4 Op een rij; Miri, Mulu, Kota Kinabalu & Sandakan - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu 4 Op een rij; Miri, Mulu, Kota Kinabalu & Sandakan - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

4 Op een rij; Miri, Mulu, Kota Kinabalu & Sandakan

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

03 Oktober 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hoi allemaal !

Dinsdag 29 september hebben we om 10 uur uitgechecked uit ons "Tune Hotel" in Kuching en zijn we richting airport gereden met een taxi. Na 1 uur vertraging vertrokken we om half 2 met Malaysia Airlines naar Miri (duurde een uurtje).
In Miri was de hitte niet normaal meer; 38 graden!! En na in ons hotel "Cosy Inn" ingechecked te hebben zijn we meteen "the Coffee Bean" ingevlucht en hebben we onszelf getrakteerd op een big ice met slagroom, zodat we in de airo konden zitten. Een verademing! Hahaha! Daarna in een mall gelopen om de hitte te ontwijken en 's avonds heerlijk op straat gegeten. Je gelooft het bijna niet, per ongeluk 3 maaltijden besteld i.p.v. 2 + chappati, 2 drankjes, koffie en thee voor 5 euro! Eten kost hier echt niks!

Woensdag 30 september vlogen we om half 11 met MAS Wings naar Mulu naar het "Royal Mulu Resort".
Kort ritje van 25 min. Het was hier "paradijs". Na een warme maaltijd genuttigd te hebben (rijst natuurlijk) gingen we met een gids 2 grotten bezoeken. We waren met een groepje, 3 Nederlanders, 2 Chinezen, Len en ik. Waarom komen we toch overal altijd nederlanders tegen? We namen eerst een busje en toen moesten we bijna 4 km lopen naar de grotten. Het was een schitterende aangelegde route. Ik ben helemaal geen fan van grotten bezoeken, maar dit keer dacht ik kom op, ik doe het! Als eerste bezochten we de "Langs Cave" en als tweede de "Deer Cave". De Deer Cave is de grootste grot op de wereld!! Het was echt de moeite waard. In die Deer Cave zaten miljoenen vleermuizen tegen de wanden en stinken daar!!!! Niet normaal meer!!! Toen we om 5 uur de grotten verlaten hadden gingen we op een verzamelplaats wachten tot die miljoenen vleermuizen de grot uit zouden vliegen. Zij gaan om die tijd dan eten zoeken. Nou dat was een schouwspel zeg. Als een "slinger" vlogen ze de grot uit. Het was echt fantastisch om te zien. Daarna hebben we de terugtocht in de schemer/donker afgelegd en eenmaal terug in het resort gedouched en naar het buffet gegaan en onder het eten werd en een lokale show opgevoerd.

Donderdag 1 oktober moesten we om half 9 aantreden! Nog 2 grotten bezoeken! Alleen nu gingen we er naar toe met een busje, via een souvenirsmarkt, en daarna in een boot. Dat was echt leuk! Vol gas in dat ondiepe water, soms zaten wij vast, maar onze gids sprong dan het water in en ging duwen.
Eerst hebben we de "Wind Cave" bezocht. Ik was bijna aan het eind, toen ik bedacht dat ik maar rechtsomkeer ging, het werd mij te smal. De laatste grot de "Clear Water Cave" ben ik dan ook niet meer ingegaan, maar no problem, buiten wachten was ook niet verkeerd. Schitterende natuur. Je moest sowieso 200 treden omhoog klauteren.
Om een uur of 1 zijn we weer teruggevaren en gereden en aansluitend weer heerlijk in het resort gegeten.

Daarna vonden wij het tijd om in en aan het zwembad te liggen. Hier hadden wij al heel lang naar uitgekeken. Maar............... na ongeveer anderhalf uur ging het gieten en zijn wij de recreatieruimte ingeschoten en hebben we daar nog wat gelezen.
's Avonds weer naar het riante buffet geweest met weer een lokale show en daarna gerelaxed.

Vrijdag 2 oktober hebben wij 's ochtends de tassen ingepakt en daarna nog aan het zwembad gelegen en om kwart over 1 vlogen wij naar Kota Kinabalu met een overstap in Miri. Totale vluchtduur anderhalf uur.
Ingechecked om 4 uur in Hotel Pantai Inn. Daarna stukje gelopen en een noodlessoup gegeten jammie!!!
Even geinternet en toen heeft Lenny meteen weer een ticket geboekt van Kota Bharu naar Kuala Lumpur i.p.v. een busrit!
's Avonds uit eten geweest in een leuk restaurant. Lenny kende dat nog van 2 maanden geleden!
Daarna nog naar een live bandje geluisterd onder het genot van wat cocktails. Die muziek hier is wel apart hoor. Je bent gewoon terug in de tijd.

