Chang Mai; trekking- en ziekenhuis-trip! - Reisverslag uit Pai, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Chang Mai; trekking- en ziekenhuis-trip! - Reisverslag uit Pai, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Chang Mai; trekking- en ziekenhuis-trip!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

27 April 2009 | Thailand, Pai

Hallo allemaal!

Bedankt voor de leuke/lieve berichten en smsjes op mijn verjaardag!!!

Ik zal "even" bij vorige week beginnen:

Vorige week zondag (18 april) hebben we de bus naar Bangkok genomen, daar een paar uurtjes gewacht en vervolgens een nachtbus (straight out of hell!) naar Chang Mai genomen. Het was de slechtste bus tot nu toe; ik hoor Peet nog zeggen: "Len, de weg is toch heel glad geasfalteerd, waarom schudden we dan zo???" Echt waar, we konden nog geen boek lezen en amper in onze stoelen blijven zitten.

Maar afijn, maandag 19 april waren we om half 7 's ochtends in Chang Mai. Snel ingecheckt in een hostel, bijgeslapen en Chang Mai bekeken. Uiteindelijk zijn we naar een mall gegaan en zijn we weer naar de film geweest (zo leuk hier!), dit keer naar Fast and the Furious 4.

Dinsdag werd ik wakker en bleek dat Peet zich niet lekker voelde. En dat werd met de dag alleen maar erger. 's Middags zijn we nog naar een markt geweest, maar Peet voelde zich alleen maar slechter, dus zij is in de taxi-tuktuk naar huis gegaan en ik ben later teruggelopen. 's Avonds zijn we nog even naar de Night-Bazaar geweest, maar daar ging het helemaal mis met Peetje, en daar heeft ze haar ontbijt midden op straat aan iedereen geshowd, dus toen zijn we weer linea-recta naar huis getuktukt en hebben we op bed gelegen; Peetje zo ziek als een hond, ik met een boekie in m'n hand.

Woensdag was Peet nog steeds niet lekker, we denken dat het voedselvergiftiging was. Ook maar niet veel gedaan, want dat had toch niet leuk geweest. We hadden om 5 uur 's middags een meeting voor de trekking, want donderdag gingen we op een 3-daagse-trekking! Was heel gezellig, we dachten even dat Peet zich iets beter voelde, maar helaas, 's avonds ging het weer mis. Ik heb 's avonds nog met de mensen met wie we op trekking gingen een biertje gedronken bij het zwembad(je) van het hostel, zodat ik in de buurt was voor als er iets met Peet zou gebeuren. Toen ik om 12 uur 's nachts weer de kamer in ging, dacht ik dat Peet in coma zou liggen, maar helaas; klaarwakker, kotsmisselijk en nog steeds ziek! Uiteindelijk heeft ze weer alles eruit gegooid en zijn we pas rond 3 uur gaan slapen (Peet nog iets later zelfs dan ik).

Donderdag was het dan zo ver; om 8 uur ging de wekker, we gingen op trekking. Ik was naar de gids gelopen om te zeggen dat we niet mee zouden gaan, want ziek is ziek. Maar de gids verzekerde ons dat hij op Peet zou letten en dat het wel goed zou komen en Peet voelde zich wel iets beter dan de vorige dagen, dus uiteindelijk zijn we gegaan.

Met 12 man zaten we achterin een grote tuk-tuk-truk (soort pick-up met 4 banken achterin, zodat we met 12 man, 6 aan 6 tegenover elkaar zaten) en Peet zat voorin. We stopten na 1,5 uur bij een markt, daar hebben we allemaal een bottle-holder gekocht van de tribe-mensen (echt zo lachen, allemaal zo'n ding om ons nek!) en daarna weer de tuktuk-truck in. Weer 1,5 uur later waren we in een dorpje waar we lunch kregen en even rond konden lopen. Daarna hebben we ruim een uur gehiked en kwamen we aan in Lisu, een bergdorpje waar we (de jongens, de meiden hebben toegekeken ;)) hebben gevoetbald met wat jongens uit het dorp en de gidsen. We sliepen met z'n allen in een hut op de grond op matjes, heel grappig. 's Avonds heerlijke green curry gegeten en we konden er ook nog douchen! En toen kwam er nog een groep meiden (van 4-16 jaar denk ik) voor ons zingen en dansen, zo leuk! Peet is rond 9 uur op bed gaan liggen, want die had de hele dag niet gegeten en heel weinig gedronken. Ik heb nog tot half 1 biertjes gedronken met de groep.

