond wel voor het eerst worden, maar dat vind ik toch wel een beetje spannend. En wat nog veel enger is hier; oversteken! Er is inderdaad maar 1 regel hier; er zijn GEEN regels! Bij elke stap denk ik dat ik aangereden ga worden. En ik heb al een tactiek ontdekt; naast een Vietnamees gaan lopen, die kunnen als de beste oversteken!

Wat wel een beetje gek is, is dat ik zo groot ben. Ik ben echt net Lenny het reuzen-kind! Had ik ook wel verwacht hoor, maar nu heb ik de bevestiging. Maar mensen komen niet zo agressief op me over als in Tanzania. Hier hebben ze wel besef van persoonlijke ruimte, dus ze komen niet oog-in-oog met me praten. En dan nog; ze zijn minstens 1,5 kop kleiner dan mij, haha!

Nou, dat was het even voor nu. Ben toch wel moe geworden van het rond banjeren door de stad, maar niks te klagen hoor! Het is ontzettend boeiend! En ik denk steeds dat het maandag is, door al het reizen en tijdsverschil, haha!

Liefs,
Lenny

ps. Ik heb weer een telefoonnummer gekocht, dus wie het leuk vindt om te smssen: +84976953577

En wat ik vergeten was zondag; ik blijf 8 weken weg!

• 26 Februari 2008 - 10:22

Sil:

HEiiii, Len!

You are in Vietnam...coool! Just some more days and I'll be there too.

Let me know how it is there?! What should I definitely bring from Australia ;)

Kisses,
    Sil.

• 26 Februari 2008 - 10:31

Henk:

dat is vlot verlopen. Ik hoop dat de rest van je reis ook zo voorspoedig gaat. Veel plezier.

• 26 Februari 2008 - 11:01

Rosalie:

Je bent toch wel heel bijzonder. Een ondernemend persoon, die weet wat hij wil. Heerlijk voor je dat zo lang hebt kunnen slapen. Heb je al een adres of persoon voor wie of wat je ga werken? Ik hoor het wel. Leuk hoor die informatie. Nogmaals succes en liefs van Rosalie

• 26 Februari 2008 - 12:12

Margreet:

Klinkt allemaal al erg leuk!
    Veel succes en plezier!!
    xxxx

• 26 Februari 2008 - 12:54

Peet:

You made it yay!! :)
    Klinkt als een totaal andere wereld ja, en goede tactiek voor het oversteken ;) haha

Kus Peet

• 26 Februari 2008 - 13:41

Amanda:

Heey,

Mooi dat je heenreis beter is gegaan dan de vorige keer ;). Heel veel plezier en spreek je snel weer.

Kus

• 26 Februari 2008 - 14:03

Dicky:

Hoi Lenny!

Dat heb jij supersnel gedaan, jij knippert een paar keer met je ogen en je bent in Vietnam! En binnen een half uur een hotelletje geregeld. Toe maar! Nu nog wat eten en slapen en ga morgen maar de rest verkennen. Of nu, want moe ben je geloof ik niet al dat slapen in het vliegtuig. Ik kijk weer graag uit naar je volgende verhaal!

doei, doei xxxx liefs dicky

• 26 Februari 2008 - 16:36

Vinnieeeee:

Hey Len, ja je was ineens foetsie, dus ik ook maar weer aan de slag.. ik had trouwens geen mailtje ontvangen van je tweede berichtje en amanda wel, dus er is al iets misgegaan met de communicatie in Vietnam :)
    Of moet je op deze site specifiek alle namen voor elk bericht invullen?

Nou je hebt vast lekker geslapen als je dit leest en dan weer een nieuwe dag voor een nieuw avontuur. Ik laat je weten hoe t was bij Niek

x Vinnie

• 26 Februari 2008 - 17:24

Marjolein:

Heey len!!
    al een btje bijgetrokken van alle eerste indrukken... Heb wel s ergens gezien dat er vogelspinnen op het menu staan daar...:P met me teentje is alles goed! Kan weer gewoon lopen:D:D

heel veel succes!!
    xx

• 26 Februari 2008 - 20:08

Sig:

Hee Lenny!!!!!
    Gelukkig is de reis goed verlopen, daar ben ik blij om! En wat goed dat je zo snel een fijne slaapplek gevonden hebt, jij bent echt een doorgewinterde reiziger! We mailen snel liefie! Heel veel plezier bij het ontdekken van alles daar!
    Liefs en dikke kus Sig

• 27 Februari 2008 - 08:41

Lara:

Heerlijk dat je zo hebt kunnen slapen :) Misschien moet jij ook aan de scooter?!

Liefs laartje