Zaterdag 3 oktober zijn wij na een overheerlijk ontbijt bij de Coffee Bean om half 1 vertrokken met Malaysia Airlines naar Sandakan. Vlucht duurde maar 40 minuten. Dit was dus onze 7e vlucht in 10 dagen!!!! Ik zal het missen straks, want a.s. dinsdag vliegen we nog een keer naar Kuala Lumpur terug (die duurt 4 uur) en dan moeten we de rest per bus of ander vervoer afleggen!! Hahaha!
Dan nog 1 vlucht van Kota Bharu naar Kuala Lumpur en als laatste Kuala Lumpur naar Amsterdam.
Maar zover is het nog lang niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vanmiddag hebben we ingechecked in hotel May Fair en wat geshopt, gewandeld en wat gegeten en nu zitten we te internetten op de 2e etage in ons hotel! Das handig!!! Kunnen we ons zo een etage laten zakken en naar bed gaan! Hahaha!
Morgen om tien over 8 (ja 's morgens en op zondag!) worden we opgehaald voor een 3-daagse Sepiloktocht door de jungle! Gaan we de wildlife van Borneo bekijken, maar vooral de oerang oetans (daar ben ik fan van) oh ja en niet te vergeten de probiscus aap (de dutchman aap) en veel vogels.

Dus op naar morgen!

En verder (van Lenny);
- vond m'n moeder de vorige keer dat ik zo vaak m'n moeder schreef in de "en verder", dus bij deze zal ik ipv mijn moeder 'mam' neerzetten, kijken of m'n moeder, ehhh, mam, dat beter vindt, haha!
- was het vliegtuigje naar Mulu wel een kleintje! We zaten er met 28 mensen in, en in die 25 minuten kregen we OOK nog een chocomelk te drinken! OPSCHIETEN!
- hebben we in het Mulu resort de service dienst moeten bellen omdat blond en nog blonder niet wisten hoe ze de airco aan moesten krijgen... Je zou denken dat ik na 8 maanden expert ben geworden met airco's, maar nee, backpacken doe je met ventilators, dus airco was ook een soort van nieuw voor mij. Gelukkig waren de mensen daar zo aardig om ons uit de brand (lees hitte!) te helpen.
- was het buffet eten in het resort echt een feest! Ze hadden aardappelen!!!!!! (Peet, ik weet dat in ieder geval jij me hier snapt, haha! Hoe smaakt de rijst in Cambodja?)
- vlogen er 's avonds vleermuizen door het resort in Mulu en net toen mam dacht, ik duik er even voor weg, vloog die juist bijna tegen haar hoofd! Ze sprong bijna een halve meter de lucht in en ik lag op de vlonders van het lachen!
- bleek mam ineens een nieuwe hobby te hebben op deze reis; foto's maken. Zit ik lekker een puzzel te maken, kom ik er niet uit, ik denk, ik vraag het even... Mam weg! Huh? Komt mevrouw Jappanner een half uur later terug met 25 foto's van het HELE resort! Ik dacht nog, waarom is de bediening zo aan het lachen!? Ze vonden het allemaal errug grappig geloof ik...!
- was onze gids Dennis in Mulu echt een hele aardige gozer. Vooral mam kon goed met hem opschieten. Tot de 2e dag Dennis naar me toe kwam en zei; "Lenny, you're mom talks Dutch to me the whole time! I don't understand it!". Ik zei, maakt niet uit, gewoon jaja en ok ok zeggen en blijven lachen!
- praat mam eigenlijk tegen iedereen hier Nederlands, maar iedereen vindt het wel leuk en babbelt gezellig in het Maleisisch terug!
- waren we gister in Kota Kinabalu bijna weggeregend! We zaten margaritha's te drinken en toen stormde het, het leek wel een typhoon, maar gelukkig was het vandaag weer droog.
- hebben we daarom maar 2 hele mooie regenjassen gekocht... Nouja, meer doorzichtige vuilniszakken met knoopjes.
- zweet ik 10x meer dan mam, en dat terwijl ik al 8 maanden aan het oefenen ben om niet te zweten...
- heb ik ook een nieuw kunstje; de laatste 3 vluchten (hoe kort ze ook waren) kon ik amper m'n ogen openhouden. Zodra het vliegtuig beweegt, val ik in slaap!
- ligt het toch niet aan mij! Mam's spullen slijten net zo hard als die van mij! Na 10 dagen is haar schoudertas al stuk en heeft ze al 2 gaatjes in kleding ontdekt; nog 2,5 week te gaan!! Kijken wat er van de koffer-inhoud overblijft! (Kheb zelf ook alweer vlekken op m'n 'nieuwe' kleren die er noooooit meer uit gaan... lang leve Azie!)
- heb ik heel veel zin in morgen en vind ik het heel leuk om alle berichtjes van iedereen te lezen!