's Nachts ben ik me nog even helemaal te pletter geschrokken van Peet. Ik werd wakker (geen idee hoe laat) en ik draai me om richting Peet, zie ik dat ze me aankijkt. Ik denk, oh ze is ook wakker, ik zwaai even! Nou, geen beweging. Ik kijk nog een keer; slaapt ze met 1 oog open, en dat oog keek mij recht aan! Ahhhh!

Vrijdag werd ik wakker rond 9 uur, heerlijk ontbijtje gekregen en we gingen weer hiken; op naar de waterval! We waren nog geen 10 minuten begonnen, en ik hapte al naar adem; we gingen zo stijl omhoog, ik dacht dat ik gek werd! Gelukkig werd het daarna beter en na 2 uur waren we bij de waterval; heerlijk zwemmen! Daar ook gegeten en toen weer doorgelopen; op naar de olifanten! Na een uur stonden we ineens oog in oog met 3 olifanten; we konden zo opstappen! Je zou denken dat ik dat leuk zou vinden, maar ik vond het toch ENG! Een uur lang hebben we erop gezeten, en kwas blij toen ik er vanaf mocht, ik vond het zo hoog! Daarna hebben we nog een uur gelopen en toen waren we in het dorpje waar we gingen overnachten. Peet was helemaal kapot; niet gegeten en wel gelopen.

Weer heerlijk onder de douche gestaan (ik was viiiiieees!) en 's avonds hebben we pompoen-curry gegeten. Daarna hebben we een drink-smink-spel gedaan, was erg grappig en als je af ging werd je gesminkt met kool van de onderkant van de pan. Was zo grappig, we zagen er na een half uur niet meer uit! En om 12 uur werd er voor me gezongen, want toen was ik jarig; zo leuk! Rond half 2 ging ik naar bed en ik zei nog tegen Peet (want die lag nog klaarwakker op d'r matje); m'n knokkels doen zo'n pijn. Peet nog zeggen, wat heb je gedaan dan? Ik kon niks beters verzinnen dan dat ik had geplast in de bosjes en dat ik daar misschien een plant had aangeraakt. Ben maar gewoon gaan slapen, want ik zag niks aan m'n hand.

En toen was het zaterdag 25 april, mijn verjaardag, en ik werd wakker met een hand zo groot als die van Shrek! Niet normaal meer, m'n hele rechterhand opgezwollen, en m'n vingers en knokkels zagen er niet meer uit! Wat bleek nou; ik ben aangevallen door muggen, kheb nu 13 muggenbulten gevonden op m'n hand en misschien zijn er nog wel meer. En kheb er dus niks van doorgehad!

Maargoed, behalve een dikke hand ha dik geen pijn, dus ontbeten en spullen gepakt en daarna vertrok de groep voor de laatste hike. Peet en ik gingen achterop een brommer, want Peet kon echt niet meer lopen. Ze had nog steeds niet gegeten, dus ze was zo slap. We gingen 's middags bamboo-raften, was ook wel grappig, want er was zo weinig water dat we steeds vastzaten! Daarna noodles gegeten en we gingen weer in de tuktuk-truck naar huis. Thuis zijn we meteen gaan douchen en toen maar op naar het ziekenhuis...

