Half- en fullmoonparty op Koh Phangan!
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
11 April 2009 | Thailand, Koh Tao
Het duurde even, maar daar ben ik weer! Anderhalve week geleden inderdaad de bus en boot genomen en daar stonden we dan; op Koh Phangan! (Dit was dinsdag 31 maart..) Na een taxi en wat rondspeuren een hostel gevonden met bungalows, ingechecked, hangmatten opgehangen en chillen maar! Maar onze bungalow stond toch wel zo dicht op het strand, dat we ons bedachten dat het nog wel eens luidruchtig kon worden, dus die middag in het dorp (Haad Rin) rondgekeken, een betere bungalow gevonden en woensdag 1 april meteen verkast naar een goedkopere (7,50 euro per nacht met z'n tweeen) met een grote veranda en een mooi uitzicht; toppie!
Op Koh Phangan zagen onze dagen er als volgt uit:
Opstaan (ergens tussen 10 en 12), muggenbulten krabben, aankleden, ontbijten (bij ons favoriete ontbijt-tentje, maar meteen de dag met noodles/rijst beginnen!), daarna soms heel even mail lezen maar internet was echt rete-duur, dus dit was zeker niet dagelijks. Dan op het strand kijken, wegrennen voor de regen, kijken welke films er 's avonds in de restaurantjes draaiden en dan gingen we 's middags op onze veranda in onze hangmatten chillen, boekje lezen, tukkie doen, muziek luisteren. Tussen 5-6 uur 's avonds onder de koude douche door, avondeten (vaak Pad Thai!) en dan gingen we daarna een fruit-shake drinken (coconut = favoriet!) en een film kijken. Soms keken we 2 films, soms 1 film en daarna naar de Friends bar, want die hadden ze daar ook! Dan rond 11 uur 's avonds richting het strand, biertje bij de supermarkt kopen en dan naar de vuurshows kijken. En na wat dansen en bier drinken, gingen we weer terug naar de bungalow.
Nog even over die vuurshows; die zijn echt bizar! Ze hebben bij de ene tent en limbo-stok in vuur en dan kun je daar onderdoor limbo-en. Als ik het zo lees denk ik, welke idioot gaat er nou onder vuur door limbo-en, maar geloof het of niet, Petra vond het geweldig! Gelukkig heeft ze zich niet verbrand! Bij een andere tent hadden ze een springtouw on fire en dan kon je touwtje springen totdat ze zo snel gingen, dat je viel (en je jezelf had verbrand). Ook dit heb ik niet gedaan hoor, ik hoef geen Koh Phangan-tatoos! En dan had je ook nog van die Thai-jongens die met stokken gingen zwaaien die in vuur en vlam stonden. Al met al genoeg te zien op het strand dus!
Naast de standaard-avonden, zijn we een keer naar een pool-party geweest, was wel grappig, iedereen stond in het zwembad te dansen en buckets te drinken. We zijn naar een half moon party geweest wat echt geweldig was; gewoon een feest in the middle of the jungle. We gingen er met een tuktuk naartoe, en we hebben er tot half 6 staan dansen! Entree was wel even schrikken, 300 Baht (= 7,50 euro), maar daarentegen hebben we de tuktuk niet betaald; we mochten voorin zitten en toen waren ze vergeten dat we nog moesten betalen, en wij vergaten dat natuurlijk ook, haha!
En dan was er nog de Full Moon Party! Toevallig was ik weer mensen tegengekomen die ik in Vang Vieng had ontmoet, dus met Dave en Neill zijn we naar de full moon party geweest en het was geweldig. Om er een beeld van te geven; Lowlands op het strand in 30 graden met regen! Helemaal super, overal dj's met verschillende soorten muziek, overal bucket barretjes, eettentjes en mensen aan het dansen. Wat iets minder was, waren alle dronken mensen die dachten dat ze nog konden zwemmen... Het zal me niet verbazen als er mensen verdronken waren. Zeker nadat er werd omgeroepen dat er een meisje zoek was en ze bang waren dat ze in de zee lag. En twee seconde na deze mededeling, ging de muziek weer aan en stond iedereen weer te feesten; niemand die ook maar een kijkje in de zee ging nemen...
Na al dat gefeest, werd het tijd om te verkassen. Koh Phangan is leuk, maar het leek wel Spanje en daar waren we na 10 dagen wel klaar mee. Dus vandaar dat we gisteren de boot hebben genomen naar Koh Tao. Het was de dag na de full moon, en om 3 uur 's middags (boottochtje duurde maar een uurtje) waren we hier. Meteen op zoek gegaan naar een hostel en binnen een uur wat gevonden waar we 5 nachten kunnen blijven, want het schijnt 13 april Thai New Year te zijn, dus alles was volgereserveerd, maar we hebben een kamer geregeld! Verder hebben we gister en vandaag lekker rustig aan gedaan, Koh Tao is ook heel relaxed; veel kleiner dan Koh Phangan en het is veel rustiger op straat, want van die brommers werden we op het laatst wel een beetje gek! Elke idioot kan een brommer huren op Koh Phangan, en vooral als mensen dronken erop gaan rijden zijn we er geen fan van...
