Weekje in paradijs; Koh Phi Phi - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Weekje in paradijs; Koh Phi Phi - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Weekje in paradijs; Koh Phi Phi

Door: Lenny

Blijf op de hoogte en volg Lenny

20 Mei 2009 | Thailand, Krabi

Hallo allemaal!

Vorige woensdag was het dan zover; met de boot van Phuket naar Koh Phi Phi! We werden opgehaald door een minivan die zo bizar hard reed dat we blij waren toen we bij de haven aankwamen. We stonden gewoon met knikkende knieen toen we uitstapten! We konden meteen de boot op en 1,5 uur later waren we op Koh Phi Phi a.k.a. PARADIJS! Zeker weten het mooiste eiland tot nu toe, wat is het daar geweldig! Geen auto's, geen brommers, alleen voetgangers en een paar mensen op de fiets. Kreeg er spontaan een vakantiegevoel van, zelfs na bijna 4 maanden vakantie, haha! We hadden het weer voor elkaar gekregen om het goedkoopste hostel op het eiland te vinden, en we kregen een bungalow op een heuvel. Twas even klimmen, maar dan betaal je ook wat minder...

En toen kon ons weekje paradijs beginnen. We zaten ongeveer 3 minuutjes lopen van het strand af (Koh Phi Phi is zo klein dat alles te lopen is hoor) en we zijn elke dag wel op het strand geweest. Als het niet overdag was, was het wel 's avonds ;) . We hebben ook een beetje regen gehad, maar dat was gelukkig alleen in het begin een halve dag en een keer op een avond, maar de temperatuur blijft dan uiteraard nog steeds goed.

Het strand op Koh Phi Phi is ontzettend mooi en de zee is zo geweldig mooi blauw, dat je elke dag wel wilt zwemmen. Wat het vooral zo mooi maakt zijn de rots-heuvels. Behalve mooie uitzichten hebben we ook heel veel katten en kikkers gezien. En een ochtend was het helemaal feest, toen werd ik wakker en ik had nog geen 2 seconde m'n ogen open, zei Peet; "Len, we hebben apen op het balkon". Peet en ik hebben hier een soort geheimtaal aangeleerd (weet je nog Aman, zoals in Schotland), want ondanks dat veel mensen geen Nederlands verstaan, verstaan heel veel mensen wel woorden als; internet, computer, America en het woord foto. Wij hebben dat soort universele woorden anders genoemd, en ik zal er eentje weggeven (de rest blijft geheim), maar foto is bij ons banaan. Vraag me niet waarom, we hebben het in Marrakech al verzonnen, maar ipv foto maken zeggen wij banaan maken en het werkt fantastisch, want niemand snapt er iets van.

Dus toen Peet over apen begon, was het enige wat ik dacht; wat hebben we ook alweer tot aap benoemd!? En Peet weer; Len, ik meen het, we hebben apen op het balkon, apen, apen, aaaapen, kijk maar!. Ik dacht dat ze de schoonmaaksters bedoelden, maar ze schoof het gordijn opzij en ik werd door 3 apen aangestaard. Ahhhhh! Ook goedemorrrrgen! We liggen er nu nog om in een deuk!

Verder waren de vuurshows op het strand (vooral bij de Apache bar) heel erg spectaculair. Ik zal ook een filmpje ervan op de site zetten. We hebben echt genoten, ze waren zoooo goed.

Maandag hebben we ook nog (als klap op de vuurpijl) een snorkeltrip gedaan. We vertrokken om 11 uur 's ochtends en we hadden een groep van 9 mensen. We gingen als eerst naar Monkey Beach. Toeristischer kon niet; alleen maar toeristen op een piep-klein strandje die foto's van apen aan het maken waren. Het duurde ook niet lang voordat de apen dat zat werden en ze begonnen te gillen en op alle mensen af te lopen op zo'n manier dat iedereen uit angst de zee in ging! Geen gezicht, we werden gewoon weggedreven door apen! daarna gingen we snorkelen bij een shark point, waar ik geen haaien heb gezien. Toen ik de boot weer inkwam, zat Peetje groen en geel in de boot; helemaal zeeziek geworden. Dus helaas hebben we haar af moeten zetten op het strand en ben ik met de andere 7 mensen verder gegaan. Was best een leuke groep, er waren er 6 leraren Engels, ze waren allemaal rond de 25 en kwamen uit USA. We gingen nog naar Bamboo island, ook paradijs, waar we onze lunch (rijst) kregen en we hebben daar gezwommen, toen gingen we nog via een grot naar een Lagoon waar ik wel had willen overnachten op de boot zo mooi was het. Daar ook gezwommen en een van de jongens ging van een enorm hoge rots springen (gratis entertainment denk ik dan maar). En daarna; gingen we naar Maya Beach! Voor degene die de film "The Beach" kennen (Mam, ik weet het, het zegt je niks, ik heb de film ook pas 3 weken geleden voor het eerst gezien..), die is daar opgenomen. Daar gezwommen, foto's gemaakt en op het strand gelegen en om 7 uur 's avonds was ik weer thuis en had Peetje gelukkig weer kleur in haar gezicht!

Die avond zijn we natuurlijk nog uit geweest, en we kwamen de groep jongens van de boot ook nog tegen. Was hartstikke leuk en we zijn ondertussen ook hele goede met-je-slippers-in-het-zand-danseressen! Hahaha!