Liefs,
Dicky & Lenny

• 03 Oktober 2009 - 18:17

Vinnie:

Nou de lol kan niet meer op lees ik al! Kan me wel wat van die moeder dochter lol voorstellen (ik ben er ooit bij geweest hihi). Leuke foto's trouwens zeg, vind die sliert vleermuizen echt te gek en dan dat resort! Wat een luxe! Nou veel plezier nog lekker met al die vluchten en elkaar! En Dicky: lekker veel foto's maken van al die mooie natuur daar! Daar hou ik wel van :)
    xoxo Vinnie

• 03 Oktober 2009 - 21:33

Rosalie:

Hoi Dicky en Lenny, Jeetje wat maken jullie samen weer van alles mee.
    Het lijkt of Dicky al gewend is en niet beter weet hoe het daar aan toe gaat. Gezellig alles weer te lezen en te beleven. Veel plezier nog samen en tot gauw. Liefs van Rosalie

• 04 Oktober 2009 - 07:45

Marieke:

Geweldig 3 dagen op safari.Ook leuk dat jullie familie daar al is,het is voor Dicky zeker al een tyd geleden dat ze ze gezien heeft.
    Het resort in Mulu heb ik opgezocht en het ziet er inderdaad schitterend uit.Apart zo veel vliegen en dan die kleine afstanden net een bus denk ik.
    Zaterdag is de laatste herfstcompetite geweest jullie zijn geloof ik 6de geworden.het toernooi deed zijn naam eer aan ,want het stormde vreselijk en het regende bladeren. Nog een heel fyne tyd met elkaar Gr Marieke en naruurlyk ook van Ton

• 04 Oktober 2009 - 09:20

Peet:

Hi Len!

Klinkt allemaal super daar in Mulu en wow dat resort!!! Jullie vliegen wel wat af zeg haha

Azie is echt slecht voor de kleren als je moeders spullen nu al kapot gaan! haha Bij mij gaat het trouwens ook rap met me kleren, alweer twee shirts kunnen weggooien...er blijft niks meer over, gelukkig hoef ik nog maar 9 weken..

Geinig dat jullie naar dat live band restaurantje in KK zijn gegaan, en geweldig dat je moeder ook vind dat je terug gaat in de tijd met de muziek!!

Heel veel plezier nog verder maar zo te lezen lachen jullie heel wat af dus dat komst vast en zeker goed! :)

Dikke Kus

• 05 Oktober 2009 - 07:49

Margreet:

Jullie hebben het goed naar jullie zin, zo te lezen! Geniet ervan!

• 05 Oktober 2009 - 09:45

Anita:

Hallo Lieve REIZIGERS!!!!!!

Nou dat is mij een tuimel, vlieg en hobbel REISVERSLAG van jullie zeg,daar zit je midden in met je ogen dicht HEERLIJK.Ook het mailtje was leuk.
    Dat met het zweten Lenny komt je huid alleen maar ten goede al het vuile stof eruit En je moeder ja je moet eens (z)weten met haar OVERGANG weet er alles van HAHAHA.
    Ga lekker weer verder reizen en met beleven en de foto`s en Giebelen wij GENIETEN weer mee.
    KNUF.GR.XX

• 05 Oktober 2009 - 10:01

Anita:

Jullie kopen toch wel nieuwe kleren voor de terug reis he al is het een GROOOOOOTE badlaken!!! Zal me een opschudding geven 2 blote bruine MEIDEN met touw haar HAHAHA

• 06 Oktober 2009 - 21:05

Loeky En Wim:

Hoi Dicky,

Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Wij gaan komend weekend met 24 tennismaatjes naar Beek/Ubbergen. Het weer hier is echt herfstachtig. Veel wind en regelmatig een bui. Ik (Loeky) heb afgelopen week een proeftennisles gevolgd bij Berry Jansen (Dekker Sport)en ga morgen weer lessen.
    Geniet nog maar lekker en wanneer je terug ben, slaan we weer een balletje.
    Groetjes en liefs van
    Loeky en Wim.

• 19 Oktober 2009 - 22:58

Xxx:

hoy, nog een paar dagen en dan ben je weer thuis lenny. Eindelijk. We kijken naar je uit. tot snel.
    groetjes xxx