Koh Tao & Kanchanaburi - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Koh Tao & Kanchanaburi - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Koh Tao & Kanchanaburi

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

18 April 2009 | Thailand, Kanchanaburi

Haai!

Het snorkelen afgelopen zondag was werkelijk GEWELDIG! We begonnen al vroeg, want rond 9 uur mochten we flippers, brillen en snorkels uitzoeken en rond half 10 vertrok de boot. We begonnen meteen goed, snorkelen bij Shark Bay. Ik was nog zo naief om te denken; zal wel alleen de naam zijn... Ondertussen had Peet me even verteld dat ze nog nooit had gesnorkeld, maar ik dacht, dat heeft ze vast zo door.. Dus...:

Daar gingen we, Shark Bay, we mochten de boot uit. Flippers aan, bril en snorkel in de hand en daar lag ik in de zee. Peet erachter aan, bril op, snorkel op en het feest kon beginnen; overal gekleurde vissen en prachtig koraal, echt geweldig. Totdat ik omhoog kwam en doorhad dat Peet het snorkelen niet echt begreep. Uiteindelijk ging het beter en waren we gaan zwemmen, een stukje van de boot af. Ineens kwamen we tegelijk omhoog op het moment dat ik 2 haaien had gezien. Ik wilde dat meteen vertellen, maar Peet was me voor met: Len, ik krijg allemaal water in m'n bril, ik kan niks zien! En ik daarna; zag je die haai niet dan?! Peet; wat, HAAI??? En zoef, als een speer kon ze ineens snorkelen zonder te kijken en stond ze weer op de boot. Ik lag helemaal dubbel van het lachen! Vond de haaien zelf ook best spannend, ook al waren ze niet zo heel groot. Heb er in totaal iets van 5 of 6 gezien.

De rest van de dag zijn we nog 4 x weze snorkelen op verschillende plekken, Peet had nog even een bril en snorkel van iemand anders gejat zodat ze wel wat kon zien, en het was echt geweldig mooi. Vooral ook het eiland Nangyuan waar we op zijn geweest, het leek wel paradijs. En Peet kan nu ook prima snorkelen!

's Avonds gingen we aan het water uit eten en we dachten, we nemen lekker Pad Thai, een bekend noodles-gerecht hier wat altijd goed smaakt. Nou, niet altijd dus, we kregen een bord ROZE noodles die naar vis stonken (nee, niet roken, het stonk echt naar Wiskas!)! Ik zeg niet snel nee tegen eten, maar dit kon echt niet! Dus hebben we maar wat anders op de kaart uitgekozen, en uiteraard mochten we wel betalen voor de vieze, roze Pad Thai, maar dat kon ons niet schelen. Liever 1,50 euro betalen, dan 3 dagen ziek zijn!

Maandag 13 april was ook een bijzondere dag, want het was Sokran; Thais Nieuwjaar. Wij gingen naar het strand en onderweg werden we al natgegooid. Ik zal het even uitleggen; oud en nieuw wordt in Thailand gevierd dmv een watergevecht wat door het hele land gehouden wordt. In het zuiden valt het wel mee, op Koh Tao was het 1 dag, maar hoe noordelijker in het land, hoe langer ze het vieren (hebben we gemerkt:)). Deze dag verder niet veel gedaan, gezwommen, gelegen op het strand en genoten van de watergevechten tot 's avonds laat toe!

Dinsdag zijn we naar het andere dorpje op Koh Tao gelopen, Sairee. Daar kwamen we langs de duikschool waar Rianne heeft gewerkt en daar was ook veel schaduw op het strand, dus zijn we daar onder de bomen gaan liggen. Ook vandaag lekker geluierd en gezwommen (in de warme zee) en gelachen om alle honden die in de zee aan het spelen waren (er was er eentje de hele dag achter een vis aan het jagen, of daar leek het op). 's Avonds hebben we bij een soort lounge-tentje gegeten en de backpacks weer ingepakt, want woensdag moesten we vroeg op!

