Up-date vanuit Queenstown
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
17 Juli 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
(Waarschuwing; dit bericht is echt belachelijk lang! Woops!)
Ik loop weer eens gigantisch achter! En hoe komt dat?! Ik ben alleen maar moe, moe, aan het werk, aan het skiën en nog meer moe!
Ik was gebleven bij 24 juni, de donderdag dat we na het werk naar de brug werden gebracht per bus om gratis te bbq-en en 30 mensen mochten een bungee jump maken. Iedereen (behalve ik, want ik wilde echt niet!) kreeg een nummertje en 30 gelukkigen mochten springen. De stemming was bij de 3e jump al gemaakt; die jongen ging naakt en in totaal zijn er 6 mensen naakt van de brug gesprongen. En als dat nog niet erg genoeg was; het was min 3 die avond! Ik heb me rot gelachen, genoten van de gratis bbq, daarna nog even een drankje gedaan in Montys en vervolgens stonden we om half 10 in Revolver (bar waar mijn vriendin Heidi werkt) waar we 2 gratis fusten bier hadden gekregen. Lang leve NZski!
Die vrijdag, 25 juni, heb ik gewerkt en ben ik vroeg naar bed gegaan; ik was kapot! En zaterdag was ik vrij! Jeej! Ik was gaan skiën onder het motto; laat ik de Remarkables, waar ik elke dag werk, eens gaan verkennen. En dat was best lachen; want Craig (chef) en Markus (een vriend van hem) waren aan het snowboarden. Ze zijn het nog aan het leren, maar ze kunnen het best aardig! Ik ben met ze mee gegaan en heb ze af en toe even opgeraapt en het was erg gezellig. Na het skiën nam ik de bus en Laura had me ge-sms’t en samen zijn we een paar wijntjes gaan drinken in Buffalo (ook een bekende bar hier). Skiën, geen avondeten en wijn drinken geeft als resultaat rond 9 uur bijna met m’n hoofd op de bar in slaap vallen, dus ben naar huis gaan liften en om half 10 lag ik onder de wol!
Zondag 27 juni was ik ook vrij en ben ik wederom gaan skiën; die keer met Laura. Maar ik had me toch een pijn in m’n benen! Het was bijna niet te doen. Later bleek; m’n bindingen zaten te strak, want m’n voeten sliepen steeds als ik in een stoeltjeslift zat. ’s Avonds was de verjaardag van Savio. We gingen bij Ballarat eten, een hele nieuwe tent hier in Queenstown. Niet heel goedkoop, maar het was wel heel erg gezellig. En daarna zijn we 2 barren in geweest en vervolgens eindigden we in de Buffalo bar, waar bier elke zondag maar 3 dollar kost (is 1,50 euro). Savio’s vrienden zijn allemaal collega’s van het Mercure hotel en ik kan het erg goed met ze vinden. Ze hadden hele leuke kado’tjes voor hem gekocht, o.a. een t-shirt met foto laten maken, een komisch portret van hem laten tekenen en hij had de hele avond een gouden plastic kroon op z’n hoofd. Het was erg leuk, we kwamen Heidi en Laura in Buffola nog tegen en m’n bioscoopbon vond ie ook heel leuk.
Maandag 28 juni had ik vrij gevraagd, ik dacht, na Savio’s verjaardagsfeest, wil ik niet werken! Heb heerlijk uitgeslapen, ben met de bus naar de supermarkt afgereisd in Frankton, het dorp 8km van Queenstown vandaan en ’s avonds heb ik Laura naar de supermarkt gereden, want Heidi en ik gingen bij haar eten, maar ze durfde niet met de auto naar de supermarkt te rijden, omdat het had gevroren. Dus heb ik gereden en ’s avonds hebben we onder het genot van een Sunday-roast alle roddels nog even doorgenomen.
