Dicky goes super-down-under! - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Dicky goes super-down-under! - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Dicky goes super-down-under!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

13 December 2010 | Nieuw Zeeland, Whitianga

Hallo allemaal!

Woensdag 8 december ben ik vertrokken naar Nieuw Zeeland en 29 uur later zag ik Lenny (donderdagavond 9 december om half 12 ’s avonds NZ- tijd) weer na 13 maanden! Heerlijk!
Na bijgekletst te hebben doken wij ons bed in in het Garden Inn Hotel, vlakbij het vliegveld.

Vrijdagochtend 10 december werden wij door de shuttle van het hotel naar Explore More gebracht, waar wij een campervan gingen halen waar wij 5 weken mee door NZ gaan trekken.
Het is een super campervan! Alles erop en eraan en we kregen nog van iemand die zijn camper kwam terugbrengen een soort van overlevingspakket met fruit, keukenrollen, eieren,peper en zout e.d. en zelfs een bijna volle fles bailey’s erin. Da’s toch lachen!
Na alles uitgelegd en gecheckt te hebben sprong Lenny achter het stuur en reed meteen richting mall voor wat handige spulletjes voor de camper.
Ik zat af en toe verstijfd naast haar, ik dacht dat ze aan het spookrijden was, hahaha!
Alle gekheid op een stokje, het lijkt wel of Lenny jaren buschauffeur is geweest, ze rijdt als de beste!
Ik moest echt wennen aan dat linksrijden, maar na het drukke Auckland (grootste stad ter wereld qua oppervlakte) achter ons te hebben gelaten, was ik er al aardig aan gewend en reden wij richting
Whangarei.
Daar zijn wij naar de supermarkt gegaan en hebben wat boodschappen ingeslagen.
’s Avonds zijn we gestopt op een camping in Kauri (dat ligt ten noordwesten van Auckland) en de eerste dag zat erop.

Zaterdag 11 december begon de dag met een 18 km lange rit door het Waipoua Forrest. Schitterend, het leek wel of we door een jungle reden!
De eerste stop was bij een lookout en daarna hebben we een 1500 jaar oude boom bezichtigd, de “Tane Mahuta” (Maori-naam) wat betekent “God van het bos”.
Daarna zijn we doorgereden naar de Bay of Islands (aan de oostkust) en hebben we ’s middags heerlijk op het strand geleden in Paihia en overnacht op een camping in Haruru Falls.
Draai ik ’s me ’s avonds om tijdens het koken zie ik dat Lenny ineens allemaal kerstspullen tevoorschijn haalt, een kerstboom(pje), kerstster en wat kerstslingers, hahaha! Dus onze campervan is nu omgetoverd in kerstsfeer!

Zondag 12 december hebben we een lange rit gemaakt (voor de 2e keer dwars door Auckland) naar het oosten naar Whitianga waar we een dag zijn overgebleven.

Oh ja, ik moet ook nog even vertellen, hoe ik tijdens het rijden bezig ben met het uitspreken van de plaatsnamen hier. Ik moet uiteraard kaartlezen onderweg en de plaatsnamen in NZ zijn verzonnen door de Maori’s,met uitzondering van Auckland, Wellington, Christchurch en Queenstown. Ik zit de hele dag een soort van chinees/japanse namen te noemen, zoals Waipapa, Tutamoe, Pakanae, Pipiroa, Hikuai, hahaha!

Het weer is prima, af en toe een wolkje en dan weer strak blauwe lucht.

Wat mij hier in NZ opvalt is dat de campings hier echt schitterend zijn, met complete keuken met van alles erop en eraan, zoals broodroosters, magnetrons, kooktoestellen, koelkasten.

Maandag 13 december hebben we ‘s ochtend Whitianga verkend. Mooie plaats met jachthaven en leuke winkeltjes bezocht.
’s Middags zijn we met de camper naar Coromandal gereden.
Schitterende route weer met dit keer voor de verandering de nodige haarspeldbochten maar met Lenny achter het stuur no problem.

Verder wil ik nog even vertellen dat de natuur hier ontzettend afwisselend is en dat het in de verste
verte niet op Oostenrijk lijkt, wat de meeste mensen zeggen.

De Kiwi-vogel heb ik nog niet gesignaleerd, hahaha ! En de massa’s schapen ook nog niet, dus er staat me nog wat te wachten hoop ik.

Dinsdag 13 december.
Vandaag zit ik in het internetcafé en straks gaan we weer en route.
Tot snel!