Morgen gaan we snorkelen rond het eiland, dus we zijn erg benieuwd. Helaas is het regenseizoen dit jaar eerder begonnen en hebben we heel veel regen gehad op Koh Phangan... ook op de Full Moon Party, maar ik moet zeggen, dat we ons prima konden vermaken. Onze veranda was overdekt, dus we konden heerlijk in de hangmatten hangen en op de feestjes was de regen ook niet zo erg; na het feest thuis voeten wassen, kleren uithangen en de volgende dag in de was gooien. En sinds we hier op Koh Tao zijn hebben we bijna geen regen gehad, op een klein buitje na, dus nog niks te klagen. Hopelijk blijft het morgen ook droog met snorkelen, dan zijn de foto's mooier, hahaha!
En verder;
- Hebben we geen brommer gehuurd op Koh Phangan, want we hebben veel te veel mensen met verband om zien lopen.
- Heeft Peet nu evenveel muggenbulten als ik en we worden nog steeds elke dag lekgestoken!
- Zijn we 1 dagje samen naar het strand geweest en heeft Peet het voor elkaar gekregen om te verbranden (ik ook, maar ik was in de schaduw gaan liggen, dus ik was lang niet zo erg rood, hahaha)!
- Zijn er overal ontzettend veel honden; in Bangkok, op Koh Phangan en ook hier op Koh Tao lopen er veel rond!
- Smaken de noodles nog prima, maar rijst bevalt me nog beter; we eten het zelfs als ontbijt!
- Hadden we heel veel kikkers en slakken rondom onze bungalow in Koh Phangan, dus 's avonds gingen we met een zaklamp er op uit, omdat we niet op ze wilden gaan staan :)
- Waren we heel blij met onze stap-slippers, want tijdens verschillende feestjes en vooral de Full Moon Party hebben we echt bergen met slippers gezien en heel veel enkele slippers die op het strand lagen, maar wij hebben ze nog gelukkig!
- Kennen we pas 2 woorden Thais, en dat na al die weken in Thailand... Oeps!
- Zijn we hier zo relaxed dat we werkelijk ALLES vergeten. Het kostte me 3 dagen om te onthouden dat ik beltegoed moest kopen!
- Heb ik een soort van raar loopje waardoor ik ELKE dag helemaal onder de bagger zit op m'n kuiten (en dus ook al mijn broeken en rokken zien er na 1 keer lopen niet uit). Komt door de regen, dan loop je door de plassen en het natte zand en we weten niet hoe ik het doe, maar ik zit helemaal onder de bagger-spetters, en Peet is helemaal schoon... Niet eerlijk!
- Is Peet net zo'n grote fan van de Friends-bar als ik, dus dat was erg geslaagd!
- Heb ik nog nooit zoveel films in m'n leven gekeken; zeker wel 10 in de laatste 10 dagen, en t'is nog leuk ook!
Voor de mensen die nog meer willen lezen over de trip en nog meer foto's willen zien, check dan ook; www.petraderijk.waarbenjij.nu. (En niet ALLES geloven wat ze schrijft he?! Hahaha!)
En ik heb ook een Thais telefoonnummer, dat is +66867755681.
Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes, ik schrijf binnenkort weer een bericht, want internet is hier weer betaalbaarder!
Liefs,
Lenny
11 April 2009 - 17:11
Amanda:
Hola,
zo te lezen hebben jullie het weer naar je zin :) de tijd vliegt echt voorbij zeg en het ziet er geweldig uit daar. ga nu even de site van peet lezen en blijf genieten daar.
x -
11 April 2009 - 17:58
Marjolein:
Heey Len!!
Zijn jullie nog mensen van het NHTV tegengekomen tijdens de half moon party??
xx -
11 April 2009 - 18:01
Ralph:
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeelemaal geweldig Lenny!!! Afgelopen vrijdag met Sel zitten lunchen, hadden we het natuurlijk nog even over jou... en dat we eigenlijk toch wel erg jalours zijn :) Ga zo door, erg leuk om je verhalen te lezen. Eet je daar ook nog voldoende soep? Bedoel, hoe moet je zonder hahaha
Ik ben alweer toe aan een andere opdracht in Amsterdam, erg leuk met de zomer op komst!!! Zal je snel weer een mail sturen over de ins en outs. Succes met je lange laaaaaaaaaaaaaange vakantie!
Doeg, Ralph -
12 April 2009 - 14:30
Dicky:
Hey Lenny,
Zo zo, weer een boel gefeest en geluierd en nu op Koh Tao neergesteken!
Geniet er maar van want er zijn al weer ruim 2 weken van de 8 om die je in Thailand door gaat brengen.
Lekker gesnorkeld heb ik begrepen !!!
Leuke foto's heb je weer op je site gezet.
Peet wat minder, kan je haar geen instructies geven hoe je die foto's erop moet zetten?
Tot je volgende verhaal!
Lieve groeten
xxx Dicky
13 April 2009 - 19:01
Anne:
Noem het maar standaard-avonden! Haha :) Stoer joh, HM in de jungle! Gek he, ooit gedacht dat je een feest in de regen niet erg zou vinden?
Zag trouwens net hele enge beelden uit Bangkok; rellen, opstand, schieten, bloed, gekaapte bussen...Take care...
xxx -
13 April 2009 - 19:26
Xxx:
jullie hebben het weer erg naar je zin. wat een te gekke avonden en dagen. veel plezier samen. groeten -
14 April 2009 - 11:21
Margreet:
Wat een gefeest allemaal weer, haha!!
Heb je mn smsje van woensdag gehad?
En hoe was het Thai New Year??
Veel plezier nog!!
Doei xx