Dinsdag 29 juni mocht ik weer opdraven op m’n werk. Ondertussen was het behoorlijk druk geworden, want in Australië waren de schoolvakanties begonnen en ook in NZ, dus iedereen kwam skiën! Nou houd ik op zich wel van druk, dus heel erg was het niet, maar wat een gekkenhuis op de berg! Na het werk ben ik naar de Dux de Lux gegaan, een bar/restaurant in het dorp waar ik Iain, mijn collega uit Christchurch ging ontmoeten. Hij was een dagje in Queenstown, dus ik ging een biertje met hem drinken. En heel toevallig kwamen een boel collega’s ook langs, dus om half 10 ben ik maar naar huis gerend, want ik viel weer half in slaap.
Woensdag heb ik gewerkt en daarna ben ik als een gek naar huis gegaan, want ik was MOE! Heb thuis een curry gemaakt voor een paar dagen tegelijk en om 9 uur ging het licht in m’n kamer uit…
Donderdag was het Jug-night. De eerste keer! Ik zal dit even toelichten, want ik kan me voorstellen dat nu iedereen denkt; wat night?! Op m’n werk hangt bij elke afdeling een Jug-list. Dit is een lijst waar we elkaar kunnen ‘Juggen’. Jaja, het is zelfs een werkwoord geworden. Als iemand een ander iets doms ziet doen, kun je die persoon op de Juglist zetten. Bij NZski krijgen we op woensdag om de week betaald en de donderdag dat we ons salaris binnen hebben, vieren we Jug-night. Als je op de lijst staat van mensen die domme dingen hebben uitgespookt, moet je de Jugs kopen. Een jug bier kost vaak 4 euro, 8 dollar, dus dat valt mee en je hoeft er maximaal maar 3 te kopen (want sommige mensen zijn gewoon heel klunzig en anders moeten zij de hele avond betalen, en NZski wil natuurlijk wel dat het leuk blijft ;) ). Ik ging eerst nog even een biertje drinken met Sue, een collega uit Christchurch die ik per ongeluk was tegen gekomen. Ze was voor een week in Queenstown en ze vertrok al die vrijdag, dus effies met haar en haar man wat gedronken en toen naar Surreal (weer een andere bar…) gelopen waar al m’n collega’s waren. Overal stonden de jugs en ondanks dat ik niet op de lijst stond, had ik er ook 3 gekocht. Want iedereen was sociaal bezig met bier kopen ;). Rond 11 uur gingen we nog even dansen in Revolver en om 12 uur nam ik met Josh (een van de koks waar ik het goed mee kan vinden) een taxi terug naar huis.
Want vrijdag 2 juli was een werk dag. Nou, je had iedereen in de bus moeten zien zitten… Dan is die rit naar boven ineens niet meer zo grappig! Ik heb uiteraard heerlijk geslapen en gelukkig ging de dag aardig voorbij. Ik had ’s avonds nog even op Skype gezeten met mam en om 9 uur lag ik in bed.
Zaterdag ook gewerkt en na het werk ben ik met Jason (de ex-vriend van Heidi die ook bij NZski werkt, in de snowshop) en Ryan (een jongen uit California die een Castodian is.. zo noemen we onze schoonmakers) een mulled wine (gluh wein) gedronken in het dorp. Daarna heeft Jason me thuis afgezet (hij had een auto geleend) en ik was moe, dus dacht, lekker rustig avondje. Nee, zaten hier 4 vrouwen in huis; allemaal vriendinnen van Tanya! Ohneeeee! Ben maar vroeg naar m’n kamer gegaan, ik had er even geen kracht meer voor… :)
Zondag had ik gelukkig vrij en om 1 uur had ik bij Heidi afgesproken. Zij had alle meiden die ze kent uitgenodigd voor een meiden-middag met nachos, wijn en chocola. Was heel gezellig en zo leer je nog eens leuke mensen kennen! Daarna zijn we met Janine en Anna (de rest ging naar huis) naar een bbq gegaan bij 2 jongens die Heidi kent. Komen we daar binnen, blijken die jongens samen in een huis te wonen met mijn collega Gloria en m’n collega Steve was er ook; tis ook ze heerlijk klein hier! Om 9 uur had ik genoeg wijn op voor een zondag en ben ik naar huis gelopen en m’n bed maar weer ingedoken.
