Pasen in Can Tho. - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Pasen in Can Tho. - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Pasen in Can Tho.

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

24 Maart 2008 | Vietnam, Can Tho

Halloha!

Afgelopen donderdag ging ik dus op tour naar Cai Be. Om 7 uur in de ochtend stond ik netjes voor de deur van de tour operator en ze vertelde me dat de groep niet uit een home-stay kwam vandaag (dan slapen ze op het eiland tegenover Vinh Long), maar uit Saigon... Of ik wilde wachten tot 10 uur. Nee!!! Ik niet zeg, hallo; kwart over 6 opgestaan!?!? Dat snapte ze gelukkig, en toen gingen we alvast met de boot naar Cai Be, dus ik had een prive tour! (en kon meteen haar en haar collega 1,5 uur lang vragen stellen!) Bijvoorbeeld waarom alle boten op de Mekong ogen hebben op de voorkant; omdat er vroeger heel veel krokodillen in de Mekong zaten en dan konden ze die afschrikken met de ogen op de boot.

De tour was best leuk en om kwart voor 11 kon ik me bij de groep voegen. Helaas was het wel hetzelfde als ik al eerder had gedaan, maar geen probleem hoor, ik verveel me niet zo snel. En het was ook wel weer leuk om met mensen te kletsen; ben toch wel een beetje geisoleerd, in m'n eentje door het Mekong gebied trekken, dat doet niemand!

Ik was rond 4 uur terug en toen ben ik nog op een terrasje gaan zitten (de enige in het hele dorp) en heb ik de zonsondergang bekeken. Wat wel leuk is; rond 5 uur gaan heel veel jongetjes vliegeren, dus ook rond zonsondergang (is hier kwart over 6) en dat staat zo gezellig!

Vrijdag was ik klaar met Vinh Long, die dorpen stellen ook niet zo heel veel voor hoor, dus ik zat om 9 uur in de bus naar Can Tho. Nouja, naar Binh Minh, en vandaar nam ik de ferry (pont) naar Can Tho. De busrit viel wel mee, ik zat weer in een local bus, ik was weer de trekpleister, maar ik kon het wel hebben, haha. Rond half 11 (30 kilometer afgelegd in 1,5 uur) stond ik in Binh Minh, ben de boot opgelopen en daar begon al meteen zo'n motor-bike-man tegen me te ouwehoeren, of ik een taxi zocht. Nou, vooruit maar, dus ik ben met hem van de pont afgereden (spannend!!!) en hij bracht me netjes naar m'n nieuwe hotel.

Wat een verademing is Can Tho zeg! Hier komen alle 2-day-tours naartoe om te overnachten, dus mensen spreken in ieder geval 3 woorden Engels, nouja, de meeste. 's Middags ben ik rond gaan lopen door Can Tho en 's avonds heb ik weer eens een lokaal bord rijst met 'dingen' gegeten voor 40 eurocent.

Zaterdag ben ik in Can Tho op zoek gegaan naar een tourist information, die gevonden, maar een tour hier doen kost heel veel geld. Gelukkig kon ik haar wel interviewen, dus dat was handig. Daarna ging ik lunchen en kwam ik mijn gids tegen van 3 weken geleden; of ik naar Saigon mee wilde. Ja, wil ik wel, maar ik ben nog niet klaar hier, haha. Als ik nou terug wil naar Saigon, kan ik volgens hem gewoon een gids aanspreken, hem betalen en dan mee in de bus terug; komt dat even goed uit! Die zetten je ook meteen af in de straat waar mijn backpack nog ergens moet staan! Dat heb ik dus in mijn oren geknoopt.
En de rest van de middag heb ik aan school gewerkt en met zonsondergang ben ik aan de waterkant gaan zitten. 's Avonds nog een bak noodles met "vlees en groenten" gegeten en ook weer aan school gewerkt.

Gister ging ik musea bezoeken en toen ik om kwart voor 8 buiten kwam, was het me toch druk op straat! Bleek er een hardloopwedstrijd te zijn, in de straat achter me. Even gekeken, toen het Can Tho museum ingeweest (waar de uitleg voor 80% in het Vietnamees was; handig!) en daarna nog even boodschappen gedaan. Om 12 uur uitgecheckt en bij een nieuw hotelletje ingecheckt (scheelt 1 US$ per nacht en nu heb ik tv!) en 's middags aan school gewerkt. Wilde ik 's avonds de deur uit, kreeg ik toch buikkramp. Tja, het was te verwachten met al dat lokale voedsel. Dus gisteravond ziek thuisgebleven, in de buurt van de toilet.