Gister was het dan zover, na 6 dagen paradijs gingen we met de boot naar het vast land; Krabi. Ook hier is niet veel te beleven, behalve de stranden, maar daar is alles duur, dus we dachten, we gaan lekker goedkoop doen en internetten en wassen enzo. Zo gezegd, zo gedaan en morgen gaan we met een minivan naar Maleisie! De laatste dag Thailand is al half voorbij! We hebben er zin in; Penang, here we come!

En verder;
- Zal ik de Koning van Thailand wel heel erg gaan missen. Die man zien we elke dag, want zijn foto's staan werkelijk overal op; op muren, op borden over de weg heen, hij hangt in elk huis/hostel/restaurant in een lijstje en zelfs als je naar de bioscoop gaat moet je 2 minuten gaan staan om te kijken naar een filmpje van de Koning. Ben benieuwd of ze dat in Maleisie ook doen!
- Hebben ze in Thailand ook nog noooooit bedacht dat als je gaat douchen, je ook ergens je handdoek en schone kleren op wilt hangen! We worden er al 8 weken gek van, maar ik ben ondertussen wel een kunstenaar ik bedenken hoe ik alles nu weer droog ga houden onder de (vaak koude) douche.
- Zal ik de Pad Thai wel gaan missen, want dat zullen ze vast niet hebben in Maleisie.
- Moet ik weer een nieuwe taal gaan leren, en dat ging hier al zo goed, want na 10 weken Thailand (in totaal) spreek ik nog steeds 2 woorden Thais; ben benieuwd hoe snel ik de Maleisische taal onder de knie heb!
- Dragen de Thaise mannen/jongens op Koh Phi Phi eyeliner! Het is net alsof ze op Jack Sparrow van Pirates of the Carribean willen lijken!
- Hebben we een frisbee gekocht (knal roze) maar bleek dat dat nog lang niet zo gemakkelijk was als dat het er altijd uit ziet, hahaha!
- Waren de baguettes op Koh Phi Phi echt ontzettend lekker!
- Was er niks meer terug te zien van de tsunami schade op Koh Phi Phi (ook niet op Phuket). Wat we wel hebben gezien waren foto's van mensen die dan in bijv. een restaurant hingen, die waren overleden tijdens de tsunami; echt zo bizar! Kon maar niet geloven toen ik daar was, dat daar zo'n ramp heeft plaatsgevonden.
- Zijn we stiekem een beetje (erg) zenuwachtig voor de beesten in Maleisie, want elke keer als we iets lezen gaat het over bloedzuigers en veranen enzo! Ahhhh!
- Heb ik wel heel veel zin in de trip morgen, ben wel heeeel benieuwd!

Liefs,
Lenny

ps. Morgen ga ik de grens over, dus voor de mensen die mijn Thaise telefoonnummer nog hebben; die kun je deleten!

• 20 Mei 2009 - 10:39

Dicky:

Hoi Len!

Het was weer heerlijk leesvoer vandaag.
    Kheb eerst de weblog van Peet gelezen en nu die van jouw.
    Jij bent toch wel een kunstenaar in het vertellen en opschrjven van wat je allemaal beleefd heb haha!!
    Het zit er bijna op Thailand, op naar Maleisie yeh!
    Goede rit morgen in de minivan en ik hoor en zie je weer gauw hoop ik.

Liefs en dikke kus
    Dicky

• 20 Mei 2009 - 11:35

Margreet:

Leuke verhalen weer!!
    Veel plezier in Maleisie!
    Heb gehoord dat er wel veel kwallen zitten en dat je dus niet zo goed kan zwemmen...

Doei doei xx

• 20 Mei 2009 - 20:28

Amanda:

Hola len,

veel plezier op je volgende bestemming en maak veel bananen ;)
    Kijk uit voor de apen

xx

• 21 Mei 2009 - 17:59

Marieke:

ik reageer nog op het vorige verhaal daarin zaten voor mij zoveel herkenbare dingen zoals de treinreis ik geniet erg van je verhalen en ga er altyd speciaal voor zitten.Een heel fyne tyd in Maleisie

• 23 Mei 2009 - 16:30

Anne:

Jaloers... :)

• 24 Mei 2009 - 16:04

Henk En Irma:

hoy len, wat heb je weer een leuke week gehad. hopen dat maleisie ook zo leuk wordt.
    groetjes uit een zonnige toscane.
    tot snel

• 25 Mei 2009 - 08:55

Anita:

Hai Len,

Je heb weer mooie Apen geschoten,(dat je daarmee de schoonmakers in eerste in gedachten had zullen we maar vergeten).Leuk al die benamingen Kom je er zelf niet meer uit HA HA.Je valt van de ene in de andere Paradijselijke Eilanden,Zo ook Maleisie Penang het is daar erg mooi ( Ben er wel 36 jaar geleden geweest in al deze landen toen was alles nog puur en al mooi)Laat het op je afkomen het komt toch altijd anders als je denkt.Koop als het er is van die plakhaken waar je spuug op moet doen en dan op de muur die trek je er ook zo weer af heb je geen probleem meer met ophangen van je handdoek. GENIET dan GENIETEN wij weer mee. XX