Maandag 5 juli, mam’s verjaardag en ik was ka-pot. Heb gewerkt en ben vroeg gaan slapen en dinsdag heb ik hetzelfde gedaan. Want woensdag 7 juli was Craig, een andere chef jarig. En ik kan het ook goed met Craig vinden (en 2 vrienden van hem, Markus en Rachel zijn praktisch ook vrienden van mij). Na het werk ben ik naar huis gerend, me omgekleed, naar het dorp gerend en het huis van Markus en Rachel gevonden. Daar hebben we wat gedronken met wat collega’s, toen gingen we de rest meeten in RedRock, een bar in het dorp, vervolgens zijn we naar Surreal gegaan en om half 1 nam ik samen met Josh een taxi naar huis.
Want wederom op vrijdag moest er weer gewerkt worden! Gekkenhuis! ’s Avonds kwam Diana, onze overbuuf en vriendin/collega van Savio bij ons eten. Had ik even mazzel, want Savio had avondeten gekookt!
Zaterdag heb ik weer gewerkt en ’s avonds ben ik in de auto gesprongen van Gloria samen met Jason, Steve en Nick (collega´s) want op Coronet Peak, de andere berg, kun je op vrijdag en zaterdag nightskien. Was leuk om te zien, maar ik vond de berg puin! Het was overal ijzig, dus ben op tijd naar huis gegaan en gelukkig kon ik met Josh en z´n vriendin Mallory meerijden; tot aan m´n huis!
Zondag was ik vrij. Ik was gaan skiën, want ik had met Markus en Rachel op de berg afgesproken. Was erg gezellig en ik ben op tijd weer de berg afgegaan, want ik ging op tijd naar bed ivm voetbal! P maandagochtend (12 juli) om half 7 was de aftrap. Ik wilde in een bar gaan kijken, maar alles was uitverkocht, dus ben ik thuisgebleven en heb ik samen met Savio gekeken. Nou, we weten allemaal de uitkomst, en ik moest door de verlening als een gek naar m’n werk rennen. Ik mocht ipv 8.15 uur om half 11 beginnen; om kwart voor 11 was ik boven! Maar m’n baas is erg aardig, dus dat was geen probleem. En iedereen was ontzettend aardig; iedereen die me zag, kwam me een knuffel geven, omdat ze het zo jammer vonden dat ‘we’ hadden verloren.
Dinsdag ook gewerkt en net als maandagavond niks gedaan, maar om half 10 al gaan slapen. Woensdag ging ik na m’n werk als een gek aan de slag om pasta te koken, want Laura en Heidi kwamen bij mij eten. Heidi is gister voor 5 weken naar Fiji vertrokken, dus het was een afscheidsdiner. Om 8 uur zaten we gezellig aan de wijn en de pasta, en na het toetje bracht Tanya ons naar het dorp. Gloria (mijn collega) was jarig en we gingen haar opzoeken, maar we kwamen die bar niet in, want het was vol. Ondertussen was Anna ook bij ons aangesloten, dus we waren met 4 meiden op pad. We zijn via Pub at the Warf (waar Anna werkt, lees gratis drank) naar Revolver gegaan, want daar dronken we gratis omdat Heidi daar werkt. En ik heb een NZski pass, dus ik heb overal korting; hoe geweldig was dat! Na Revolver zijn we naar Winnies gegaan, waar we Gloria en nog wat collega´s van mij tegenkwamen. Daarna zijn we naar Surreal gegaan en kwam Savio ook nog gezellig wat drinken. Om half 4 waren Savio en ik weer thuis; was echt een van de leukste avonden hier!
