Hong Kong met 1 dag extra!
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
24 April 2008 | Hong Kong, Hong Kong
Vorige week woensdag was mijn laatste dag in Vietnam, en zo voelde het ook. Nog de laatste souvenirs gekocht, de laatste foto's gemaakt, van de laatste maaltijden genoten en mijn tas ingepakt. Donderdag werd ik om half 9 netjes opgehaald met een taxi waar gezellig nog 4 mensen bij mee gingen (gelukkig zat ik voorin!) en voor ik het wist, stond ik op de airport van Hanoi. De vlucht verliep prima en binnen 1,5 uur was ik in Hong Kong!
Na de douane en mijn tas gevonden te hebben, stond ik in de arrival hal, maar geen Inasa te bekennen. Uiteindelijk kon ik haar bellen en ze bleek onderweg. Toen ze er was hebben we gauw een openbaar-vervoer kaart gekocht en zijn we met de bus Hong Kong ingegaan, op zoek naar mijn hostel. Die was snel gevonden en lag midden in het centrum! Daar mijn spullen gedropt en samen de stad ingegaan. Inasa liet me eerst de omgeving rond mijn hostel zien en ook een aantal marktjes. We aten een soort vla van soja met suiker in een lokaal tentje en we hebben ook gefrituurde inktvis op straat gegeten, mmmmmm! We kwamen op Nathan Road wat een van de langste straten van de wereld is en zo zag die er ook uit! Alles was groot!
Nog wat meer rondgelopen en uiteindelijk hebben we in een lokaal tentje nog wat gegeten. Om 8 uur 's avonds gingen we naar de haven, waar we een lasershow zagen. Heel leuk gedaan en ook de Olympisch Spelen werden daar aangekondigd door hele grote lampions die fungeren als standbeelden. Nog wat foto's gemaakt, weer teruggelopen via allemaal malls en grote straten en uiteindelijk nog even bij mij in de buurt, op Nathan Road gekeken. Daar was het ondertussen al na 10en, en nog steeds honderden (misschien zelfs duizenden) mensen op straat, het was alleen nog maar drukker geworden! We hebben toen nog toetjes gegeten, echt Chinese toetjes, in een klein tentje en daarna heeft Inasa me teruggebracht naar m'n hostel.
Vrijdag hadden we al on half 9 afgesproken op een station wat ik zelf had gevonden (heel knap vond ik dat, haha!) en we gingen naar haar Universiteit. Daar rondgekeken en samen ontbeten in de kantine, erg gaaf om te zien. Inasa had les die ochtend, maar gelukkig zit naast haar school het museum van Hong Kong en daar ben ik naartoe gegaan. Ben er 3 uur geweest, er was zoveel informatie en dingen te zien! Daarna wat winkelstraten ingelopen en voor ik het wist, was Inasa al klaar en gingen we samen naar de Sushi-bar! En dat was cooooool! Ik ben echt gek op sushi, maar vind het hier zo duur, nou, daar heb ik dus genoten, want de prijzen (in het algemeen) in Hong Kong liggen duidelijk lager dan hier in NL. Inasa heeft me vanalles laten proeven, het was zo ontzettend gezellig!
Daarna zijn we gaan lopen en hebben we de ferry genomen naar Hong Kong island, naar een gedeelte dat Central heet en daar namen we de langste roltrap ter wereld. Niet te geloven, hoe lang dat ding is! En we kwamen langs Soho, een gedeelte met heel veel leuke restaurantjes waar veel expats en Westerse zakenmensen rondhangen. Zag er erg leuk uit! Na een tijd op dat ding te hebben gestaan, waren we aan het eind: de middle of nowhere! Geen uitzicht, helemaal niks! We lagen helemaal in een deuk, Inasa heeft maar een foto van mij gemaakt nog en toen zijn we naar beneden gaan lopen (want helaas is er geen roltrap naar beneden). Daar waren we wel even zoet mee en uiteindelijk hebben we weer de ferry teruggenomen en zijn we naar een groot winkelcentrum gegaan waar we Daisy gingen ontmoeten. Daisy en Inasa waren 2 jaar geleden samen op exchange bij mij op school, dus ik kende haar ook!
Gezellig met z'n drietjes gegeten, gekletst en foto's gemaakt. Daarna nog naar Nathan Road gegaan en nog meer foto's gemaakt (Daisy is echt een ras-Chinees, hahaha) en om 12 uur 's avonds hadden ze me thuis gebracht.
Zaterdag was het helaas slecht weer. Donderdag en vrijdag waren bewolkt, maar droog en gewoon warm; 26 graden was het zeker wel! Zaterdag was niet heel koud, maar regen! 's Ochtends ben ik met Inasa naar een 'oud' gedeelte van Hong Kong gegaan om te eten in een ouderwets restaurantje met ouderwets Chinees eten. Daarna zijn we maar een mall ingegaan, want het weer was zo ongelooflijk slecht, we konden niet anders! Daar zijn we naar een karaoke-tent gegaan en hebben we 2 uur lang liedjes gezongen! Wist niet dat dat zo lachen kon zijn! Je krijgt een eigen kamer toegewezen, 2 microfoons mee, 2 gratis drankjes per persoon en zingen maar, hahaha!
We kwamen rond kwart over 4 eruit en toen bleek dat het geen slecht weer meer was, maar een Typhoon type 3. We zijn toen naar Inasa's huis gegaan om daar een beetje op te drogen en we hebben daar gezellig met haar ouders en zus gegeten. Daarna gingen we naar mijn hostel, tas halen en met de bus naar de airport. Maar het was niet normaal meer. Het regende zo ontzettend hard, met keiharde wind (zo hard heb ik echt nog nooit eerder gezien!) en we waren zo ontzettend nat. Mijn schoenen waren sponsjes, mijn broek leek net of ik uit de sloot was gekropen... Maargoed, gelukkig was het niet koud. Die busrit naar de airport was ook nog lachen; alle bussen zijn dubbeldekkers, dus het leek meer op een bootreis qua windstoten dan een busrit.