We dachten dat Peet misschien een bacterie had, dus we gingen in Chang Mai een ziekenhuis bezoeken, op m'n verjaardag, hahaha! Wij daar aangekomen, Peet netjes ingeschreven en we waren al snel aan de beurt. Peet uitgelegd aan de dokter (een hele aardige vrouw die heel goed Engels sprak) wat ze mankeerde, die vrouw nog even met haar gesproken en Peet kon bloed laten prikken. Voordat we weggingen, liet ik nog even gauw m'n hand zien die nog dikker was geworden. Die vrouw keek me aan! Of ik me even heel gauw in wilde gaan schrijven bij de balie, dan zou ze me antibiotica geven, want dit was niet normaal! Ik schijn een infectie te hebben van de muggen...

Zo gezegd, zo gedaan, ik naar de balie, Peet bloedprikken. Ik kon niet eens schrijven, maar ze hebben me daar geholpen en ik heb nu een antibiotica kuur van 5 dagen (4x per dag heeeele vieze pillen slikken), 3 x per dag anti-zwellingspillen slikken en 2x per dag een zalfje op doen. En dan slik ik ook nog steeds malariapillen, dus ik heb het er maar druk mee, haha! Gelukkig heb/had ik geen pijn en was/ben ik niet ziek!

Daarna kregen we de uitslag van Peet; ze konden niks vinden, maar ze moest wel heel veel zakjes ORS gaan drinken en dat ging gelukkig goed, want nu is ze weer helemaal in orde! Jeej!

Die avond zijn Peet en ik Indiaas gaan eten en daarna zijn we naar de Rooftop bar gegaan, om nog een beetje m'n verjaardag te vieren (met spa rood...). En de groep ging nog een keer voor me zingen!

Zondag (gister) hebben we niet zo heel veel gedaan, Peet kon gelukkig weer eten en ik had een zelfgemaakte mitella om van m'n sjaal, waardoor m'n vingers iets dunner werden, maar m'n pols dikker, hahaha! Het was gewoon naar beneden gezakt! 's Avonds zijn we met de jongens van de trekking naar Thai Boxing geweest. Peet vindt boksen heel leuk en ik had zoiets van; ik ga wel mee, ik ben wel benieuwd. Was best leuk, hebben 8 fights gezien, 2 knock-outs en gelukkig niet teveel bloed, anders had ik weg moeten rennen denk ik! Daarna nog een spa rood (tja, je moet toch wat...) gedronken bij de Rooftop bar.

En vandaag ingepakt, uitgecheckt en in de minibus gestapt naar Pai! Daar zijn we nu en we zijn helemaal fan van dit dorp! We hebben onze eigen bungalow met tv, dvd-speler, badkamer, koelkast en veranda met bank en tafeltje; zo leuk! En we mogen ook gebruik maken (gratis) van het zwembad(je), de sauna en internet. Dvd's kunnen we gratis lenen; zoveel luxe hebben we nog niet gehad! Het dorp is klein, maar heel gezellig, lekker rustig en we blijven hier zeker wel een dag of 6. Tis ook goedkoop, dus goed voor ons budget!

Heel erg bedankt voor de leuke/lieve verjaardagswensen, met mijn hand gaat het veeeel beter, tis al bijna over en Peet heeft ook weer kleur in haar gezicht!