Donderdag had ik vrij en heb ik uitgeslapen, wassen gedraaid en boodschappen gedaan, want wanneer moet ik dat anders doen?! `s Avonds was het weer Jug-night. Dit keer was het in Fraser en om 8 uur waren we present. Ik dacht, ik doe even rustig aan, want ik had natuurlijk woensdag al genoeg op. We gingen rond 12 uur weer naar Revolver, maar daar was niet zo heel veel leuks te beleven, dus om half 1 ben ik naar huis gegaan.
Gister was het weer gezellig in de bus naar werk en was iedereen brak en moe. Ik heb ´s avonds met mam zitten skypen en om half 10 lag ik weer op 1 oor. Vandaag moest ik extra vroeg op, want nu heb ik ook ineens de keelpijn te pakken (net als de rest van Queenstown) en ik wilde voor m´n werk nog effies keeltabletten kopen. Werk leek geen eind aan te komen en gelukkig mocht ik om 4 uur naar huis! Jeej! Heb net falafel gemaakt voor 3 dagen en ondertussen is het weer 9 uur en val ik om! Ik ga gauw 10 foto´s erop zetten en m´n bed in!
En verder;
-had ik eerst geen ski kleren en moest ik alles (maar dan ook alles) lenen! Ik had NIKS! Gelukkig is Jason zo aardig en mocht ik ALLES van hem aan. Wat als gevolg had dat de lifties aan hem vroegen of hij op 1 dag ging skiën en snowboarden! Whahaha!
- is mam zo lief geweest om een doos op te sturen met m´n ski jas, skibroek, skisokken en nog een trui en vest. Heerlijk! Wat een verademing!
- was het een drama om aan dat pakket te komen, want ik ben te laat terug in het dorp om het op te halen en toen ik vrij had genomen, konden ze het niet vinden. Maar na een hoop drama had Tanya het voor elkaar gekregen om m´n pakket te pakken te krijgen. En wat bleek; er zaten 140 postzegels op de doos! Het is echt geen grapje (ja, ik heb ze ECHT geteld), de hele doos zit vol oude postzegels uit de gulden tijd! Lachen!!! Het is nu het pronkstuk in m´n kamertje!!!
- is het erg grappig dat wanneer we afspreken met vrienden/collega´s we dat vaak rond half 8/8 uur doen, want iedereen wil hier om 11 uur in bed liggen! Of, uiterlijk, rond half 1!
- is het hier al 3 weken schitterend weer, maar hebben we eigenlijk nog even een lading sneeuw nodig, want het is nogal Rocky op de pistes.
- had ik een keer beef stroganoff van m´n werk meegenomen en ik dacht, ik kook er wat rijst bij en dan heb ik weer twee keer te eten. Toen het stond af te koelen op het aanrecht was ik even vergeten dat ik met 3 katten leef en had Jimmy mooi m´n beef uit de stroganoff saus opgegeten; hahahahaha! Ik vond het wel een goeie actie van hem… en een domme actie van mezelf…
- zijn Australische toeristen echt ZO dom! (Niet allemaal hoor, maar sommige!) Elke dag wordt er wel 3 keer aan me gevraagd; kan ik hier met Australische dollars betalen?! Nou, ehhhh, waar zijn we nu!? Nee, natuurlijk niet!!! DUMBO!
- heb ik nu heel veel in moeten halen op m´n blog, maar de volgende zal ik op tijd schrijven en dan zal ik wat meer over m´n werk melden. Wat ik precies doe, waar, wanneer, met wie en of ik nog op de Jug list terecht ben gekomen!
- Sieg; bedankt voor je leuke kaart! En mam, jij ook! Die met die hond is vandaag aangekomen!
En een speciaal berichtje aan Margreet:
Heel toevallig was ik donderdag thuis toen de man van de post met een pakketje voor Lenny aan kwam zetten en LEUK dat ik heb vond!!! De sokken zitten heerlijk, de stroopwafels smaken geweldig en het boek lijkt me zeker leuk!!!!!!!!!! JE BENT GEWELDIG!