Gelukkig heelhuids aangekomen op de airport en Daisy was er ook, om me uit te zwaaien. Ik ging inchecken en toen begon het...
Mijn vlucht zou om 0.05 uur vertrekken, maar dat was al verzet naar 2.15 uur. Vond ik niet zo erg, 2 uurtjes wachten en ik kreeg nog 40 HK $ om eten en drinken te kopen vanwege de vertraging; nou, daar kun je wel een paar drankjes voor halen! Na het afscheid ben ik dus wat gaan drinken en gaan hangen...
Half 2, nog geen gate nummer bekend, kwart over 2, nog geen gate nummer bekend... Half 3: staat er op het bord dat we om 9 uur in de ochtend vertrekken! Ahhh! Dat werd dus slapen op het vliegveld... Ik heb 2 stoelen tegen elkaar geschoven en geprobeerd te slapen. Nou, meer dan 3 uur is me niet gelukt en om kwart voor 8 stond ik op. Geen gate nummer bekend... Uiteindelijk kregen we om kwart over 8 door dat we om 23.30 uur zouden vliegen. Gewoon 16 uur later, en bijna 24 uur later dan oorspronkelijk!
We konden bij een gate nog info krijgen, dus ik daar naartoe, kreeg ik 1000 HK $ (= 85 euro) dus ik heb Inasa gesmst en ben weer de stad ingegaan! Handbagage in een kluisje, buskaart gekocht en Inasa weer gevonden in de stad! En 85 euro is veel meer waard dan hier, dus ik had het wel naar m'n zin, kwas alleen wel doodmoe.
Inasa kon maar niet geloven dat ik er nog was! We zijn met haar ouders en zus gaan brunchen in een typisch Chinees restaurant waar ik nog even allerlei dim-sum hapjes heb geproefd, sommige met wel heel vreemde ingredienten (zoals vissenbuik en koeienbuik, daarna heb ik niet meer gevraagd wat ik nou eigenlijk at, ik werd er een beetje misselijk van, maar 't smaakte goed). Toen ben ik met Inasa nog een beetje rond gaan lopen in winkelcentra, het weer was weer prima vandaag, alleen bewolkt. We zijn nog naar een Chinese tempel geweest en weer met de ferry om nog wat dingen te bekijken op Hong Kong island.
's Avonds hebben we bij Inasa in de buurt gegeten samen met haar moeder en om 8 uur zat ik weer in de bus terug. Rond 10 uur was ik bij de gate waar heel wat NLers zaten die het wachten wel zat waren. Ik had een top-dag gehad, dus ik had nergens last van. Nog heel leuk met een jongen gekletst (van 44, haha) die reisleider is bij Konging Aap en uit Japan kwam van een vreselijke reis van 3 weken, z'n groep was niet leuk, en heb me nog even 2 uur kapot gelachen om zijn verhalen! Uiteindelijk vlogen we na kwart over 12, maargoed, we gingen nu toch echt. Vliegtuig overvol, maar verder prima.
De vlucht was ok, niet te veel turbulentie, maar de airco stond niet aan, het was me toch warm! Gewoon smerig!!! Maar de service was prima en het eten ook.
Uiteindelijk was ik rond 10 over 6 NLse tijd geland en na de douane en bagageband stond ik in de arrivalhal... in m'n uppie... Gelukkig mocht ik een telefoon van iemand gebruiken en ik kwam erachter dat m'n moeder in de file stond! Maar ik kwam nog een hele aardige man tegen die stond te wachten op familie en daar heb ik nog ruim een half uur mee gekletst en ook weer erg gelachen en voor ik het wist stonden mijn moeder en haar vriend al voor m'n neus! Je ontmoet echt de leukste mensen op de meest bizarre momenten hoor!
We hebben nog koffie gedronken op Schiphol om files te voorkomen, en daarna zijn we via mijn kamer naar mij moeders huis gereden. Ik was kapot, dus ben lekker een paar uur gaan slapen!
Liefs,
Lenny
24 April 2008 - 14:37
Margreet:
Oh oh oh! Weer een heel avontuur!
Maar nu helaas voorbij....
Tot gauw!!
Xxxx -
24 April 2008 - 15:10
Margreet:
Oh oh oh! Weer een heel avontuur!
Maar nu helaas voorbij....
Tot gauw!!
Xxxx -
24 April 2008 - 16:24
Ben Heuer:
Hoi Lenny, heel leuk verslag en foto's, kheb genoten van je reisverslagen. Ga maar veel reizen in de toekomst, want de thuisblijvers reizen eigenlijk gratis mee via jou verslagen. h. groetjes, Ben -
24 April 2008 - 16:30
Amanda:
Je hebt t weer enorm naar je zin gehad zo te lezen ook al had je enorme vertraging :s je video is geweldig len ;) hele fijne dag morgen en vast gefeliciteerd.
X -
07 Mei 2008 - 12:01
Catelijne:
Hee Lenny,
Ik heb je net een mailtje terug gestuurd maar bekijk ook nog even je site. De reis is alweer afgelopen begrijp ik.
Ik moet zeggen dat ik het dapper van je vind dat je al dat eten probeert! Misschien is het inderdaad maar beter dat je niet precies weet wat je in je mond stopt soms....
Geniet weer van het Hollandse!
Kus