Van noord naar zuid! - Reisverslag uit Westport, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Van noord naar zuid! - Reisverslag uit Westport, Nieuw Zeeland van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Van noord naar zuid!

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

27 December 2010 | Nieuw Zeeland, Westport

Hallo allemaal!

Dinsdag 21 december. Vandaag vertrokken uit Upper Hutt, wat tevens de laatste camping op het Noordereiland was. We gingen nl. vandaag met de Ferry de oversteek maken van Wellington naar Picton (Zuidereiland).
Helaas ging ik alleen de skyline van Wellington zien want toen Lenny een dag of 10 geleden tickets wilde bestellen voor woensdag 22 december zat de boot al helemaal vol! (In verband met zomervakantie en de kerst!!!) Gelukkig konden we nog dinsdag 21 december mee wat wel inhield dat we Wellington moesten overslaan! Jammer, maar het was vandaag ontzettend slecht weer, veel wind en regen, zodat we dan in Wellington waarschijnlijk alleen maar gewinkeld hadden, hahaha!
De overtocht duurde 3 uur en jeetje wat een deining de eerste 2 uur! Het laatste uur werd het beter
weer en vaarde de boot lekker rustig. En om 5 uur stonden we in Picton met mooi weer!!! Jeeh!!!
Even wat boodschappen gedaan en de camping opgezocht.

Woensdag 22 december. Blauwe lucht , mooi weer en hopelijk blijft het voorlopig zo!
Lenny’s plan was vandaag om in Kaikoura (oostkust) te gaan “whale-watchen”(walvissen kijken)
De excursie duurt 3 uur en zou alleen doorgaan met goed weer! Na een telefoontje kregen we te horen dat het prima weer was, dus op naar Kaikoura.
Onderweg zijn we in Blenheim gestopt. Hier heeft Lenny een jaar geleden druiven geplukt en zij heeft mij laten zien waar ze heeft gewoond.
De route was weer bijzonder mooi naar Kaikoura en onderweg hebben we een stop gemaakt waar veel zeehonden te zien waren. Echt leuk! We zagen snorkelaars in de zee en we zeiden tegen elkaar, jemig wat gaan die ver in zee!!! Bij nader inzien waren er wel een paar snorkelaars maar de rest waren allemaal zeehonden, hahaha!
In Kaikoura gingen we naar het office voor de whale-watching en daar kregen we te horen dat er vandaag maar 1 walvis te zien is in de zee (waarschijnlijk nu verkeerd jaargetij?) en die walvis is maar 10 minuten te zien en is dan weer een uur onderwater, plus 1 uur varen heen en 1 uur terug. Dat is dus de hele excursie??? En dat voor NZ dollar 140! Oeps!
Ik zou sowieso niet meegaan want je kon van de boottocht zeeziek worden! Mij niet gezien!
Lenny vond 1 walvis ook wel erg weinig en besloot af te haken.
We hebben daarna in Kaikoura gewandeld en gegeten en toen we aan het eind van de middag naar de camper liepen zagen we ineens heel veel dolfijnen aan de kust! You’re welcome!!

Donderdag 23 december. Even een wellnessdag in “Hanmer Springs Thermal Pools”. Eén keer in de week houden we die erin als het kan hahaha! Na ongeveer 3 uur rijden zijn we de 15 openlucht thermal pools ingedoken met verschillende temperaturen. Dat was echt genieten!
Doodmoe kwamen we uit de pools en na het avondeten vielen we dan ook als een blok in slaap.

Even nog wat over de aardbeving in NZ. Ik had er nooit meer aan gedacht, tot dat Lenny gister aan mij vertelde dat wij dus naar Hanmer Springs gingen en zij daar nog niet zo lang geleden een behoorlijke schok had gevoeld (zij was al 2x eerder naar die pools geweest) en ja hoor, ik voelde tot 3x toe toen we in de camper lagen een soort heen en weer bewegen. Net of er iemand in de camper stapte. Ik keek nog op, maar zag niemand!
En idd Lenny had het ook gevoeld. Dus nu weet ik ook hoe een aardschok aanvoelt!

Vrijdag 24 december. De trip ging vandaag naar Murchison. Eerst ‘s ochtends nog even gewinkeld en inkopen gedaan voor de kerst in Hanmer Springs en toen met een “volle” campervan richting Murchison. Morgen is het kerst en ook hier is dan alles gesloten. Halverwege bij Springs Junction even gestopt om de honger te stillen en toen door naar Murchison. Wat stonden we op een leuke camping hier! We kregen bij aankomst een zak “sheepfood” in ons handen gestopt om uit te delen, want er is hier een complete animal-farm!! Gezellie!!! Was echt lachen, de dieren kwamen aangehold toen wij de camper uitstapten, hahaha!
Morgen reizen we verder naar Nelson waar we kerst gaan vieren.