Bedankt allemaal voor de leuke berichtjes en mailtjes, ik blijf het leuk vinden om te lezen, echt waar!
Liefs,
Lenny
17 Juli 2010 - 09:36
Tanten Hilda :
Nu ik al deze leuke verhalen lees zouik bijna gaan denken waarom was zoiets niet mogelijk 55 jaar geleden .Want ook al schrijf je ik ben versleten het zijn tocg geweldige belevenissen .
groetjes -
17 Juli 2010 - 13:55
Sig:
Dag liefie!
Wat een mooie foto's!!!
Geen straf om zo in de bus te zitten iedere dag!
Spreek je snel weer!
Liefs sig -
17 Juli 2010 - 18:45
Margreet:
Hoi hoi!!
De post heeft er dus maar een week over gedaan, echt goed!!
Mooi dat de sokken passen en alles lekker is!!
Geniet lekker van het skien!
Tot mails!
xx -
17 Juli 2010 - 19:24
Vinnie:
Hey Len! Nou ik zie het wel weer: skieën, feesten, werken, skieën, feesten, werken. What a life! En die busrit!!! Wow, echt geweldig!
xx Vinnie -
18 Juli 2010 - 08:22
Henk:
raar ideen dat jij nu aan het skien bent terwijl het hier nu zomer is. Nog een prettig sky-seizoen en werk niet te hard.
Groetjes en xxx -
18 Juli 2010 - 11:21
Anne:
Nouu geen bunjee? Dan kon je weer iets aan je reislijstje toevoegen! Nee hoor ik begrijp het. Heb zelf ook al een paar keer gepast. " Ik doe de fotografie wel" zei ik altijd. Vrees dat Nieuw Zeeland er niet meer in zit. Heb nu wel alles beetje volgepland. Kom je in feb/maar voor even thuis? Waarom voor even? :(
xx -
18 Juli 2010 - 17:07
Rosalie:
Hoi Lenny, Heerlijk weer je belevenissen te lezen. Ik ben jaloers op je vanwege het skieen. Voor mij is dat lang geleden, maar ik zou het nog wel kunnen. Niet voor te stellen dat het daar koud is. Hier vallen de mussen dood van het dak. We genieten wel. Lekker buiten en tennissen. Veel plezier nog en tot gauw. Liefs van Rosalie -
18 Juli 2010 - 19:03
Dicky:
Hoi Len,
Het is niet te bevatten dat het bij jou onder nul is en bij ons zo warm.
Zie ik jou in wintersportkleding!!!
Sta je trouwens goed dat pak van Jason! hahaha!
Gelukkig heb je nu je eigen spullen.
Leuk dat ik nu een foto van je huisgenoot heb gezien.
Nou, ik zou zeggen werkze, geniet van het skien en wat een mooie omgeving zeg waar jij elke dag bent!
Tot snel weer en dikke kus
Dicky -
03 Augustus 2010 - 11:07
Anita:
Hallo harde werker(?)Vakantieganger(?)Bofkont,
jou verhaal is errrrrg lang maar Okè hoor!! maar wel weer vol belevenissen en mooie foto`s hoor,( Je ziet er goed uit)Dus je begrijpt dat ik het in delen lees vooral s`avonds (heb al van die OUDE OOGJES HA HA HA)
en wij hebben hier nog mooi weer, dus trek ik er ook op uit (samen met je Moeder).Het gaat je goed en blijf vooral lekker van je afschrijven Ik word vanzelf weer op de hoogte gehouden met een HAPJE EN EEN DRANKJE door je Moeder.
Knuf. Gr. XX -
11 Augustus 2010 - 14:29
Teun:
Hey Lenny!
Dat wordt lekker genieten van alle verse sneeuw, dan gaat die rail op de piste ook vast gladjes...
De Nevis was spannend, maar zo een vrije val is wel duur als het elastiekie breekt.
Veel plezier nog, en leuk om al je verhalen te lezen zeg!
xx Teun