Op naar Bangkok! Het leek zo'n goed idee toen we de tickets boekten, om 15 april naar Bangkok te gaan, maar toen wisten we niet dat er gedemonstreerd zou gaan worden. Gelukkig helemaal niks van gemerkt! Woendagochtend hebben we de boot genomen naar Chumporn, toen de bus naar Bangkok wat 9 uur duurde. We kwamen een beetje in de file doordat het Sokran in Bangkok nog steeds gevierd werd. Gelukkig wisten we dit, en had ik mijn tas even waterdicht gemaakt (zie onderin hoe ik dat gedaan heb:)). Om 10 uur 's avonds werden we door de bus 'ergens in Bangkok' neergezet. Het was pikdonker en we hadden geen idee waar we waren, uiteindelijk een taxi naar de buurt van Kao San Road genomen (we waren er niet al te ver vandaan) en gelukkig konden we de watergevechten ontvluchten (net aan) en een hostel in voordat de backpacks verzopen zouden worden. Twas wel heel grappig toen we nog even twee doosjes noodles-soup gingen kopen bij de 7/11 (winkel) om te zien dat alles en iedereen nat was, inclusief de hele winkel, hahaha!

Donderdag gingen we op zoek naar een bus naar Kanchanaburi (waar we nu zijn) en om kwart over 10 vertelden een tour-agency dat we met de bus van 10 uur meekonden, hahaha! Ingestapt, busje dropte ons voor de deur af, als een speer uitchecken en daar gingen we dan; op naar Kanchanaburi! Hadden we dat even snel geregeld!

Rond half 1 waren we er en wat een feest was dat! Nadat de driver ons tot 2x toe bij een hostel af wilde zetten, waar wij niet wilden blijven, bleven we stug in de minibus zitten totdat hij ons af zou zetten bij de Blue Star Guesthouse (we hadden gehoord dat die heel leuk was; klopt!). En toen zagen we het; de hele straat was 1 groot watergevecht! Ohneeee! Godzijdank zette hij ons netjes in het hostel af en bleven de backpacks weer droog. Maar toen we 's middags de straat op gingen, was het bal; binnen 2 seconde waren we helemaal verzopen! Gelukkig hadden we oude kleren aangetrokken, want behalve water over je heen, krijg je ook een soort poeder-smurrie op je gezicht gesmeerd van mensen. En wij waren natuurlijk de leukste targets die er rondliepen! Happy Newyear! We hebben ontzettend gelachen, liters, liters water over ons heen gehad en zijn toen thuis maar een beetje op gaan drogen, want het was ook wel vermoeiend. 's Avonds rond half 9 was de straat weer veilig.

Vrijdag (gister) zijn we 's ochtends al rond kwart over 7 opgehaald door een minibusje, want we gingen naar een floating market (in Damnoen Saduak) en leuk dat dat was! We gingen met een bootje langs allemaal floating shopjes, was geweldig (ik ben echt gek op markten in het buitenland). Toen we terugkwamen, kon het busje ons niet afzetten bij het hostel; de watergevechten waren weer aan de gang. Er was een optocht van jeeps in de straat met mensen die achterop stonden en liters water aan het gooien waren. Maar; wij hadden geen plastic tassen bij ons! Nou, die werden snel geregeld en binnen 5 minuten waren we weer verzopen. Gelukkig vonden we het erg grappig en het was ook wel lekker, want volgens mij was het gister wel 38 graden hier! Nadat we al onze spullen op de kamer hadden gelegd, zijn we maar weer de straat op gegaan, helemaal nat gegooid, ingesmeerd met poeder-drek en thuis uiteindelijk maar weer op gaan drogen. Het was de laatste dag, dus we moesten het nog even meepikken natuurlijk!

Vandaag hebben we fietsen gehuurd en zijn we naar het Deathrail museum geweest, waar we alles hebben geleerd over de beroemde bridge over the river Kwai, en daarna zijn we naar de brug gefietst. Was echt de moeite waard! Daarna gingen we zo kapot van de hitte, dat we naar een winkelcentrum (Tesco) zijn gefietst en hebben genoten van de airconditioning.

Morgen gaan we weer naar Bangkok voor een paar uurtjes en daarna gaan we met de nachtbus naar Chang Mai!!!