En verder;
- ga ik morgen maar eens de was (laten) doen, want door die trekking heb ik zowat niks meer om aan te doen!
- heeft Peet tijdens de trekking ons nog weten te entertainen door van een bamboe-bruggetje te vallen, gelukkig viel ze niet hard, maar 't zag er zo grappig uit! (sorry Peet!)
- hebben ze in het ziekenhuis wel 8 keer aan ons gevraagd; do you speak Thai? Ehhhh, even denken...; nee, natuurlijk niet, hahaha!
- waren de mensen in het ziekenhuis wel heel erg aardig.
- staat er op de pillenzakjes; We prescribe medicine, but Jesus Christ is the Healer. (Dat we dat even weten:))
- vroeg de dokter nog aan mij; gebruik je geen insect-repellent dan? Hahaha, alsof dat helpt! Ik spray me elke dag in, maar het mag niet baten! Ik had vanwege alle vieze kleren een rokje aan in het ziekenhuis, dus ze zag ook mijn mismaakte benen/knieen/voeten/enkels die helemaal onder de muggenbulten zitten... Tja, ik heb nou eenmaal heerlijk bloed denk ik! En heel veel wondjes van het krabben..
- denkt Peet dat 6 x 7 50 is, hahaha!
- hebben we het nog steeds heel erg gezellig samen; we lachen nog elke dag!
- heb ik een nieuwe bijnaam; Lenny the muskieto-slayer, hahaha! Ik sla elke dag zoveel muggen dood, en nog helpt het niet, hahaha!
- hoef ik nog maar 3 dagen pillen te slikken en dan gaan we nog een keer m'n verjaardag vieren, want dit sloeg natuurlijk nergens op, haha! We gaan nog wel even een keer taart eten, heerlijk uit eten en cocktails drinken!

Liefs,
Lenny

Ps. Voor meer foto's; www.petraderijk.waarbenjij.nu

Ps. Mijn telefoonnummer; +668 6775 5681

• 27 April 2009 - 18:35

Dicky:

Hey Lenny!

Wat een avontuur weer!
    Nou, het is gelukkig goed afgelopen met jullie alle twee.
    Nu lekker bijkomen en genieten in Pai.
    En blijven sprayen hé tegen die muggen! haha!

Liefs Dicky xxx

• 27 April 2009 - 19:46

Rosalie:

Gelukkig dat het goed is afgelopen met Peet. Ik dacht wel, dat ze te weinig gedronken had. En jij met je hand! Gaat het nu beter en is die al wat du nner geworden. Lenny, vitamine B slikken, dat vinden muggen niet lekker. Ik weet niet of het nu nog helpt en of je die daar ook kan kopen. Sterkte voor jullie beiden en hopelijk kunnen jullie snel aan de borrel. Liefs van Rosalie

• 27 April 2009 - 22:48

Anne:

Hey,
    Wat vond je van de rooftop!? Ik hoor je helemaal niet zeggen hoe super die is, niet onder de indruk? Hmm...

Vervelend joh die shrek-hand en bloedvergiftiging, lijkt me zo naar in die hitte.

En trouwens...jullie 3-daagse tocht was volgens mij ook iets minder zwaar ;)!!!! Wel echt beter hoor!

Heel veel plezier nog meiden! What's next?
    xxx

• 28 April 2009 - 12:18

Ineke:

Ha Len,

Nog steeds leuk om al je verhalen te lezen vanuit een kantoorgebouw;) Ik ben blij dat het met jullie beide beter gaat! dus nu is het een weekje chillen en geen activiteiten op de planning? Ik ben bezig met een paspoort aanvragen dus wie weet;)

Liefs

• 03 Mei 2009 - 13:43

Anita:

Ha Lenny,
    Nou dat is ook weer wat met je hand,( Met je verjaardag en de avond daar voor OUDERSJAARSAVOND moet je ook handen schudden en nog veel ook heb je niet gedaan zeker???? )Blij dat het er nu weer goed mee gaat.
    Koude yoghurt is ook wel eens lekker om als verkoeling op jeukbulten te smeren of pijnlijke plekken (zuren).
    Maar je weet de weg in het verbandtrommeltje wel.
    Hoor van je moeder de verhalen (in de trein en anderen lokatie`s)we maken er dolle speculatie gedachten over
    hoe alles er bij jullie aan toe gaat GEWELDIG.
    nou meid maak er maar weer een dolle boel van met gepaste terughoudend bijHA HA HA, Dan genieten wij er ook weer van.(Doe voorzichtig en behoed je voor lichamelijke ongemakken je hebt er nu genoeg van gehad.)
    Dikke Knuf.XX Anita
    Ook aan Petra