Oh ja, ik heb ondertussen al genoeg schapen gesignaleerd, met en zonder wol hahaha!

Zaterdag 25 december. Na 2 uur rijden waren we al in Nelson. Mooie plaats aan de Tasman Bay. Alles was dicht vandaag maar dat wisten we. Trouwens we dachten dat de campings vanaf vorige week ook veel voller zouden zijn vanwege de schoolvakanties maar dat valt alles mee.
Vandaag een poging gedaan om wat bij te kleuren, maar poeh wat kan die zon hier branden zeg!
‘s Avonds over de immens grote camping gelopen (zo’n grote camping heb ik nog nooit gezien, en ik heb er heel wat gezien dacht ik) en , vanwege de eb, over de zandbodem van de zee gelopen met zonsondergang!!!

Zondag 26 december. Vandaag waren alle winkels open en overal uitverkoop! Jeeh !
Dus we hebben heerlijk gewinkeld in het leuke centrum van Nelson en geluncht én we hebben ineens de haakmanie gekregen! Hahaha! Héél Nieuw Zeeland is aan het breien, dus wij konden niet achterblijven en hebben allebei een haakpen en katoen gekocht en we hebben het helemaal naar ons zin! Hahaha! (Volgens mij zijn we doorgeslagen hahaha!)

Minder leuk is dat we gehoord hebben dat er vandaag weer 8 aardschokken in Christchurch zijn geweest met een kracht tussen de 4 en 5,5!
Nu maar hopen dat als wij er over ruim 2 weken zijn dat het dan over is!!!

Maandag 27 december. Eerst ’s ochtends Lenny naar een kapper gestuurd in een mall in Richmond (plaatsje even buiten Nelson), want dat peenhaar leek nu op stro! ;) Daarna de maag gevuld en ’s middags naar Westport gereden (ong. 160 km in het noordwesten).
Toen we daar aankwamen was het (zee)hondenweer en we staan op een camping aan de kust! Na het inchecken zijn we naar een zeehondenkolonie gereden, een paar kilometer verderop. Dat was erg leuk, allemaal zeehonden met baby’s , maar met mooi weer is het nog leuker, dus morgenochtend gaan we nog een poging wagen voordat we hier weer weggaan.

En verder (van Lenny):
- heb ik weer heerlijk liggen slapen op de boot, totdat ik 1x m’n ogen opendeed en mam meteen tegen me begon te kletsen, toen is het me gelukt om de laatste 2 uur wakker te blijven, anders had ik waarschijnlijk weer de hele rit in coma gelegen; zolang het maar beweegt, val ik als een blok in slaap!
- was het grappig om te zien hoe het weer op de boot van regenstorm (en echt geen kleintje, voordat we de boot op gingen stonden we echt van links naar rechts te shaken in de rij voor de boot!) naar zon en mooie blauwe lucht!
- hadden we in Picton een was gedaan, alle theedoeken er ook bij gegooid, hup alles de droger in en jahoor, onze 1-dollar-shop-theedoeken zijn nu vatendoekjes geworden! Hahaha!
- doen m’n safari-ogen het nog steeds goed, 3,5 jaar na Tanzania, want we spotten ons tegenwoordig wild aan wildlife! Hahaha! Zo liepen we in Kaikoura langs het strand en zie ik zo dolfijnen springen. Mam nog zeggen, nee Len, soms hebben golfjes ook een donker stukje. Ja, maar toch niet grijs met vinnen mam??? ;) Hahaha! Ze sprongen zo voor onze neus omhoog, geweldig!
- begon het aan het eind van de middag te stormen in Kaikoura; we hadden een camping aan het strand geboekt, maar ik had geen behoefte om nog verder te rijden, dus hebben we een camping in het dorp genomen, want echt ik voelde de camper zo hard zwalken! Tis vakantie dachten we, geen straf kamp, dus we gaan niet zenuwachtig zitten doen in een storm, terwijl we ook leuk in het dorp konden kamperen.
- had mam het al geschreven, maar ik heb d´r inderdaad gedwongen tot een cursus haken en ik begin het al aardig te kunnen. Ik kan al een paar steken en het ziet er al aardig uit.
- was het erg mooi weer in Nelson met kerst en uiteraard zijn we weer heerlijk bijgekleurd (en bij-verbrand). :)
- voel ik me op het Zuider-eiland echt een soort thuis, wat ik echt niet op het Noorder-eiland had.
- is het best grappig dat schapen normaal maar suffe dieren zijn in NL, maar hier zijn ze toch cool; mam blijft er maar foto`s van schieten!
- blijft mam d´r spullen slopen (d’r nieuwe leren slippers zijn nu ook stuk…) en ook al is het nu niet handig, straks als we gaan vliegen natuurlijk wel, want dan heeft ze weer meer ruimte om mijn zooi mee te slepen, hahaha! ;)

Liefs,
Dicky en Lenny

Ps. Bedankt voor alle leuke reacties en berichtjes!!! Erg leuk om te lezen!!!