En verder:
- vonden we Koh Tao leuker dan Koh Phangan, twas er wat rustiger en zo gezellig!
- zijn we in Koh Tao door het bed gezakt!
- slapen we nu in een 2-persoonsbed dat een beetje (te) klein is; eerst had ik Peet 's nachts bijna een knietje in haar gezicht gegeven, vannacht had ze mij bijna een lel verkocht, hahaha!
- durven we nu geen Pad Thai meer te bestellen, bang dat ie roze is!
- zal ik nog even uitleggen hoe ik mijn tas waterdicht heb gemaakt; ipv een regenhoes (die ik niet heb...) heb ik ALLES in plastic zakjes gedaan (ja, ook mijn handbagage). Peet lacht me al daaaagen uit :) .
- zijn in Kanchanaburi de barren een beetje vreemd; heel veel mannen die met een Thaise 'zijn', de barren zitten er vol mee; echt TE bizar voor woorden!
- zijn mijn Thaise Havaianas (slippers) al bijna stuk; kwaliteitje!
- hebben we vandaag weer eens was teruggekregen inclusief kledingstukken die niet van ons waren (gebeurt echt bijna altijd!).
- gooien ze tijdens Sokran met water en met ijs-ijs-koud water, ze hebben hele grote ijsblokken in de tonnen zitten, je schrikt je rot!
- hebben we gezien dat Thaise mensen ook niet kunnen dansen (net als ons :)).
- heb ik Peet net geleerd hoe je foto's op waarbenjij.nu kunt zetten, dus zie ook; www.petraderijk.waarbenjij.nu

Bedankt voor de berichtjes en smsjes!

Liefs,
Lenny

• 18 April 2009 - 16:47

Dicky:

Happy New Year Len!!
    Ziet er grappig uit jullie besmeurde gezichten en zeikie nat!!
    Ook dat moet je meegemaakt hebben denk ik.
    Bijna dezelfde foto's op de site gezet (niet zo gek hoor!)
    Op naar Chang Mai!
    Kope kope!!!!
    Veel plezier samen en tot snel weer.

liefs en dikke kus

Dicky

• 19 April 2009 - 09:55

Henk En Irma:

weer een spannend verhaal. Veel plezier in Chang Mai. Doe de olifanten maar de groeten. Laat de olifant je maar uitschildren, dat doen ze daar.
    xxx

• 19 April 2009 - 11:54

Amanda:

Is altijd wel wat met peet :p zie jij 5 haaien en zij geen een. Heel veel plezier in het nieuwe jaar en blijf schrijven.

xx

• 19 April 2009 - 17:28

Rosalie:

Jeetje, wat jullie allemaal meemaken. Aleen daarvan al kan je een boek schrijven.Ik neem aan, dat je deze berichten wel zult bewaren voor je plakboek! Goede reis verder naar Chang Mai en veel plezier. Lieve groeten van Rosalie

• 20 April 2009 - 06:25

Vinnie:

Hey Len!
    Wat grappig, ik lees nu telkens jullie verhalen en ik lees alles dubbel, maar het blijft leuk! Leuk om de foto's erbij te zien, wat is t daar mooi! Lachen trouwens met dat nieuwjaarsfestival. Ziet er leuk uit!
    Liefs Vinnie

• 24 April 2009 - 09:49

Anita:

Hallo Lenny,

Wens jou allereerst een fijne Ouderejaars avond met al je vrienden om je heen en Feest je maar helemaal lam maar dat doe toch je al, TOCH? HA HA HA.
    Heb weer enorm genoten van je Berichten.
    Fijne Verjaardag toegewenst en we Lezen elkaar wel weer Knuf. XX

• 24 April 2009 - 14:26

Ineke:

Lenny! Je bent over een paar uur jarig! en ik heb geen internet thuis dus........... GEFELICITEERD! KUS KUS..... ik heb je een sms gestuurd naar dat thaise nummer maar heb er niet zoveel vertrouwen in;)

Liefs

• 24 April 2009 - 17:44

Jo De Reede:

hoi Len gefeliciteerd
    met je verjaardag

• 24 April 2009 - 20:05

Dicky:

Hey meis!!

Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Jammer dat ik niet bij je kan zijn, maar maak er een leuke dag van en ga wat leuks doen !

Dikke pakkerd!

liefs Dicky