En verder;
- kun je hier overal lekker water drinken, want dat is hier zo vers… Alleen de tweede dag al smaakte mam’s water naar kokosnoten, dus drinkt zij nu altijd water uit flessen (net als in Maleisie, je weet natuurlijk nooit wat er allemaal in het water hier zit! ;) ).
- hadden we het koud de eerste nacht in de camper! We hebben meteen fleece-kleedjes gekocht; en nu hebben we het elke avond weer te warm en gebruikt mam haar fleece kleed als kussen en ligt die van mij ergens onder het bed, hahaha!
- is oversteken in NZ met mam wel spannend; ze kijkt eerst de verkeerde kant op en begint dan te lopen! Ahhhhh! Mam, ze komen hier van rechts! Gelukkig sta ik er ook nog naast om het in de gaten te houden ;).
- is de camper ontzettend leuk en groter nog aan de binnenkant dan ik had gedacht, dus best lekker ruim!
- alleen vindt mam dat er een soort hakenkruis op de zijkant van de camper staat, door het logo, hahahaha!
- hebben we inderdaad nog niet al te veel wild life gespot hier; vooral veel eenden om de camper, zeemeeuwen bij het strand en musjes die bij de cafe’s op het terras rondhangen voor kruimels.
- heeft mam nog geen 2 uur in de zon gezeten en ze is nu zo rood als een kreeft! Haha, lang leve geen ozonlaag in NZ!
- heb ik eindelijk weer een nieuwe digitale camera en die doet het supergoed! Ik kan nu ook panorama foto’s maken; ben benieuwd of die ook op de site kunnen! (Mam had een digitale camera uit NL meegenomen voor mij!)
- heeft mam nog steeds geen last van een jet-lag; zou die nog moeten komen of zou die gewoon wegblijven?! Ik weet niet hoe het kan, het enige wat ik weet is dat ze nog geen 10 minuten geslapen heeft op de hele vlucht, dus misschien is dat de truc. (Ik daarentegen kan nooit m’n ogen openhouden in een vliegtuig en heb daardoor ook nooit een jetlag, maar misschien ben ik wel gewoon gemaakt om te reizen, hahaha!)
- leggen we hier ongeveer 50 kilometer per uur af. Komt niet omdat ik zo ontzettend langzaam rij, maar doordat de wegen nogal kronkelen en omhoog of omlaag gaan; mooie uitzichten, maar snel gaat het niet! (En gelukkig hebben we 5 weken de tijd, dus maakt het niks uit!)

Liefs,
Dicky & Lenny

• 13 December 2010 - 21:27

Vinnie:

Hey Dicky en Len!
    Wat leuk zo mams en dochter weer samen op reis.. Jullie kennende wordt dat weer lachen, giewren en brullen! hahaha. Dat ik dat nou moet missen! Nou ik bolg jullie verhalen op de voet hoor! Veel plezier saampjes en maak maar veeeeel foto's met de nieuwe camera! x Vinnie

• 13 December 2010 - 22:34

Rosalie:

Hallo Dicky en Lenny, Leuk om te lezen wat jullie al tot nu hebben mee gemaakt. Geweldig jullie zo samen te zien. Afstanden bestaan niet meer, geloof ik. Zo'n stoere dochter achter het stuur. Ga jij nog rijden, Dicky?
    Nou in ieder geval veel plezier samen en voorzichtig met die car!
    Succes en tot gauw. Liefs van Rosalie

• 14 December 2010 - 06:47

Martina Degenhardt:

Hoi Dicky en Lenny,

Wat een superleuk eerste verslag!! En wat doen jullie veel op één dag. Ik hoor Dicky gewoon tussen de regels door met haar bekende schaterlach. Ik blijf jullie volgen... groetjes Martina

• 14 December 2010 - 07:12

Margreet:

Hallo Lenny en Dicky,
    Klinkt al helemaal gezellig zo samen on tour!
    Heel veel plezier de komende weken!
    x

• 15 December 2010 - 11:33

Agnes Laport:

Hoi Dicky en Lenny
    Geweldig hebben jullie het. Volg jullie (via reisverslag) en ben heel benieuwd wat jullie nog mee gaan maken.
    Groetjes vanuit een koud Nederland.
    Heel veel plezier samen. Agnes

• 15 December 2010 - 17:17

Marieke:

Hoi beiden
    Dicky je zal het niet geloven,maar lichtjesavond in Gouda en Delft is gewoon doorgegaan zonder jou(grapje) Geniet lekker van het mooie weer en van elkaar en de mooie omgeving
    Gr ook van TOn

• 16 December 2010 - 07:49

Henk:

Hallo allebei,
    Leuk verslag en grappige camper.
    Nog veel plezier.
    Groetjes

• 23 December 2010 - 09:08

Liesbeth:

Wat leuk om op deze manier te kunnen volgen wat je allemaal meemaakt, Dicky! Geniet ervan met je dochter. Hele fijne feestdagen toegewenst en een fantastisch nieuwjaar voor jullie beiden!
    groetjes ook van Herman