• 27 December 2010 - 11:18

Vinnie:

Hey Dicky, zitten al je vingers er nog aan na het voeren van die schapen? hihi.. Leuk al die wildlife! dat is nou NZ! Veel leuke dagen nog samen! Len alvast een leuk nieuwjaar!
    Liefs Vinnie

• 27 December 2010 - 13:39

Hilda :

Jullie hebben het wel getroffen dat het in het zuiden zo'n mooi weer is en niet in het noorden , en zo ik net zie hebben ze in australie overstromingen maar gelukkig hier in Holland genieten we nog steeds van een mooie witte Kerst ,en er komt nog meer .Wij wensen jullie een gezellige jaarwisseling en een gezond 2011 Met een warme groet uit een koud land

• 27 December 2010 - 20:52

Rosalie:

Hoi Dicky en lenny, Leuk al jullie verhalen weer te lezen. Hier is ook van alles te beleven, sleeën, skieen, langlaufen en dat allemaal in holland. Er ligt een behoorlijk pak en glad is het soms ook nog. Dus jullie boffen daar lekker in de warmte. We gaan ons opmaken voor oud en nieuwjaar. Waarschijnlijk nog met sneeuw. Ook voor jullie een goede jaarwisseling en alle goeds alvast voor 2011. Proost hoor. Liefs van Rosalie

• 30 December 2010 - 20:34

Marieke:

Hoi Beiden
    Onze kerst was erg gezellig,lekker jullie in je topje te zien. wisselvallig weer begrijp ik , maar te warm om te reizen is ook niet alles.Fijne jaarwisseling en een goed begin.
    Liefs Ton en Marieke
    PS Dicky je hoeft voor mij geen poncho te haken hoor.

• 31 December 2010 - 10:55

Anita:

Hallo Meiden!!!!

Allereerst wat benijd ik jullie, stuur wat van dat mooie weer hier heen JA,(BLAAAAASEN) de mensen om ons heen beginnen het ZAT te worden, zoals jullie al lezen.
    Wat een indrukken doen jullie weer op met die mooie reis PRACHTIG.wat heerlijk dat het altijd als reisverslagen
    vast staat, kunnen jullie het ook zelf weer terug halen, want dit is echt wel heel veel, net als al die andere reizen
    Hier alles zijn gewone gangetje.
    Gaan met de buurt het nieuwe jaar in, En wij ( Hans ) wensen jullie en de Vrienden van jullie die dit lezen, een heel Gezond, Mooi, Goed, Gelukkig, Liefdevol 2011 toe! Met veel Plezier in het lezen van jullie verhalen.

• 31 December 2010 - 15:06

Loeky En Wim:

Hi Dicky en Lenny,

Heel leuk om jullie reisverslagen te lezen. Wim is pas terug van een zeilreis rond de Canarische eilanden. Hier in Holland is het momenteel op oudejaarsdag (na een paar prachtige winterse dagen met sneeuw), somber weer - mistig en een paar graden boven nul.
    Loeky en ik wensen jullie een heel voorspoedig, gelukkig en vooral gezond 2011 toe.

Liefs en groetjes,

Wim.

N.B. Voorlopig nog geen tennis op onze club, vanwege de slechte conditie van de banen.

• 02 Januari 2011 - 12:18

Jannie En Paul:

Hoi Dicky en Lenny
    Allereerst de beste wensen voor 2011. Wat is het daar geweldig, behalve de aardschokken natuurlijk. Wij zijn stinkend jaloers op jullie mooie camper!
    Wat een leuk ding.
    Veel plezier.

• 02 Januari 2011 - 12:39

Martina:

Hoi Dicky en Lenny,
    Vanuit een zonnig en gelukkig weer sneeuwvrij Waddinxveen "de allerbeste wensen voor 2011".
    Geniet van al jullie
    mooie momenten en blijf vooral zulke leuke reisverhalen schrijven. Hilarisch!!! alsof we met z'n allen een beetje op vakantie zijn. Groetjes Martina.