Gelukkig voel ik me nu weer toppie! Ben om half 8 opgestaan en heb mezelf getrakteerd op een Paas-ontbijt (Pasen hebben ze hier nog nooit van gehoord..). Ik woonde eerst namelijk naast de plaatselijke Bakker Bart, en daar maken ze elke dag verse broodjes! Heb ik daar lekker een croissantje gekocht (lijkt meer op een wit-broodje, alleen wat zoeter) en bleek er ook nog room in te zitten... Mierzoet zo op de vroege ochtend! En ik heb een versje sinaasappelsap gekocht op straat, ze perst 1 sinaasappel uit, doet er een schep suiker bij (waarom!?!?) en daarna heeeeeeel veel ijsblokjes. Nouja, alles bijelkaar kostte 23 eurocent en het leek heel luxe, en zo slecht smaakte het niet. Kheb alleen het idee dat mijn tanden nu vol met gaten zitten, haha!

Mijn nieuwe hotelletje staat in de straat van de Gamma/Karwei; je kunt er allemaal brommer-onderdelen kopen! Lekker druk dus, maar wel gezellig. Het is hier nog steeds elke dag 35 graden en ik word behoorlijk gestoken door muggen. Ik werk zoveel mogelijk aan mijn onderzoek, want ik kwam erachter dat ik toch wel eerder naar Hanoi moet, omdat daar wat organisaties zitten die ik graag zou willen interviewen. Deze week blijf ik zowiezo nog hier om aan mijn thesis te werken. Ik wil nog wat dorpjes bezoeken en nog meer mensen interviewen. Gelukkig komen hier elke dag toeristen, dus dat helpt wel! Elke dag nieuwe slachtoffers, hahaha!

Bedankt voor de vele berichtjes, heel erg leuk! Ik ga weer foto's en een filmpje erop zetten!

Liefs,
Lenny

• 24 Maart 2008 - 09:06

Vinnie:

Hey Len,

nou ook al zit het met het engels vaak tegen, je bent volgens mij toch al een heel eind met je thesis nu, veel verder dan ons allemaal!
    Ik ga ook zo snel aan de slag. Eerst nog ff een afbakbroodje met een gekleurd ei!
    Volgens mij was je net ineens offline zonder dat ik t doorhad, maar ik spreek je vast snel weer!
    Geniet van je 2e paasdag, alvieren ze t niet!
    x Vinnie en groetjes van Rene

• 24 Maart 2008 - 09:13

Cleo:

Hoi Lenny, klinkt idd goed dat je toch nog veel aan je thesis werkt zeg. Nou, nog veel plezier en succes daar.

• 24 Maart 2008 - 12:12

Rosalie:

Gezellig weer je verhalen te lezen. Dus je hebt nog wel even aan Pasen gedacht. Eieren zijn die er ook? Hier is het Pasen met sneeuw en hagel. Niet te geloven, dat het daar 35 graden is. Stuur maar wat hierheen. Volgende week gaat de klok hier een uurtje vooruit, dus wordt het wat langer licht. Hopelijk ook wat warmer. Nu Len, succes maar weer en tot de volgende keer. Lieve groeten van Rosalie

• 25 Maart 2008 - 16:15

Dicky:

Hoi Len,

Nou, jij was maar 1 avond ziek, maar hier zou je ziek worden van het weer.
    Sneeuw en koud, brrrrr!
    Vermaak je en houd ons op de hoogte over van alles en nog wat.
    Leuk om te lezen!

Dikke kus
    Dicky

• 26 Maart 2008 - 18:10

Henk En Irma:

hoy lenny, bedankt voor je leuke kaart. leuk paas omtbijt had je voor 23 eurocent daar kan je het niet voor laten. wij hebben ook een gezellig pasen gehad in de sneeuw. het blijft leuk je verhalen.geniet ervan en tot horens maar weer.
    lieve groetjes en dikke kus van ons